این حضور و فعالیت با توجه به رشد شتابان شهر در همه ابعاد روز به روز بیشتر از قبل احساس میشود. بهویژه در حوزه فعالیت نهادها و انجمنهای اجتماعی که بر مبنای جذب اعتماد شهروندان تاکنون بیشترین کمک به گروههای آسیبپذیر و نیازمندان از سوی بانوان انجام شده است.
در حوزه فرهنگی شهرداری منطقه ۹ نیز از سویی هم این ظرفیتسازی ایجادشده است و هم از نیروی بانوان در راستای ارتقای کیفیت زندگی شهری و محیطی امن برای بانوان بهرهگرفته میشود. چراکه برای رسیدن به توسعه پایدار شهری به مشارکت و حضور بانوان در محلهها براساس شناخت آنها از مختصات اجتماعی و فرهنگی محله نیاز جدی داریم.
بررسیهای ما نشان میدهد بانوان بسیاری در منطقه فعال هستند که از آنها بیش از ۲۰ بانوی نیکوکار و متخصص در حوزه بانوان و حمایت از کسب وکارهای خانگی و کارآفرینی بسیار جدی و ثابت کار میکنند. توانمندسازی بانوان برای حضور در اجتماع و توسعه فعالیتهای اجتماع محور یکی از اولویتهای مدیریت شهری در بخش اجتماعی و فرهنگی است. برگزاری کارگاههای آموزشی و مشارکتی، همایشها و نمایشگاههای ارائه دستاوردهای بانوان محلی، راهاندازی بازارچههای خیریه و کارآفرینی، برپایی پایگاههای اجتماعی از جمله اقداماتی است که تا به امروز توانسته است محلهها را به محیطی بهتر برای زندگی و فعالیت شهروندان تبدیل کند.
تسهیل دسترسی بانوان به منابع اشتغالزا و آموزشی باعث میشود در بلندمدت آثار مطلوبی از ایجاد همبستگی و تعلق خاطر شاهد باشیم. از این روست که شهرداری تهران نیز در این زمینه سیاستهای نوینی را پیش رو گرفته است تا عرصه برا ی فعالیتهای خلاقانه بانوان که بر پایه مهر و ظرافت استوار است، باز باشد. در چنین شرایطی فارغ از سیاستهای جنسیتی میتوان شهر را زیستپذیر و پاسخگو به بخش عمدهای از نیازهای شهری تصور کرد.
نظر شما