وزیر بهداشت گفت: گرفتار مج دوم کرونا شده‌ایم. دلیلی ندارد امسال خانواده به همراه فامیل، داوطلبان را همراهی کنند و آنجا بمانند و دعا بخوانند.

سعید نمکی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور که به صورت مجازی و از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: باید به‌شدت بر اصول و پروتکل‌های بهداشتی ایستادگی کنیم. این اصول و شیوه‌نامه‌ها ابزار اصلی کار ما قبل از دارو و واکسن است و نباید اجازه دهیم این اصول دچار خدشه و تنزل شود.

وی افزود: برخی از مردم، مقامات و مدیران اجرایی به محض اینکه تخت‌های بیمارستانی خلوت‌تر می‌شود، فکر می‌کنند موج بیماری رد شده و دیگر خبری از کرونا نیست. قبل از موج جدید کرونا به مردم و مسئولان اجرایی هشدار دادم که مواظب باشید دقیقه ۹۰ گل نخوریم چراکه با یک ویروس بسیار چموش شطرنج ‌بازی می‌کنیم و نباید ضربه فنی شویم اما گرفتار موج دوم کرونا شدیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: دانشگاه‌های علوم پزشکی در نظارت و اجرای دقیق شیوه‌نامه‌های مختلف مربوط به مشاغل یا ماه محرم یا کنکور سراسری باید ایستادگی و مقاومت کنند. از تمام رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی انتظار ایستادگی بر اجرای دقیق شیوه‌نامه‌های بهداشتی دارم و هرگونه سستی و عدول از اینها باعث گرفتاری بیشتر دانشگاه‌ها می‌شود.

نمکی اضافه کرد: دومین تقاضای بنده از رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی این است که در این مدت کمبودها را جبران کنند. در این مدت دستورهایی به معاونت‌های مختلف وزارت بهداشت داده‌ام که کمبودهای دانشگاه‌ها به ویژه در بخش بستری باید جبران شود. یکی از مشکلات ما در این شرایط، بخش اکسیژن و اکسیژن‌ساز بود و همکاران ما در این زمینه تلاش زیادی می‌کنند چون حیاتی‌ترین عنصر برای مدیریت بیماران بدحال کووید-۱۹ اکسیژن است.

وی خاطرنشان کرد: در مورد نیروی انسانی باید به نیروهایی که در ماه‌های گذشته تلاش زیادی برای مبارزه با کرونا کردند، تسهیلات و تشویق‌هایی ارائه کرد. خوشبختانه تلاش کردیم و مجوز استخدام ۱۰ هزار نفر را در وزارت بهداشت گرفتیم و باید در این زمینه اقدامات را به‌سرعت انجام دهیم تا نیروهای تازه‌نفس به سیستم بهداشتی و درمانی کشور اضافه شوند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: یکی از حیاتی‌ترین بحث‌های ما در مدیریت بیماری کرونا، توسعه مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته بهداشتی است. در بعضی از استان‌ها خیلی خوب کار شده و بعضی از استان‌ها مقداری ضعیف هستند. باید به‌زودی توزیع جغرافیایی این مراکز بر حسب جمعیت و پوشش جمعیتی تهیه شود. مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته بهداشتی رکن اصلی برای کاهش بار بستری در مراکز درمانی است و باید به این موضوع توجه ویژه‌ای کرد.

نمکی اضافه کرد: حتما باید در مراکز ۱۶ و ۲۴ ساعته نمونه‌گیری برای آزمایش‌های تشخیصی انجام شود و حتما باید بیماران پیگیری شوند و بروشور و آموزش‌های مورد نیاز برای موارد مثبت در شرایط ایزوله و قرنطینه نیز ارائه شود. همچنین تا این هفته باید لیست مراکز عاری از کرونا برای مراجعه و ارائه خدمات به بیماران غیرکرونایی مخصوص پیگیری و مراقبت‌های گروه‌های پرخطر، مادران باردار و واکسیناسیون تهیه شود تا از وضعیت استان‌ها در این زمینه مطلع باشیم.

وزیر بهداشت گفت: پروژه‌های بهداشتی و درمانی را در سراسر کشور که به مرحله افتتاح و بهره‌برداری می‌رسند باید یک بار دیگر مرور کنیم. برنامه ما این است که فقط و فقط به کرونا نپرداخته و نشان خواهیم داد که همکاران ما نهتنها در مدیریت کرونا عملکرد خوبی داشتند بلکه در توسعه زیرساخت‌ها و در شرایط تحریم‌های ظالمانه بهتر از قبل عمل کردند. هر هفته حداقل ۵۰ پروژه بهداشتی و درمانی در کشور آماده افتتاح است و بیش از یک هزار و ۴۰۰ پروژه حوزه سلامت با تلاش دانشگاه‌های علوم پزشکی افتتاح می‌شوند.

نمکی افزود: به عنوان وزیر از روز اول و حتی زمانی که در سازمان برنامه و بودجه مسئولیت داشتم، معتقد بودم که کنکور باید حذف شود و این یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای ما خواهد بود. سال ۹۶ محاسبه کردیم که حدود ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از سبد خانوار به کلاس‌های کنکور اختصاص می‌یابد و امسال برآورد این هزینه‌ها حدود ۸ هزار میلیارد تومان است.

وی تاکید کرد: با ناتوانی در برگزاری کنکور مخالفیم و اعتقاد داریم که کنکور باید به‌خوبی و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود. از رؤسای دانشگاه‌ها می‌خواهم که قبل از کنکور از طریق صدا و سیمای استان‌ها اطلاع‌رسانی کنند و به مردم در خصوص پروتکل‌های بهداشتی آموزش داده شود.

وزیر بهداشت افزود: در برگزاری کنکور 3 مرحله مهم داریم. یکی آنچه قبل از کنکور تا قبل از حضور داوطلبان در حوزه‌های امتحانی باید انجام شود، یکی مربوط به زمانی است که داوطلبان مشغول آزمون هستند و یکی دیگر مربوط به بعد از ترک حوزه‌های امتحانی است و برای این 3 مرحله پروتکل نوشته و ابلاغ کرده‌ایم اما خانواده‌ها باید توجیه شوند و آموزش داده شوند. خوشبختانه با دوستان بسیج برای مدیریت و تکریم خانواده‌ها هماهنگی‌های لازم انجام شده اما رؤسای دانشگاه‌ها حتما باید بر اجرای پروتکل‌ها نظارت کنند و به دنبال ارائه آموزش‌های فراگیر در صدا و سیمای استان‌ها باشند.

نمکی گفت: دلیلی ندارد امسال همانند هر سال خانواده به همراه فامیل، داوطلبان را همراهی کنند و آنجا بمانند و دعا بخوانند، بلکه می‌توانند در خودروی شخصی یا خانه دعا بخوانند و حضور داشته باشند و باید به خانواده‌ها آموزش دهیم که اگر داوطلبی را برای کنکور می‌خواهند بیاورند، یک نفر و نه بیشتر همراه داوطلب باشد و بعد که داوطلب را به حوزه امتحانی رساند یا در خانه یا در خودروی شخصی بماند و از تجمع خانواده‌ها باید حتماً پرهیز شود.

وی افزود: باید دانشگاه‌ها نظارت ویژه‌ای بر مرحله برگزاری کنکور و رعایت پروتکل‌ها داشته باشند و حداقل فاصله ۱.۸ متر رعایت شود و در مناطقی که فضای کافی وجود دارد، این فاصله می‌تواند بیشتر هم شود. می‌خواهیم امسال اثبات کنیم که یکی از بهترین کنکورها را با رعایت پروتکل‌هایی که تدوین شده برگزار می‌کنیم. برگزاری کنکور امسال می‌تواند ویترین کادر بهداشتی و درمانی باشد.

وزیر بهداشت یادآور شد: بعضی از نمایندگان مجلس می‌خواهند در نظارت بر اجرای پروتکل‌ها در کنکور به ما کمک کنند که از این کمک استقبال می‌کنیم. تمامی روابط عمومی دانشگاه‌های علوم پزشکی باید از برگزاری کنکور در مناطق خود، تصویر و مستندات تهیه کنند. در کنکور کارشناسی ارشد ۴۵۳ تصویر از جلسه کنکور دریافت کردم که ۶-۷ مورد آن با نقصان‌هایی همراه بود. بنده هم به صورت سرزده در جریان کنکور سراسری بازدید خواهم کرد.

وی افزود: همه ما با عشق امام حسین (ع) و یاد شهدای کربلا بزرگ شده‌ایم و به هیچ ایرانی نمی‌توان گفت که محرم را کنار بگذار و در این ماه، سوز و گداز حسینی نداشته باش. از رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تقاضا دارم که تند نروید و با امواج تندروی همراه نشوید و جلوتر از من راه نروید. در ماه محرم همه گروه‌ها و اقشار ممکن است برای اباعبدالله الحسین (ع) عزاداری کنند و ما کارشناس و ناظر بر اجرای پروتکل‌ها هستیم.

وزیر بهداشت بیان داشت: رؤسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی به همراه مسئولان محلی با افراد تأثیرگذار و مدیران هیأت‌های مذهبی گفتگو کنند و آنها را برای رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی متقاعد کنند چون دوربین‌های جریانات تندروی وهابی و ضد انقلاب آماده است تا هر خیز و موج جدیدی از کرونا را به حساب ماه محرم بگذارند.

نمکی گفت: هیأت‌هایی را که در استان‌ها اعلام می‌کنند امسال مراسم‌هایشان متفاوت و بر اساس پروتکل‌ها برگزار می‌شود هر روز به بنده اعلام کنید تا از آنها تقدیر و تشکر کنیم.

وی ضمن گرامیداشت یاد شهدای مدافع سلامت گفت: گزارشی را خدمت مقام معظم رهبری تقدیم کردم و منحنی‌هایی را که در مقابل عظمت و همت شما سر تعظیم فرود آورد و رو به نزول گذاشت نشان دادم. به ایشان نوشتم که در هر میلیمتر این نزول، عرق هزاران همکار ما در حد یک اقیانوس روان شد و عزیزانی را از دست دادیم و عزیزان هم خسته و وامانده، به کرونا مبتلا شدند و هنوز هم با عشق و عظمت، عاشقانه کارها را انجام می‌دهند.

کد خبر 541892

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha