دکتر مصدق برای رفع مشکل کمبود مسکن «بانک ساختمانی» را تأسیس کرد.

محسنی فر

دکتر مصدق برای رفع مشکل کمبود مسکن «بانک ساختمانی» را تأسیس کرد. سرمایه این بانک با «۱۷ فقره اراضی متعلق به دولت» در محدوده نارمک و نازی‌آباد و... تأمین شد. بانک ساختمانی اراضی نازی‌آباد و نارمک را قطعه‌بندی کرد و به مردم فروخت. زمین‌های نازی‌آباد را مترمربعی ۳۰ ریال و نارمک را ۴۰ ریال که البته ۱۰ ریالش نقد بود و بقیه قسطی.  

آن سال «علی‌اکبر معینی‌فر» مهندس ناظر ساختمان و رئیس بانک ساختمانی نازی‌آباد بود. در این دوره شهردار تهران فردی به نام «مهام» بود که به دلیل ساخت فواره‌های زیاد در گوشه و کنار پایتخت به «شهردار فواره‌ساز» شهرت پیدا کرده بود.   پس از مدتی به دستور شهردار وقت تهران، رؤسای بانک ساختمانی در هر منطقه، شهردار همان مناطق شدند و معینی‌فر نیز شهردار نازی‌آباد شد.

  در این دوره تاریخی قرار شد که دولت در محل کوره‌های آجرپزی نازی‌آباد، آپارتمان‌سازی کندکه مسئولیتش با معینی‌فر بود و پس از مدتی آپارتمان‌ها یکی پس از دیگری در محله ساخته شد. حوالی سال ۱۳۳۶ زلزله بزرگی در مازندران اتفاق افتاد که کارشناسان ژاپنی از جمله پروفسور «هاگی وارا» و دکتر «تاچی نایتو» به ایران آمدند تا از مناطق زلزله‌زده بازدید کنند.

آنها به ساختمان‌های نوساز تهران در محدوده نازی‌آباد نیز سر زدند و وضعیت استحکام خانه‌ها را بررسی کردند. استادان دانشگاه توکیو بعد از مدتی برای معینی‌فر دعوتنامه فرستادند تا در دوره‌های زلزله‌شناسی شرکت کند و او این کار را انجام داد.

کد خبر 585420

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha