مزه‌ها در سفره شامی اهمیت خاصی دارند؛ تنوع طعم و رنگ ظروف پیش‌غذا اشتهای هرکسی را بر می‌انگیزد. اکنون همه نکات و ظرافت‌های تهیه یک حمص اصیل و لبنانی را با شما به اشتراک می‌گذاریم.

حمص

به گزارش همشهری آنلاین، حمص یا نخود خواص شناخته شده بسیاری دارد. همین ویژگی باعث شده تا در طبخ غذاهای مختلفی از این دانه ارزشمند استفاده شود.

در سرزمین شام، لبنان، سوریه، اردن و فلسطین، یک سس غلیظ به نام حمص تهیه می‌شود که به ملکه مزه‌های لبنانی شهرت پیدا کرده است.

امروزه حمص به رنگ‌ها و طعم‌های مختلفی در جهان تهیه و سرو می‌شود اما اینجا شما را با تمام نکات حرفه‌ای برای داشتن یک حمص لبنانی اصیل آشنا می‌کنیم.

برای تهیه این غذا که نام کاملش "حمص بطحینه" (hummus betahini) یعنی نخود با ارده است به یک و نیم لیوان نخود نیاز داریم.

حمص با ارده، آووکادو و لبو

نخودها را از شب قبل خیس کنید. آب آن را عوض کنید. با کمی جوش شیرین به خوبی بپزید.

نکته: جوش شیرین به خوب نرم شدن نخود کمک می‌کند. می‌توانید از کنسرو نخود آب گوشتی نیز استفاده کنید.

بعد از پخت کامل، نخودها را در صافی می‌ریزیم و آب نخود را نگه می‌داریم. بهتر است در صورت امکان پوست نخودها را جدا کنید.

در غذاساز، نخود را به همراه دو قاشق غذاخوری پُر ارده کنجد، دو قاشق آب لیموترش تازه و دو قاشق روغن زیتون به خوبی مخلوط می‌کنیم تا شبیه یک کرم یک دست و غلیظ شود.

نکته: برای تنظیم غلظت این سس یا به اصطلاح "دیپ"، از آب نخود استفاده کنید. غلظت حمص باید به حدی باشد که رد قاشق روی آن باقی بماند.

از فلفل سیاه، نمک، کمی زیره آسیاب شده و دو حبه سیر له شده برای ایجاد طعم و تقویت عطر حمص استفاده کنید.

حمص تزئین شده با فلفل قرمز و گشنیز

نکته: آب لیموترش تازه و زیره در ایجاد طعم اصیل و اصلی حمص نقشی اساسی دارند.

اگر دوست داشتید که حمص شما رنگ روشن‌تری پیدا کند از یک یا دو حبه یخ در غذاساز کمک بگیرید اما مراقب باشید حمص شما شل نشود.

بهتر است به حمص نهایی کمی زمان دهید تا مواد به خوبی طعم و عطر خود را با یکدیگر ترکیب کنند.

در نهایت حمص را به ظرف مورد نظرتان منتقل کنید، با قاشق گود کنید، روغن زیتون اضافه کنید و به این روش آن را تزئین کنید:

نوک یک چنگال را مرطوب کنید و در پودر فلفل چیلی یا قرمز بزنید؛ چنگال فلفلی را به آرامی روی سطح حمص بگذارید و بلند کنید تا رد فلفل قرمز روی سطح کرم رنگ حمص باقی بماند.

مرکز گود شده حمص را با کمی نخود پخته و درسته به همراه کمی گشنیز ساتوری شده تزئین کنید.

حمص با گوشت و دانه صنوبر

نکته: با افزودن آووکادو و یا لبو به غذاساز، حمص شما سبز یا قرمز رنگ خواهد شد و البته طعم آن نیز تغییر خواهد کرد.

اگر مقداری گوشت ریز شده و پخته را روی حمص نهایی استفاده کنید یک غذای لوکس به نام "حمص بلحم" (hommos bellahem) خواهید داشت. 

حمص را با سبزیجاتی مانند کرفس، هویج، بیبی کورن (ذرت مینیاتوری) و یا نان برشته شده میل کنید و یا در کنار فلافل یا کتلت به صورت دیپ استفاده کنید.

نوش جان.

منبع: شف فاطمه کتشن

کد خبر 537568
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha