شنبه ۱ تیر ۱۳۸۷ - ۱۱:۵۳
۰ نفر

سید رضا صفوی* این گیاه متعلق به سرده سوسن چلچراغ و تیره سوسن است و تنها یک گونه علفی بسیار زیبا از این گیاه در ایران یافت می‌شود.

نام فارسی: سوسن چلچراغ
نام علمی: Lilium Ledebourii (Baker) Boiss.

ویژگی‌های گیاه شناسی: گیاهی پایا، پیازدار، با ساقه‌ای پوشیده از برگ، به ارتفاع 50 تا 150 سانتی متر. برگ‌ها ایستاده، خطی- سرنیزه‌ای، نوک تیز و کرک دار.
زمان گل و میوه دهی: از اردیبهشت تا مرداد.

پراکندگی جغرافیایی در کشور: این گیاه به تعداد اندک و در رویشگاهی کم وسعت در ارتفاعات عمارلو واقع در50 کیلومتری شرق رودبار در استان گیلان می‌روید.

مصارف و کاربردها: به‌دلیل کمیاب بودن و در نتیجه پهنه گسترش بسیار محدود در این مقوله اطلاعاتی وجود ندارد ولی به‌منظور آشنایی بیشتر با این گیاه، مصارف و کاربردهای یکی از خویشاوندان نزدیک اینگونه با نام فارسی سوسن یا گل سوسن ذکر می شود:
محیط زیست: تولید غذا (انرژی و مواد) به‌عنوان اولین حلقه زنجیره غذایی در زیست بوم‌ها، تلطیف هوا با تولید اکسیژن و رطوبت، حفاظت از خاک در برابر فرسایش آبی و بادی، ایجاد محیط زیست مناسب برای انسان و سایر جانداران مصرف‌کننده و به‌خصوص زیبا سازی محیط از خصوصیات این گیاه است.

خواص درمانی: کرم‌های تهیه شده از پیاز این گیاه به‌دلیل داشتن مقادیر فراوان موسیلاژ به‌عنوان نرم‌کننده پوست و همچنین تسکین‌دهنده التهاب‌های پوستی، سرمازدگی، سوختگی، زخم‌ها، ورم‌ها و سایر بیماری‌های پوستی به کار می‌روند.

*گیاه شناس

کد خبر 55585

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز