به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، این متخصصان اظهار کردند: در بررسیهای خود جهشی را در ویروس کرونا شناسایی کردهاند و این یافته به این مفهوم است که احتمالا نسخه مسریتری از این ویروس در اروپا و آمریکا فراگیر شده و حتی میتواند به آلودگی مجدد افرادی منجر شود که از آنتیبادیهای لازم برخوردارند.
متخصصان آزمایشگاه ملی لس آلاموس در آمریکا ۱۴ جهش را در پروتئینهای گلمیخی سطح ویروس شناسایی کردهاند. به گفته آنها یکی از این جهشها موسوم به Spike D۶۱۴G، از نگرانیهای اصلی به حساب میآید.
بررسی این متخصصان نشان میدهد گونه جهشیافته ویروس کرونا که در سراسر جهان حاکم شده برای اولین بار در اروپا مورد شناسایی قرار گرفت و با مواردی که در ابتدای همهگیری گسترش پیدا کرد متفاوت است.
آنها با بررسی بیش از ۶۰۰۰ توالی ژنتیکی از نمونههای کروناویروس گرفته شده از بیماران سراسر جهان دریافتند که گونه جهشیافته به طور مداوم در حال تبدیل شدن به غالبترین ویروس در هر منطقهای میشود که پیش از این تشخیص داده شده است.
محققان معتقدند در حالی که جهش کروناویروس برای اولین بار اوایل ماه فوریه در اروپا کشف شد، اما اکنون کروناویروس جهشیافته به شایعترین گونه در سراسر جهان تبدیل شده است.
دکتر بت کوربر، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: یافتههای به دست آمده نگرانکننده است، چراکه مشاهده میشود شکل جهشیافته ویروس به سرعت در حال بروز است و طی ماه مارس به نوع همهگیر غالب تبدیل شده است.
وی افزود: زمانی که ویروسهایی با این جهش به جمعیت نفوذ پیدا میکنند به سرعت بر همهگیری بومی غلبه میکند و بنابراین شانس انتقالپذیری بیشتری دارند.
نظر شما