به گزارش همشهری آنلاین، عصر ایران به نقل از "ایت دیس" نوشت: غذاهای کنسروی اغلب حاوی میزان زیادی از سدیم و دیگر مواد نگهدارنده هستند تا طول عمر آنها افزایش یابد که این مواد میتوانند موجب عوارض جانبی منفی بر سلامت انسان شوند، بهویژه اگر رژیم غذایی شما بیشتر از این نوع غذاها تشکیل شده باشد.
سدیم بیش از حد میتواند موجب آثاری منفی بر فشار خون و دیگر شرایط مرتبط با قلب شود و ممکن است به احتباس مایع در بدن و تورم نیز منجر شود.
در شرایطی که دیگر رایج نیست، اما نگرانی درباره اینکه غذاهای کنسروی حاوی بیسفنول A باشند همچنان وجود دارد. در حقیقت، حدود ۱۰ درصد از غذاهای کنسروی همچنان دارای پوششهایی حاوی مواد شیمیایی هستند و در صورت مصرف منظم، این میتواند به افزایش فشار خون منجر شده و حتی خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. اگر قصد خرید غذاهای کنسروی را دارید، اطمینان حاصل کنید که انواع فاقد بیسفنول A را خریداری میکنید.
آیا میوه ها و سبزیجات تازه ارزش غذایی بیشتری نسبت به نمونه های منجمد و کنسروی دارند؟
بستگی دارد. بیشتر اوقات هیچ تفاوتی بین ارزش غذایی محصولات کنسروی با میوهها و سبزیجات تازه وجود ندارد. آنچه تفاوت را ایجاد میکند این است که چه موادی برای بهبود عطر و طعم و طول عمر بیشتر به محصولات کنسروی اضافه شده است.
بسیاری از میوههای کنسروی در شربتهایی سرشار از شکر غوطهور هستند. سدیم بیش از حد نیز نگرانی اصلی درباره سبزیجات کنسروی محسوب میشود.
محصولات کنسروی کمسدیم یا فاقد سدیم افزوده انتخابهای بهتری هستند. اگر امکان خرید آنها را ندارید، سبزیجات را پیش از مصرف بهخوبی بشویید.
میوهها و سبزیجات کنسروی زمانی که درب قوطی آنها را باز میکنید به طور معمول در مغذیترین حالت خود قرار دارند، از این رو بهتر است آنها را هرچه سریعتر مصرف کنید تا از دریافت تمام مواد مغذی اطمینان حاصل شود.
کنسروی در برابر منجمد؛ کدام یک بهتر است؟
به طور کلی، محصولات منجمد انتخاب بهتری هستند زیرا میوه یا سبزی در رسیدهترین حالت خود که حاوی بیشترین مواد مغذی نیز است وارد فرایند انجماد شده است. همچنین میوهها و سبزیجات منجمد احتمال کمتری دارد حاوی مواد نگهدارنده باشند و اغلب طعم تازهتری نسبت به انواع کنسروی دارند. در نهایت، انتخاب تا حد زیادی به آنچه در دسترس شما است، بستگی دارد. مصرف مقداری از میوهها و سبزیجات منجمد یا کنسروی بهتر از آن است که هیچ چیزی مصرف نکنید.
میوهها و سبزیجات کنسروی به طور معمول مقداری از ارزش غذایی خود را به واسطه گرمایی که طی روند آمادهسازی کنسرو تجربه میکنند، از دست میدهند. با این وجود بسیاری از میوهها و سبزیجات کنسروی همچنان از محتوای مواد مغذی خوبی برخوردارند، از این رو هر کدام که بیشتر در دسترس هستند میتوانید استفاده کنید.
نظر شما