به گزارش همشهری آنلاین به نقل از Space.com سفینه فضایی امید در ۹ فوریه (۲۱ بهمن) در پایان سفر هفتماهاش از کره زمین در مدار کره مریخ قرار گرفت تا ماموریتهای علمیاش درباره آبوهوا و جو مریخ را انجام دهد. اما پیش از آنکه «امید» بتواند کارهای علمیاش را شروع کند، لازم است مدارش را با دو حرکت به دقت طراحیشده در طول چند هفته آینده تنظیم کند.
این سفینه در طول این مدت سه ابزار علمیاش را آزمایش کرده است، از جمله دوربین ۱۲ مگاپیکسلی به نام «تصویرگر اکتشافی امارات» (EXI). این دوربین در ۲۶ فوریه (۸ اسفند) تصویری خیرهکننده از بزرگترین آتشفشان منظومه شمسی در مریخ یعنی «کوه اولیمپوس» (Olympus Mons) از فاصله ۱۳۰۰۰ کیلومتری بالای آن گرفته است.
EKI عکسهای سهتایی میگیرد که هر کدام برای نورهای قرمز، سبز یا آبی فوکوس شدهاند. بعد دانشمندان از این عکسها برای ساختن تصویری آشناتر برای انسانها استفاده میکنند.
امارات همچنین دادههای ابتدایی درباره دو ابزار علمی دیگر در «امید» را منتشر کرده است: «طیفسنج فروسرخ مریخ امارات» (EMIRS) که جریانهای گرمایی میان سطح سیاره و جو آن را اندازه میگیرد و «طیفسنج فرابنفش امارات» (EMUS) که فراوانی ترکیباتی مانند هیدروژن، اکسیژن و مونوکسید کربن در جو فوقانی مریخ را میسنجد.
«امید» با ترکیب کردن دادههای به دست آمده از این ابزارها در طول یک سال کامل مریخی (۶۸۷ روز زمینی) شناخت دانشمندان را از چگونگی درهمکنش لایههای جو مریخ در طول یک روز و نیز در تغییر فصول در سال دقیقتر خواهد کرد.
نظر شما