روسیه در تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به جایگاه سوم جهان رسیده، اما مسکو، دوره تعطیلی و دورکاری در این کشور را لغو کرده است و این موضوع باعث حیرت رسانه‌ها و تحلیلگران شده است.

کرونا روسیه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا در حالی که گفته می‌شود بازگشایی بخش‌هایی از اقتصاد روسیه منجر به شیوع بیشتر ویروس کووید-۱۹ می‌شود، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور اعلام کرده است، این برنامه تعطیلات، که در آن کارگران می‌توانند در خانه بمانند و حقوق خود را هم داشته باشند، به پایان رسیده است.  

پوتین دوشنبه هفته گذشته در نطق تلویزیونی خود خطاب به مردم روسیه اعلام کرد: تعطیلاتی که به دلیل مقابله با شیوع کرونا از شش هفته پیش آغاز شده بود از فردا سه‌شنبه (۳۰ اردیبهشت) به پایان می‌رسد، اما افراد بالای ۶۵ سال همچنان اجازه خروج از خانه را ندارند.  

با وجود اینکه مقامات روس وانمود می‌کنند که بر اوضاع ویروس کرونا مسلط هستند اما آمارهای چند روز گذشته این تصور را تقویت کرده است که روسیه در حال از دست دادن کنترل «جنگ با ویروس کرونا» است. هر روز تعداد مبتلایان رو به رشد است و احتمال افزایش تعداد مرگ و میرها وجود دارد.  

به گزارش رسانه‌ها طی روز گذشته در روسیه، حدود ۱۱ هزار مورد جدید از ابتلا به بیماری کرونا ویروس در این کشور ثبت شده است، در نتیجه تعداد رسمی موارد در این کشور به ۲۶۲ هزار و ۲۴۲ نفر رسیده است.  

روسیه اکنون در تعداد موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا پس از آمریکا و اسپانیا در رتبه سوم جهان قرار دارد. در مجموع، بیش از دو هزار و ۴۰۰ نفر در اثر کووید-۱۹ در روسیه جان خود را از دست دادند.  
 
بر اساس دستور جدید دولت روسیه در پایان دورکاری، حدود ۵۰۰ هزار کارمند و کارگر شرکت‌های فنی و صنعتی مجوز از سرگیری کار را با شرط رعایت اقدامات بهداشتی نظیر استفاده از ماسک و دستکش در مکان‌های عمومی و وسایل نقلیه دریافت کردند.  

  • آسیب شدید اقتصاد روسیه به علت شیوع کرونا

به دنبال کاهش قیمت نفت به دلیل کاهش تقاضا برای آن، مسکو در تلاش است تا اقتصاد وابسته به نفت خود را با ثبات حفظ کند و این یکی از دلایل مهمی است که دولت روسیه را وادار به پایان دادن تعطیلات کرونایی کرده است.  

طبق آمار رسمی، در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در روسیه بیکار هستند.  

روسیه یکی از گیرندگان اصلی مهاجران کار آسیای میانه است و اعلام قرنطینه هزاران نفر از مهاجران کار پساشوروی را بدون شغل و درآمد کرده است. بدین ترتیب، هزاران نفر دیگر در آسیای میانه منتظر هستند تا راه روسیه باز شود که بتوانند در آنجا کار کنند و برای حمایت از خانواده خود درآمد کسب کنند.  

سازمان جهانی کار می‌گوید برخی از کشورهای منطقه پساشوروی از رهبری روسیه در مبارزه با ویروس کرونا و تبعات اقتصادی آن پیروی می‌کنند.  

 قزاقستان نیز دوشنبه هفته گذشته  اعلام کرد که محدودیت‌های موجود در بخش‌های اقتصاد را لفو می‌کند. قاسم جومرت توکایف رئیس جمهوری این کشور گفته است که پرداخت مالیات برای افراد کم درآمد کاهش می‌یابد و نرخ مالیات برای ثروتمندان افزایش می‌یابد.  

به گزارش رسانه‌های قزاقستان مقامات این کشور می‌گویند اگر تعداد مبتلایان ویروس کرونا در این کشور در یک هفته افزایش نیابد، مغازه‌ها، ساختمان‌های اداری و بازار باز می‌شوند.  

  • ادعای مرگ‌ومیر پایین‌تر کرونا در روسیه

با وجود شیوع کرونا در روسیه اما مسوولان مسکو مدعی‌اند میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در این کشور پایین‌تر از کشورهای اروپایی و آمریکاست و مقامات این موضوع را به این واقعیت نسبت می‌دهند که روسیه به سرعت مرزهای خود را بست و آن‌هایی که در معرض خطر بودند را جدا کرد، بیمارستان‌ها را برای معالجه بیماران مبتلا به کروناویروس تبدیل کرد و آزمایش‌های گسترده‌ای را از افراد آلوده آغاز کرد.  

سرگئی لاوروف در گفت وگو با شبکه تلویزیونی ار. ب. کا روسیه گفت: در مورد آمار کرونا من به شما اطمینان می‌دهم که دولت روسیه به هیچ وجه تصمیمی برای پنهان کردن واقعیت‌ها در این مورد ندارد.  

وی افزود: این شوخی نیست و مربوط به زندگی انسانها می‌شود و بازی با آن را نفرت‌آور می‌دانم همچنان که تلاش برای استفاده از این وضعیت برای سیاه نمایی هر کشوری را بیزار کننده می‌دانم.  

آمار اندک مرگ و میر با وجود گسترش روزافزون کرونا در پهناورترین کشور دنیا و تبدیل آن به دومین کشور با بیشترین بیمار کرونایی، گمانه زنی‌ها در خصوص غیرواقعی بودن آمار جانباختگان در این کشور را افزایش داده است با این وجود دولت روسیه چنین اظهاراتی را تکذیب می‌کند و مدعی است که رسانه‌های غربی به دنبال سیاه نمایی از روسها و نادیده گرفتن موفقیت سیستم بهداشت و درمان این کشور هستند.  

تاتیانا گولیکووا معاون نخست وزیر و رئیس ستاد مبارزه با کرونا در روسیه ضمن تکذیب این ادعا که نخست در روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز چاپ شد، اظهار داشت: روسیه هیچگاه آمار رسمی در مورد کووید-۱۹ را دست کاری نکرده است.  

با وجود این گفته لاوروف اما آمارها و نظر تحلیلگران در مورد کرونا خلاف آمارها و اظهارات دولتی روسیه است.  

 به عقیده ولادیسلاو اینوزمتسف یک تحلیلگر مسائل اجتماعی روسی در طول دو دهه پر افتخار این کشور، کرملین اسیر آمار و یادداشت‌هایی شده است که توسط افراد ویژه آموزش دیده به مقامات عالی رتبه ارائه می‌شود، در حالی که اعتماد عمومی به سخنان و دستورات مقامات به صفر رسیده است.  

به گفته وی این بیماری همه گیر و شیوع گسترده آن به وضوح نشان می‌دهد که همه چیز گیج کننده است.  

همچنین برخی کارشناسان می‌گویند روسیه از اوضاع بحرانی کرونا در این کشور غفلت کرده است به طوری که رسانه‌های دولتی این کشور توجه خود را تنها معطوف مشکلات کشورهای دیگر کرده‌اند.  

اوضاع بحران روزافزون کووید-۱۹ در روسیه باعث شده است که به گفته برخی منابع رسانه‌ای مسکو پزشکان زیادی به خاطر ترس از این بیماری دست از کار بکشند به طور مثال ۳۵۰ پزشک در منطقه کالینینگراد استعفا دادند و از کار در اپیدمی کرونا امتناع ورزند.  

در سن پترزبورگ هم، ده‌ها متخصص بیهوشی، ریوی، پرستار پس از تبدیل بیمارستان‌های خود برای معالجه کرونا نامه استعفا نوشتند. 

کد خبر 512682

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیا و اقیانوسیه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha