به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلثدی نیوز گروهی از پژوهشگران در دانشگاه پوردو در ایالت ایندیانای آمریکا میگویند با ایجاد بافت متفاوتی در یک سطح فلزی با تاباندن لیزر میتوان آن سطح را با یک باکتریکش فوری بدل کرد.
این پژوهشگران میگویند این تکنیک نمیتواند باعث کشتن ویروسهای از جمله کروناویروس عامل کووید-۱۹ شود، چرا که ویروسها بسیار کوچکتر از باکتریها هستند.
به گفته این پژوهشگران باکتریها میتوانند روزها روی سطوح فلزی زنده بمانند و عاری از باکتری نگاه داشتن جاهایی مانند دستگیره درها و سایر سطوح میتواند به پیشگیری از انتشار به اصطلاح «ابرمیکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیکها» مانند MRSA ( باکتری استافیلوکوک طلایی مقاوم به متیسیلین) کمک کند.
رحیمی رحیمی، استادیار مهندسی مواد در دانشگاه پوردو در این باره گفت: «ما یک تکنیک یک مرحلهای بافتدهندگی با لیزر ابداع کردهایم که میتواد خواص باکتریکش سطح مسی را تقویت کند.»
او افزود: «مس به عنوان یک ماده ضدمیکروبی قرنها مورد استفاده بوده است. اما معمولا ساعتها طول میکشد تا سطوح مسی طبیعی باکتریها را بکشند.»
رحیمی و همکارانش آزمایش این تکنولوژی جدید را روی فلزات دیگر و پلیمرهایی دیگری هم که برای کاهش خطر رشد باکتری در ایمپلنتهای ارتوپدی یا پوشانندههای زخمهای مزمن به کار میروند، آغاز کردهاند.
به گفته این پژوهشگران، این تکنیک همچنین ممکن است بر روی آلیاژهای فلزی با خواص شناختهشده ضد باکتری هم به کار رود.
این فرآیند با استفاده از لیزر الگوهایی در مقیاس نانو روی سطح فلز ایجاد میکند. بافت ناهموار و دندانهداری که به این ترتیب بوجود میآید باعث افزایش مساحت سطح میشود احتمال از بین رفتن باکتری به علت پاره شدن را افزایش میدهد.
نظر شما