همشهری آنلاین_ فاطمه عسگری نیا: این روزها به هر گوشه شهر که سر میزنیم، مردم را در حال همدلی و همراهی یکدیگر میبینیم، بالا و پایین شهر هم ندارد. حال و هوای کوچهپسکوچههای شهر آدم را یاد روزهای جنگ تحمیلی میاندازد. از شور و حال پایگاههای بسیج و مساجد برای ضد عفونی معابر گرفته تا کارگاههای تولید ماسک و تهیه بستههای بهداشتی برای نیازمندان زیر سقف خیریهها، همه و همه حکایت از این همدلی و همراهیها دارد. مؤسسه فرهنگی، مذهبی و خیریه حضرت «علی اکبر» یا همان «معاک» هم این روزها با گسترش فعالیتهای خیرخوهانه خود نسبت به دستگیری از خانوادههای نیازمند و آسیبدیدگان اقتصادی «کرونا» اقدام کرده است.
- توزیع روزانه ۳۰۰ غذا، ۴ روز در هفته
خیابان «مولوی» را که به سمت میدان «اعدام» پیش برویم، در کوچه شهید «علیاکبر قاسمی»، ساختمان معاک، خانه امید خیلی از بچههای محله، به چشم میخورد. بچههای قد و نیم قدی که این روزها زیر سقف این خانه با شرکت در دورههای آموزشی مکمل، قدمهای محکمی را برای آینده بهتر برمیدارند. هرچند این روزها به سبب حضور مهمان ناخواندهای به نام کرونا، دیگر از شور و حال روزهای پیش از کرونا در این مجموعه خبری نیست، اما این سکوت حکایت از تعطیلی فعالیتهای مؤسسه معاک ندارد؛ چراکه به گفته مدیرعامل مؤسسه، فعالیتهای حمایتی معاک امروز در سطح گستردهتری در حال پیگیری است.
«مهدی اسکندری» با اشاره به شرایط زندگی خانوادههای نیازمند تحت پوشش مؤسسه در دورانی که کرونا بر زندگی همه سایهای سنگین انداخته است، میگوید: «شیوع بیماری کرونا در جامعه، عرصه زندگی را بر همه اقشار جامعه تنگ کرده است و این شرایط بر زندگی خانوادههای نیازمند تأثیرات عمیقی گذاشته و موجب شده تا درآمد خانوادهها به صفر برسد.»
او ادامه میدهد: «درست است ارائه کمکهای معیشتی اعم از توزیع غذای گرم بین خانودهها، اهدای پوشاک و سبد کالا به خانوادههای تحت پوشش مؤسسه خیریه معاک از وظایف ذاتی و همیشگی ما بوده است، اما این خدمات این روزها در سطح گستردهتری ارائه میشود.»
مدیرعامل مؤسسه خیریه معاک میگوید: «در ایامی که شاهد شیوع کرونا و نبود امکان حضور دانشآموزان در مؤسسه هستیم، روزانه ۳۰۰ پرس غذای گرم با کیفیت، طی ۴ روز هفته، در مجموعه تهیه و از ساعت ۱۲ تا ۱۴:۳۰، بین خانوادههای تحت پوشش توزیع میشود. پیش از این دانشآموزان تحت پوشش به محض حضور در مؤسسه با توزیع غذای گرم در وعده ناهار پذیرایی میشدند.»
- دستگیری از آبرومندان
مدیرعامل مؤسسه خیریه معاک در ادامه با تأکید بر ضرورت توجه به اقشار مختلف جامعه در دوران کرونا و رکود اقتصادی اظهار میدارد: «شیوع کرونا در جامعه موجب شد تا افراد زیادی بیکار شوند، جمعیتی آبرومند که تا پیش از این تحت هیچ یک از مؤسسههای خیریه نبودهاند، اما امروز نیازمند دستگیری و توجه خیّران و همسایههای خود هستند.»
اسکندری میگوید: «در همسایگی مؤسسه معاک از این افراد کم نیستند. همشهریان آبرومندی که در سایه بیکاری، اجاره خانه و اقساطشان به تعویق افتاده و امروز نیازمند همراهی و همدلی هستند.»
او میافزاید: «برای همین مؤسسه معاک تا پایان فروردین ماه امسال، ۳۵ نفر از این افراد را شناسایی و مبلغ حمایتی به ارزش ۷۰۰ تا یک میلیون تومان برای این افراد واریز کرد. ضمن اینکه به تازگی، ۴۰ نفر دیگر به این لیست اضافه شدهاند.»
مدیرعامل مؤسسه خیریه معاک یادآور شد: «با کمک خیّران بستر پرداخت ماهانه ۵۰۰ هزار تومان به مدت ۳ ماه بین این خانوادهها فراهم شده است.»
- تأمین نیاز نیامندان با کمک کاسبان امین
طرح دیگری که مؤسسه خیریه معاک در روزهای کرونایی برای کمک به خانوادههای نیازمند دنبال میکند، دستگیری از نیازمندان در قالب طرح «کسبه امین» است. اسکندری در اینباره میگوید: «معمولاً کاسبان محلی، بهترین بانک اطلاعاتی هر محله از وضعیت اقتصادی اهالی محله هستند، از اینرو مؤسسه معاک پس از شناسایی کاسبان امین، در دستگیری از نیازمندان از آنها کمک بگیرد.»
او ادامه میدهد: «در این طرح تلاش کردیم در گام نخست، کاسبان امین را در محلهها شناسایی کنیم. پس از شناسایی این افراد، مبلغ مشخصی را که از سوی خیّران تأمین شده بود در اختیار آنها قرار دادیم تا کالای رایگان به خانوادههای نیازمند واقعی در محله خود عرضه کنند.»
مدیرعامل مؤسسه خیریه معاک با بیان اینکه این شیوه یکی از بهترین شیوههای دستگیری از نیازمندان است به شرط اینکه افراد پاکدست و امین با مؤسسه مشارکت خوبی داشته باشند، میگوید: «مشارکت تعدادی از کاسبان امین موجب شده تا امروز زمینه تأمین اقلام ضروری اعم از مواد غذایی، مرغ و گوشت به رایگان برای خانوارهای نیازمند با رعایت شأن انسانی آنها فراهم و برایشان ارسال شود.»
آموزش مجازی به دانشآموزان
همانگونه که این روزها روند آموزش دانشآموزان در سیستم آموزش و پرورش بهصورت مجازی دنبال میشود، در مؤسسه معاک هم دانشآموزان آموزشهای خود را بهصورت مجازی دنبال میکنند.
اسکندری میگوید: «مؤسسه فرهنگی، مذهبی و خیریه حضرت علی اکبر(معاک) با ۳۶ سال سابقه فعالیتهای خیرخواهانه ۳۵۷ نفر را در قالب ۹۲ خانوار تحت پوشش حمایتهای خود دارد که از این تعداد ۲۰۰ نفر را جمعیت محصل تشکیل میدهند.»
به گفته او دانشآموزان تحت حمایت مؤسسه معاک را یا کودکان بیبضاعت تشکیل میدهند یا بچههای بیسرپرست و بدسرپرست ساکن در محدوده مولوی و دروازه غار که بسیار مستعدند و در سایه کمی حمایت و توجه میتوانند آینده درخشانی داشته باشند. او میافزاید: «تا پیش از شیوع کرونا، ۲۰۰ دانشآموز تحت پوشش مؤسسه معاک هر روز به محض ورود به مؤسسه پس از صرف ناهار مشغول فراگیری آموزشهای تقویتی میشدند اما امروز این آموزشها بهصورت مجازی برای این دانشآموزان دنبال میشود.»
مدیرعامل مؤسسه معاک میگوید: «با شیوع ویروس کرونا، چارهای جز تعطیلی آموزشها داخل مؤسسه نداشتیم اما اجازه ندادیم این آموزشها بهطور کامل تعطیل شود. همه مربیهای فعال در مؤسسه، کار آموزش را بهصورت مجازی دنبال میکنند تا دانشآموزان تحت پوشش از حمایتهای تحصیلی ما بهرهمند شوند.»
- ارائه مشاورههای روانشناسی
اسکندری در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ضرورت حمایتهای روحی و روانی از خانوادههای تحت حمایت مؤسسه در روزهای کرونایی میافزاید: «در روزهای قرنطینه کرونایی تلاش کردهایم تا با همکاری ۴ نفر از روانشناسان همکار با مؤسسه نسبت به ارائه خدمات مشاوره رایگان به خانوادههای تحت پوشش اقدام کنیم.»
او ادامه میدهد: «فشار اقتصادی، بیکاری پدر و مادر و حضور در خانه، خیلی از دانشآموزان ما را دچار ترس، نگرانی و اختلالات روحی و روانی کرده است، بنابراین میکوشیم با ارائه خدمات شبانهروزی مشاوره و روانشناسی، بخشی از این فشار تحمیلی را کاهش دهیم.»
- توزیع ماسک و مواد شوینده بین خانوادههای نیازمند
مدیرعامل مؤسسه معاک در بخش دیگر سخنان خود از توزیع ماسک و مواد شوینده بین خانوادههای تحت پوشش مؤسسه در روزهای کرونایی خبر میدهد و میگوید: «تا کنون حدود هزار ماسک بین خانوادههای تحت پوشش معاک توزیع شده است و امیدواریم با مشارکت خیّران تا شکست کرونا شاهد تداوم روند توزیع ماسکهای بهداشتی بین خانوادهها باشیم.»
نظر شما