در یک روز گرم خوردن هندوانه خنک و شیرین خیلی میچسبد و این درحالی است که این میوه به ظاهر کم خاصیت، سرشار از ویتامین و املاح است. متخصصان تغذیه میگویند، رنگ قرمز هندوانه ناشی از مواد شیمیایی است که مشابه آن در گوجه فرنگی وجود دارد.
اما بر خلاف گوجه که گفته می شود پخته آن بهتر از خام است، هندوانه همه خاصیتهای گوجه پخته یا سرخ شده را در خود جای دارد. این میوه فاقد چربی و منبع غنی ویتامین A، B6 و C است.
ویتامین B از جمله ویتامینهایی است که به تامین انرژی بدن کمک می کند و از همین رو میتوان به هندوانه نیز چنین خاصیتی نسبت داد.
از سوی دیگر پزشکان معتقدند که آنتی اکسیدانتهای موجود در هندوانه به آن خاصیت ضد سرطانی دادهاند و گفته میشود که هندوانه با سرطان پروستات مبارزه میکند.
البته باید توجه داشت که این میوه که یک رفع عطش کننده محسوب میشود، طبع سردی دارد و در صورت زیادهروی در مصرف آن، نفخ معده به وجود میآید.