واکسن‌ها در صدر اخبار مربوط به بیماری کرونا در جهان قرار دارند، اما داده‌های مقدماتی به دست آمده از یک درمان بر اساس آنتی‌بادی‌های مونوکلونال برای درمان کرونا نتایج امیدبخشی به دست داده است.

monoclonal antibody

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یاهونیوز شرکت داروسازی آمریکایی «الای لیلی» روز سه‌شنبه اعلام کرد داروی ساخت این شرکت که از ترکیب دو آنتی‌بادی مونوکلونال یا پادتن تک‌دودمانی به دست آمده است، در بیماران دچار کووید-۱۹ در معرض خطر بالای عفونت شدید هستند، اثربخش بوده و خطر بستری شدن و مرگ ناشی از کرونا را تا ۷۰ درصد کاهش داده است.

این خبر در همان روزی اعلام شد که شرکت داروسازی دیگر آمریکایی، رجنرون اعلام کرد که داروی این شرکت هم که آمیزه‌ای از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال است، در استفاده به صورت پروفیلاکتیک (درمان با دارو برای پیشگیری از دچار شدن به عفونت) اثرات مثبت اولیه نشان داده و توانسته است به افرادی که در معرض کروناویروس قرار دارند، کمک کند.

دکتر جرج یانکوپولوس، مدیر ارشد علمی رجنرون گفت امیدوار است این دارو «بتواند به شکستن زنجیره عفونت و سرایت ویروس» کمک کند.

«الای لیلی» هفته قبل پنجشنبه داده‌هایی را منتشر کرد که نشان می‌داد این داروهای بر اساس آنتی‌بادی‌های مونوکلونال ممکن است به پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ هم کمک کند، و از شیوع کرونا را در آسایشگاه‌های سالمندان توقف کند.

این داده‌های امیدوارکننده پشت سر هم ممکن است نشانگر پیشرفتی در مبارزه با کووید-۱۹ باشد.

در حال حاضر آمیزه آنتی‌بادی‌های مونوکلونال کاسیریویماب و ایمدویماب ساخت شرکت رجنرون و داروی حاوی یک آنتی‌بادی مونوکلونا  باملانیویماب ساخت شرکت الای الیلی از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز مصرف اضطراری گرفته‌اند.

این داروها برای استفاده در مراحل اولیه عفونت در بیماران غیربستری ۶۵ ساله و بالاتر و برای افرادی که در معرض خطر بالای بیماری شدید برای جلوگیری از بستری شدن به کار می‌روند. این آمیزه‌های آنتی‌بادی باید در طول چند روز اول پس از تشخیص عفونت تجویز شوند و فقط برای افرادی که علائم متوسط تا شدید بیماری را دارند به کار می‌روند.

دولت آمریکا میلیون‌ها دلار را صرف تولید دوزهای این داروها برای بیمارانی کرده است که شرایط دریافت آنها را دارند.

چنین درمان‌هایی ممکن است ابزارهای مهمی در درمان موارد شدید بیماری کووید-۱۹ باشند و تا حدی فشار را بر نظام‌های مراقبت‌های بهداشتی کاهش دهند.

بیانیه‌ای که شرکت الای لیلی روز سه‌شنبه منتشر کره است، ممکن است بیانگر یک شاخص مهم دیگر هم باشد:‌ سخنگویان این شرکت می‌گویند داروی آمیزه آنتی‌بادی باملانیویماب و اکنون داروی اتسیویمب همراه هم ممکن است در درمان «طیف گسترده‌تری» از گونه‌های ویروس کرونا تاثیربخش باشند. این ویژگی ممکن است ابزاری اساسی در مقابله با کرونا در دورانی باشد که سویه‌های جهش‌یافته جدید ویروس مرتبا در حال ظهور هستند.

کد خبر 581687

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha