تهدید و فشارهای سیاسی نهتنها کمکی به حل چالشها نمیکند بلکه اوضاع را پیچیدهتر خواهد کرد.
در چنین شرایطی دیپلماتها و کشورهایی که بهتدریج با محتوای بسته پیشنهادی ایران آشنا میشوند از ابتکار ایران در ارائه راهکارهایی برای حل چالشهای جهانی و منطقهای استقبال میکنند.
تاکنون دیپلماتهایی از کشورهای مختلف ازجمله لاهه، توکیو و زاگرب از بسته پیشنهادی ایران استقبال کردهاند و برخی نیز تأکید کردهاند در حال بررسی محتوای بسته ایران هستند و نظرات خود را اعلام خواهند کرد.
باتوجه به شرایط منطقهای و بینالمللی، بسته پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران طرحی نو و جامع برای دستیابی به همکاریهای پایدار و تعامل سازنده محسوب میشود و این یک فرصت استثنایی برای رهایی کشورهایی است که کشور و ملت خود را در بحرانهای بینالمللی و منطقهای گرفتار کردهاند.
تاکنون هیچیک از کشورها نتوانسته برای حل معضلات منطقهای و بینالمللی راهکار مناسبی ارائه کنند اما امروز جمهوری اسلامی ایران باتوجه به موقعیتی که در صحنه منطقه و بینالمللی دارد، ابتکاری را برای کاهش معضلات جهانی تهیه و ارائه کرده است.
این بسته میتواند مبنای جدیدی برای همکاری در ۴ حوزه دمکراسی، امنیت، انرژی و همکاریهای اقتصادی باشد و بر این اساس دور جدیدی از مذاکرات بدون پیششرط آغاز شود.
طبیعی است کشورهایی که منافع خود را در بحرانآفرینی و تشنجهای منطقهای و بینالمللی میبینند رویکرد مثبتی به بسته جمهوری اسلامی ایران نداشته باشند اما آنهایی که خواستار صلح و ثبات پایدار در منطقه و صحنه بینالمللی هستند از پیشنهادهای اصولی جمهوری اسلامی ایران حمایت خواهند کرد و طبیعی است کشورهایی که به عمق پیام بسته پیشنهادی ایران پیبرند، از ابتکار ایران در ارائه این پیشنهادها استقبال خواهند کرد.
* مدیر رسانهای
شورای عالی امنیت ملی