به گزارش همشهریآنلاین، شهاب اولیایی، رژیمشناس و متخصص تغذیه، در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: توتفرنگی به دلیل اینکه سرشار از آنتیاکسیدان است به عنوان یک عامل ضد پیری و ضد التهابی شناخته شده است. در واقع این میوه به دلیل ویژگی خاص میتواند از بیماریهایی مانند سرطان، ناراحتیهای قلبیعروقی، سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری کند.
او افزود: با توجه به این موضوع که توت فرنگی منبع بسیار مهمی از پتاسیم است؛ برای افرادی که دچار فشار خون هستند یک انتخاب بسیار مناسب خواهد بود. مصرف توت فرنگی میتواند به تنظیم و کاهش فشار خون کمک کند.
این متخصص تغذیه بیان کرد: باید به این نکته توجه داشت که یکی از عوارض احتمالی بیماری کرونا پس از بهبودی، تشکیل لخته خون است که توت فرنگی به عنوان یک میوه حاوی آنتی اکسیدان؛ نقش موثری در کاهش لختگی خون دارد.
اولیایی گفت: ویتامین c موجود در توت فرنگی میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. طبق تحقیقات اخیر مشخص شده که توت فرنگی حاوی مادهای خاص به نام فیستین است که خاصیت ضدسرطانی دارد. در واقع فیستین رادیکالهای آزادی را که طی فرایندهای مختلف در بدن تولید میشوند، خنثی میکند. این ماده موثر همچنین به رشد و تقویت بافت عصبی بدن کمک میکند که در نتیجه از اختلال پیش رونده در حافظه و یادگیری جلوگیری میشود؛ بنابراین مصرف ۲ یا چند توت فرنگی در هفته کمک میکند تا از زوال حافظه به خصوص در زنان مسن پیشگیری شود. از دیگر خواص توت فرنگی میتوان به کاهش کلسترول بد خون اشاره کرد.
مصرف توتفرنگی برای کدام افراد توصیه نمیشود؟
اولیایی در ادامه بیان کرد: باید به این نکته توجه داشت که مصرف توت فرنگی برای برخی افراد مطلوب نیست. به عنوان مثال مصرف توت فرنگی برای افراد دارای آلرژی یا زمینههای آن توصیه نمیشود؛ چرا که میتواند حساسیت این افراد را تحریک کند.
او تصریح کرد: همچنین افرادی که مبتلا به بیماریهای قلبی- عروقی هستند و برای آنها داروهایی تجویز شده که باعث افزایش سطح پتاسیم خون میشود؛ مصرف میوه و خوراکیهایی که پتاسیم زیاد دارند توصیه نمیشود.
نظر شما