به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، بررسیها حاکی از آن است که هر سال بیش از ۲۰۰ هزار تن ذرات پلاستیکی ریز از جادهها به سمت اقیانوسها روانه میشود. همچنین میکروپلاستیکهای موجود در هوا و قابل انتقال از طریق باد، منبع مهمتری برای آلوده کردن اقیانوسها در مقایسه با رودخانهها هستند.
در این بررسی بر ذرات ریز تولید شده توسط تایر خودرو و لنت ترمز و آلودگی اقیانوسها تمرکز شده است. برآوردها حاکی از آن است که هر سال ۵۵۰ هزار تن ذرات کوچکتر از ۰.۰۱ میلیمتر رسوب میشود که تقریبا نیمی از آنها روانه اقیانوسها میشوند.
آلودگی میکروپلاستیکها، کل کره زمین از برفهای قطبی و منطقه آلپ تا عمیقترین نقاط اقیانوسها را آلوده کرده است. این ذرات می توانند مواد شیمیایی سمی و میکروبهای مضر را در خود نگه دارند که به برخی موجودات دریایی آسیب وارد میکند.
همچنین بشر با مصرف آب و مواد غذایی، این مواد را به بدن وارد و آنها را تنفس میکند اما تاثیر این مواد بر سلامت انسان به درستی مورد بررسی قرار نگرفته است.
مطالعاتی که پیش از این انجام گرفته نشان میدهد ذرات میکروپلاستیک میتوانند در سراسر نقاط جهان حرکت کنند.
در این بررسی مشخص شد که جادهها منبع بسیار حائز اهمیتی از میکروپلاستیکها به مناطق دوردست از جمله اقیانوسها به حساب میآیند.
به گزارش روزنامه گاردین، محققان موسسه تحقیقات هوا در نروژ اظهار داشتند: یک تایر در طول عمر خود چهار کیلوگرم از وزن خود را از دست میدهد که در مقایسه با پارچه که الیاف آن به طور معمول در رودخانهها پیدا میشود حجم قابل توجهی از پلاستیک است.
نظر شما