جالب توجه اینکه در این خورش نیز سبزی طعمدهنده به باقالا همان شوید است.
مواد لازم برای 6 نفر:
- باقالا بدون پوست؛ یک کیلوگرم
- گوشت لخم؛ نیم کیلوگرم
- پیاز؛ یک عدد
- شوید تازه؛ نیم کیلوگرم یا شوید تازه خردشده؛ 300 گرم
- سیر؛ 4 حبه
- نمک و فلفل؛ به میزان لازم
- زردچوبه؛ یک قاشق چایخوری
- پودر زعفران؛ یک قاشق چایخوری
روش پخت:
1 - ابتدا شوید را پاک کرده، خوب بشویید، سپس داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود و بعد آن را ریز خرد کنید.
2 - در یک تابه، مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس شوید خردشده را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. در این فاصله، سیرها را نیز پوست کنده، ریز خرد کنید؛ سپس به همراه شوید سرخ کنید. در پایان، شعله اجاقگاز را خاموش کنید و مواد تفتدادهشده را کنار بگذارید.
3 - پیاز را بهصورت خلالی خرد کرده ، در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و بگذارید داغ شود؛ سپس پیاز را اضافه کنید و بهطور کامل تفت دهید؛ البته هنگام سرخ کردن پیاز، زردچوبه را هم به آن اضافه کنید.
4 - از طرف دیگر، گوشت را پاک کرده، بعد از شستن بهصورت قیمهای خرد کنید؛ سپس به قابلمه حاوی پیاز داغ بیفزایید. حالا به مخلوط گوشت و پیاز حدود 2 تا 3 لیوان آبجوش اضافه کنید و در ظ
رف را بگذارید تا گوشت بهطور کامل بپزد.
5 - باقالا را به همراه شوید، سیر خردشده و کمی نمک به مخ
لوط گوشت و پیاز اضافه کنید؛ سپس حرارت را کم کنید تا خورش جا بیفتد که معمولا حدود 45 دقیقه زمان میبرد
نکته: بعضیها در مراحل پایانی پخت این خورش، تخممرغ نیز به مواد آن میافزایند؛ به این ترتیب که با توجه به این میزان مواد، زرده و سفیده 2تخممرغ را از هم جدا کرده ، ابتدا سفیده تخممرغ را به خورش اضافه میکنند و همانطور که قابلمه روی شعله اجاقگاز قرار دارد، هم میزنند تا سفیدهها با مواد مخلوط شوند و بپزند؛ سپس زردهها را روی خورش میریزند و با گذاشتن در قابلمه، 5 تا 10دقیقه صبر میکنند تا زردهها سفت شوند و در پایان بههمین صورت سرو میکنند.