به گزارش همشهری آنلاین ربیعی مدیرعامل مرغ مادر در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص معدومسازی جوجهها، گفت: به دلیل کاهش قیمت جوجه یکروزه و عدم تعادل عرضه و تقاضا، بخشی از جوجههای تولیدی را حذف میکنند تا بتوانند قیمت جوجه را به قیمت واقعی رسانده و ضرر و زیانی که میدهد را جبران کنند.
او درباره علت از بین بردن وحشیانه این جوجهها، بیان کرد: روشهای مختلفی برای از بین بردن مازاد جوجه وجود دارد، یکی اینکه تخممرغ را قبل از اینکه به دستگاه برود، به صورت خوراکی بفروشند یا قبل از اینکه تخممرغ به سن ٢١ روزگی برسد، یعنی قبل از اینکه جوجه بتواند نوک بزند آن را از بین میبرند. اکنون قبل از اینکه جوجهها ١٨ روزه شوند آنها را معدوم میکنند و در نهایت برخی را به اجبار به این صورت حذف میکنند.
ربیعی گفت: انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه، طی مذاکرات تلفنی، جلسات حضوری و نامههایی که به استانداری، فرمانداری و وزارت جهاد کشاورزی و دامپزشکی موضوع قیمت جوجه را پیگیری کرد، اما هیچ اقدامی از طرف این ارگانها صورت نگرفت.
او افزود: مردم مانند هر اتفاق دیگری که در کشور رخ میدهد خود دست به کار شدند و این کار را انجام دادند تا جوجههای اضافی را از بین ببرند تا قیمت به تعادل برسد.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه چرا به این روش اقدام به از بین بردن جوجه کردند و آن را صادر نکردند تا باعث ارزآوری هم شود، گفت: متاسفانه صادرات قطع شده است و امکان این کار وجود ندارد. البته در گذشته قبل از شیوع کرونا نیز صادرات قطع شده بود که دلیل آن سوء استفاده دلالان بود.
او گفت: در گذشته به کشورهایی مانند پاکستان، افغانستان، ارمنستان و عراق جوجه مانند محصولات دیگر، چون پرتقال و ... صادر میشد، اما در کشور، چون برخی مسایل ثبات ندارد صادرات قطع شد.
ربیعی تشریح کرد: ارگانی به نام پشتیبانی امور دام هست که زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی کار میکند و پروانه تولید میدهد. این ارگان بنا شد به دامداریها و موسسات طیور کمک کند اما اکنون، سوبسیدهایی میگیرد تا محصولاتی مانند ذرت و سویا وارد کند.
این مقام مسئول ادامه داد: در برخی مواقع محصولات انبار میشوند تا بتوانند آنها را آزاد بفروشند، به طور مثال اکنون مرغ کیلویی ٦ هزار و ٥٠٠ تومان است، آن را انبار میکنند سپس کیلویی ٩ هزار تومان میفروشند.
نظر شما