در عدس نوعی فیبر وجود دارد که به طور قابل ملاحظهای در کاهش کلسترول خون موثر است. علاوه بر این، نوع خاص فیبر موجود در عدس مانع از آن می شود که میزان قند خون پس از صرف غذا ناگهان به شدت بالا رود. [عدسی؛ مقوی و پر انرژی]
عدس نه تنها 6 ماده معدنی بسیار مفید و 2 نوع ویتامین B و پروتئین دارد، بلکه تقریبا بدون چربی است.
پزشکان می گویند اگر به سلامت قلب خود میاندیشید، عدس مصرف کنید. عدس حاوی میزان زیادی آهن بوده و به سوزاندن کالری کمک میکند. هر فنجان عدس پخته شده تنها 230 کالری، 4میلی گرم سدیم، 18 گرم پروتئین و یک گرم چربی دارد