به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایسنا، ناصر اصلانی معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به تاثیر مواد مخدر بر حوزه سلامت گفت: امروز بیماری کرونا موضوعی بسیار خطرناک تلقی میشود، اما باید گفت که مسئله مواد مخدر بسیار خطرناکتر از کروناست چراکه دیر یا زود واکسن آن تولید و درنهایت پیشگیری میشود؛ حال آنکه حسب سوابق تاریخی همچنان که مواد مخدر از ۶ هزار سال قبل وجود داشته تا زمانی که انسان وجود دارد باز هم به اشکال گوناگون به صورت تهدیدی در کنار او خواهد بود و هر فردی که مبتلا به استعمال مواد مخدر شود به طور قطع ضررهای جانی را متحمل خواهد شد؛ لذا خانوادهها همراه با دولت باید در پیشگیری از ابتلا به اعتیاد به مواد مخدر و روانگردانها بکوشند.
وی با بیان اینکه هر فردی که دچار اعتیاد به مواد مخدر میشود، عاقبت آینده دشواری پیش رو دارد، افزود: بسیاری از افراد بر این باورند که اعتیاد درمان دارد، اما درمان مواد مخدر بسیار سخت است و سوابق مراکز ماده ۱۶ نشان میدهد معتادانی وجود دارند که برای بار بیستم اعتیاد را تجربه میکنند. افرادی هم بودهاند که بیش از ۲۰ سال از زمان ترک اعتیاد آنها میگذرد اما دوباره آلوده شدهاند لذا خانوادهها باید بسیار مراقب باشند و هر لحظه احساس کنند این معضل ممکن است در خانه آنان نیز نفوذ کند.
فوت بیش از ۴۵۰ هزار معتاد در سال
بنابر اظهارات معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در دنیا بیش از ۳۰۰ میلیون معتاد وجود دارد و سالانه بیش از ۴۵۰ هزار معتاد به علت سوءمصرف مواد مخدر جان خود را از دست میدهند.
اصلانی همچنین این را هم گفت که براساس آمارهای جهانی، بعد از تصادفات جادهای، بالاترین میزان مرگ و میرهای طبیعی در کشور ناشی از مصرف موادمخدر رخ میدهد لذا اگر امروز به دنبال این هستیم که انسانها را نجات دهیم همه باید تلاش کنند تا در این رهگذر نسبت به نجات انسانها بیندیشیم.
مصرف «شیشه» صعودی شد
معاون مقابله با عرضه و امور بینالملل ستاد مبارزه با مواد مخدر معتقد است که اگر میخواهیم جامعه ما عاری از اعتیاد باشد، نباید تنها به نیروهای قضایی، انتظامی، اطلاعاتی و نظامی بسنده کنیم. امروز هر فردی باید به نوبه خود تلاش کند و مضرات این مواد خانمانسوز را یادآور کند تا این موضوع ملکه ذهن انسانها باشد.
وی گفت: بیشترین مصرف معتادان در کشور به ترتیب تریاک، حشیش، هروئین و شیشه است، اما مصرف شیشه صعودی است و اگر درباره آن اطلاعرسانی نشود آسیبهای جدی برای اقشار (جوان و نوجوان) ایجاد میکند که در آینده ما را با مشکل مواجه خواهد کرد.
قاچاق مواد مخدر؛ تجارتی که با صنعت خودروسازی برابری میکند
اصلانی در ادامه سخنان خود با اشاره به تاثیرات مواد مخدر بر حوزههای اقتصادی با بیان اینکه قاچاق مواد مخدر تجارتی پر سود است، توضیح داد: امروز مواد مخدر با صنعت خودروسازی، داروسازی و بانکداری برابری میکند. استکبار جهانی از مواد مخدر کسب درآمد میکند و لذا مواد مخدر تهدیدی است که باید در برابر آن هوشیار بود. در واقع افرادی که در قالب باند و شبکه به دنبال قاچاق مواد مخدر هستند، به نوعی به دنبال سودهای کلان هستند تا از این سود بهرههای بالایی به دست آورند.
اعتیاد عامل ۶۵ درصد همسرآزاریها و ۵۵ درصد طلاقها
وی همچنین به تاثیرات مواد مخدر بر دیگر آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و با استناد بر آمارهای موجود گفت: حدود ۵۵ درصد از جمعیت زندانیان کشور مرتبط با مواد مخدر است که اعتیاد عامل ۶۵ درصدی همسرآزاری، ۵۵ درصد طلاق، ۳۰ درصد کودکآزاری، ۲۵ درصد از قتلهای عمد، ۲۳ درصد نزاع و درگیریها و ۳۰ درصد از جرائم سرقت خرد است. اجرای طرح یاریگران در کشور با حمایت و مشارکت مردم و اقدمات جهادی حوزههای فرهنگی و پیشگیری و مقابلهای میتواند کشور را از این تهدید خارج و تبدیل به فرصت کند و شاهد کاهش چشمگیر اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در آینده باشیم.
نظر شما