یک کارشناسِ مراقبت‌های پوستی می‌گوید همه‌گیریِ ویروسِ کرونا می‌تواند اثراتِ زیانبخشی بر پوست بگذارد. او این اثرات را با عنوانِ «پوستِ قرنطینه» توصیف و راهکارهایی برای بهبودِ وضعیتِ پوست در این دوران ارائه کرده است.

پوست - زیبایی - سلامت

به گزارش همشهری آنلاین، فرادید به نقل از dailymail نوشت: دکتر تینا مِدِر، متخصص پوست و قلب، می‌گوید مؤلفه‌های مرتبط با قرنطینه مانند صرفِ زمانِ طولانی در محیطِ بسته و تحرک و فعالیت ورزشی اندک می‌توانند منجر به خشکی پوست و جوشِ صورت شوند.

او درعین‌حال می‌گوید راهکارهایی وجود دارد که می‌تواند در این شرایطِ سخت، وضعیتِ پوست را بهبود ببخشد.

  • علتِ پوستِ قرنطینه چیست؟

این متخصص پوست که از سال ۱۹۹۵ مشغولِ فعالیت است درباره اثر قرنطینه بر پوست، اینطور توضیح می‌دهد: «پوست ما طالبِ ثبات و پیش‌بینی‌پذیری است که تحتِ تأثیرِ پیش‌بینی‌ناپذیریِ کووید-۱۹ و اثرات آن بر شغل، درآمد و سلامتی قرار گرفته است.» «اگر حواسمان نباشد، افزایشِ کورتیزول و آدرنالین می‌تواند عملکردِ ایمنیِ پوست را کاهش دهد و حتی تولیدِ کلاژن را کُند کند.»

«خوابِ ناکافی، الکل و کم شدنِ ورزش با محیطِ میکروبیِ پوست و واکنش‌های آن به استرس همدست می‌شوند.»
«تحقیقاتِ آزمایشگاهی زیادی نشان داده‌اند که بین استرس و ظاهر شدنِ ناگهانی یا بدتر شدنِ وضعیت‌هایی مانند آکنه، پسوریاریس، آتوپی (سندروم افزایشِ حساسیت)، آماسِ پوستی، روزاسه و خارشِ مزمنِ پوست ارتباط وجود دارد.»

دکتر مدر می‌گوید: «شما در خانه ممکن است به صورت ناخودآگاه پوست صورت خود را بیشتر از حد معمول لمس کنید. با این کار ما میکروب‌های بد را از دست به صورت منتقل می‌کنیم. این کار ما را در معرضِ ظاهر شدنِ جوشِ صورت قرار می‌دهد.»

  • چطور مشکلاتِ پوستیِ قرنطینه را رفع کنیم؟
  • گرما را کاهش دهید و کرمِ ضدآفتاب بزنید

دکتر مدر می‌افزاید قرار گرفتنِ طولانی‌مدتِ پوست در معرضِ گرما می‌تواند منجر به خشکیِ پوست شود. او پیشنهاد می‌دهد که رطوبت را در بیشترِ نقاط خانه حفظ کنیم تا رطوبتِ ازدست‌رفته پوست به دلیلِ گرمایِ داخلی جبران شود.

از همه مهم‌تر، دکتر مدر به مردم توصیه کرده است که حتی در خانه هم کرم‌های حاویِ اس‌پی‌اف مصرف کنند.

  • فعال بمانید

دکتر مدر می‌گوید فعالیت روزانه برای کمک به «درخشندگیِ» پوست ضرورت دارد و از فرایندِ پیریِ پوست پیشگیری می‌کند. او می‌گوید: «خیلی دلایل وجود دارد برای اینکه اثبات کنیم در خانه ماندن به مدتِ طولانی برای پوست مضر است.

نخست، فعالیتِ بدنی کاهش پیدا می‌کند که همین باعث می‌شود عملکردِ عمومیِ بدن مختل شود. برای درخشندگیِ پوست نیاز به حرکت داریم.» «ورزش‌های هوازی کمک می‌کند پوست در مقابلِ رادیکال‌های آزاد محافظت شود، هیالورونیک اسید در پوست ساخته شود و حتی فرایند پیری پوست را کند می‌کند. اکسیژن ضروری‌ترین ماده برای پوست است، بنابراین روزانه حتی اگر محدود و اندک باید تحرک داشته باشید.»

  • اتاق را روشن نگه‌دارید و هوای تازه را وارد اتاق کنید

دکتر مدر می‌گوید گرد و خاک می‌تواند روی پوست تأثیر بگذارد و بهتر است دو بار در روز هوای تازه به اتاق وارد کنیم و مصرفِ شمع را به حداقل ممکن برسانیم.

«نخست آنکه ما به نورِ طبیعی روز برای تولیدِ اندورفین و تنظیم شدنِ ریتمِ سلول‌های بدنمان نیاز داریم.»

«نبودِ نور به عنوانِ محرکِ طبیعی می‌تواند به عدمِ تنظیمِ ریتمِ شبانه‌روزی بدن منجر شود و خواب ما را مختل کند. سعی کنید یکبار در روز قدم بزنید و ترجیح آن است که صبح‌ها در کنار پنجره بنشینید.»

  • ویتامین مصرف کنید

متخصصان پوست توضیح داده‌اند که ویتامین‌های سی، دی وای برای داشتنِ پوستی با عملکرد سالم ضروریاست؛ به خصوص در افرادی که ممکن است به دلیلِ در خانه ماندن کمتر با نورِ خورشید مواجه بوده‌اند.

«ویتامین سی به شکل‌گیریِ کلاژن کمک می‌کند؛ کلاژن ماده‌ای ضروری برای داشتنِ پوستی محکم است. ویتامین دی نیز به تولیدِ سلول‌های پوستی سالم کمک می‌کند و نقشِ مهمی در رنگ و روی پوست بازی می‌کند.» «ویتامین‌ای به محافظت از سلول‌ها در مقابلِ استرسِ اکسیداتیو کمک می‌کند و به این ترتیب از پوست در مقابلِ پیری زودرس و چین و چروک‌ها محافظت می‌کند و همزمان ظاهرِ اسکارها یا زخم‌های پوستی و ناصافی‌های پوست را بهبود می‌بخشد.»

  • سلول‌های مرده پوست را بزدایید

دکتر مدر می‌گوید افرادی که از خشکی پوست رنج می‌برند باید از موادِ رطوبت‌بخش مانند اسید هیالورونیک، پروپیلن گلیکول و گلیسرین استفاده کنند. کسانی که در معرضِ قرمزی یا روزاسه هستند، بهتر است از محصولاتی استفاده کنند که حاوی ویتامین ب‌۳ برای کاهشِ التهاب است.

کد خبر 503713

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha