به گزارش رویترز، مطالعات محققان دانشگاه تایپه در فاصله 3، 6 و 12 ماه بعد از زایمان، نشان داده است که زنانی که زایمانشان به روش سزارین بوده است، به ترتیب، 67، 61 و 49 درصد بیشتر از زنانی که طبیعی زائیدهاند، احتمال دارد که سکته کنند.
البته محققان اشاره کردهاند که خطر کلی بروز سکته بعد از زایمان در زنان مورد مطالعه بسیار پایین است؛ در زنان به روش واژینال و طبیعی، 5 صدم درصد و در زنان به روش سزارین، 8 صدم درصد.
اما آنها مقایسه این اعداد را حاوی معنا و پیام مهمی میدانند. آنها میگویند این تفاوت بین احتمال بروز سکته، به لحاظ آماری معنادار است و نشاندهنده بروز نوعی اختلال در سیستم عروقی زنانی است که به هر دلیل تحت زایمان سزارین قرار میگیرند.
این محققان در گزارش مطالعهشان در شماره آوریل نشریه بیماریهای زنان و زایمان آمریکا تاکید میکنند که مطالعاتی از این دست میتواند به درک بهتر سازوکار اتفاقافتاده در حین زایمان سزارین کمک کند و به این ترتیب راه را برای کم کردن این گونه عوارض ناخوشایند هموار کند.
یک فایده دیگر مطالعاتی از این دست، میتواند هشداری باشد برای زنان باردار؛ آنهایی که نگران عوارض احتمالی زایمان طبیعی هستند یا احتمالا از زایمان طبیعی میهراسند و گمان میکنند تحمل دردهای زایمانی را ندارند.
این مطالعه جدید میتواند به آنها در تصمیمگیری آگاهانهتر کمک کند؛ نکتهای که به خصوص در مورد زنان کشورمان، بااهمیت به نظر میرسد. توضیح اینکه زایمان سزارین، گاهی وقتها از روی ضرورت انجام میشود، گاهی اوقات هم تنها به انتخاب مادر و بیشتر به خاطر ترسی که آنها از دردهای زایمانی و عوارض آن دارند.
آمارها میگوید حداقل در نیمی از موارد، سزارین بهدلیل ترس از درد زایمان طبیعی انجام میشود، یعنی هیچ ضرورت پزشکی، برای سلامت مادر یا جنینش، جهت انجام این عمل جراحی وجود ندارد.
شاید اگر زنان باردار و مادران آینده، از خطرهای احتمالی سزارین برای خود و نوزادشان آگاه میشدند، به همین راحتی آن را انتخاب نمیکردند. از خطرهای سزارین، که شاید کمتر گفته شده، یکی هم خطری است که محققان دانشگاه آروس، سال گذشته در مورد آن به نتیجه رسیدند.
مطالعات این محققان حاکی از این حقیقت است که زایمان سزارین میتواند احتمال مشکلات تنفسی را در نوزادان بالا ببرد. این مطالعه نشان داده است که نوزادان ماحصل زایمان سزارین، تا 4 برابر بیشتر از سایر نوزادان در معرض خطر نارس بودن ریه هستند و به همین علت بیشتر امکان دارد که پایشان به بخش مراقبتهای ویژه نوزادان باز شود.
دردهای زایمانی، میتواند باعث ترشح بیشتر هورمون کورتیزول در مادر شود، هورمونی که نوزاد برای بالغ شدن ریههایش و کسب آمادگی برای تنفس در هوای آزاد، به آن نیاز دارد.
اما وقتی مادری قبل از شروع درد زایمانی، به اتاق عمل برود و نوزادش را با برشی در شکم، به دنیا بیاورد، دیگر فرصتی برای بلوغ ریههای نوزاد باقی نمیماند.
مطالعه دیگری که نتایج آن سال گذشته منتشر شده بود، نشان میداد احتمال مرگ مادران در زمان زایمان، وقتی که به روش سزارین باشد، خیلی بیشتر از سایر مادران است.
در این مطالعه که در دانشگاه آکسفورد انجام شده، مشخص شده زایمان به روش سزارین میتواند تا 4 برابر خطر مرگ مادر را بالا ببرد؛ که البته عوامل گوناگونی در مرگ این مادران دخالت داشتهاند.