روز جهانی همبرگر یک تعطیلی غیررسمی است که در تاریخ ۲۸ ماه می برگزار می‌شود. در این روز، وجود خوراکی خوشمزه‌ای مثل همبرگر را جشن می‌گیرند. در این مطلب با تاریخ روز جهانی همبرگر و علت نام‌گذاری آن آشنا خواهید شد و در ادامه طرز تهیه یک همبرگر خوشمزه خانگی آموزش داده شده است.

همبرگر

به گزارش همشهری‌آنلاین، همبرگر یکی از محبوب‌ترین ساندویچ‌ها و غذاهای فست‌فودی در جهان است که به نام‌های بیف برگر یا تنها برگر هم شهرت دارد و از یک تکه گوشت چرخ‌کرده که درون یک نان گرد قرار گرفته تشکیل می‌شود.

روز برگر توسط شخصی به نام آقای هاید تاسیس شد. گفته می‌شود برگرها در هامبورگ آلمان کشف شده‌اند و همبرگر نام خود را از شهر هامبورگ (آلمان) وامدار است، اما این غذا مشهور و جهانی است. در ابتدا آن را به عنوان یک استیک هامبورگی می‌شناختند که در یک ظرف سرو می‌شده است و با تغییرات متعدد، یک روز راه خود را بر روی یک نان پیدا کرد و سپس دوستانی همچون پنیر،گوجه و… را در کنار خود دید.

امروزه طرفداران واقعی این نوع ساندویچ خوشمزه این روز را جشن می‌گیرند البته اگر گیاهخوار هستید، نگران نباشید باز هم می‌توانید این روز را جشن بگیرید زیرا انواع همبرگرهای گیاهی هم موجود هستند. روز برگر فرصتی برای شماست که لذت خوردن یک برگر رویایی را در کنار خانواده و دوستانتان تجربه کنید. در این مطلب با تاریخ روز جهانی همبرگر و علت نامگذاری آن آشنا خواهید شد. 

روز جهانی همبرگر و علت نام‌گذاری آن

روز جهانی همبرگر یک تعطیلی غیررسمی است که در تاریخ ۲۸ ماه می برگزار می‌شود. در این روز، وجود خوراکی خوشمزه‌ای مثل همبرگر را جشن می‌گیرند. روز جهانی همبرگر در سال ۱۸۸۰ نام‌گذاری شد و نام‌گذاری آن به دلیل استقبال زیاد از استیک همبرگر در نیویورک بود که از سال ۱۸۳۰ نظرها را به خود جلب کرده بود. با گذشت زمان نام همبرگر به برگر تبدیل شد، این تغییر نام در سال ۱۹۳۰ افتاد و از آن زمان به بعد نام همبرگر در کشورهای آمریکایی شهرت بسیار زیادی پیدا کرد و در سال ۲۰۱۲ تخمین زده شد که در بسیاری از کشور های بزرگ، در سال تقریباً ۵۰ میلیارد برگر مصرف می‌شود.

حقایقی خواندنی درمورد تاریخچه همبرگر

در مورد تاریخچه ساندویچ همبرگر و منشأ به وجود آمدن روایات زیادی وجود دارد که البته هیچ کدام قطعی و دقیق نیستند. قدمت مصرف گوشت چرخ کرده به سوارکاران مغول برمی‌گردد، سپس این غذا در قرن ۱۳ به روسیه راه یافت و به استیک تارتار مشهور شد.

این روش مصرف گوشت چرخ کرده خام به شهر هامبورگ آلمان راه پیدا کرد و آلمانی‌ها با ایجاد تغییراتی در این غذا آن را به غذایی محبوب در آلمان تبدیل کردند.

اولین سند و نوشته در مورد ساندویچ همبرگر به کتاب آشپزی «هنر آشپزی جامع و کامل» نوشته حنا گلاس برمی‌گردد که در سال ۱۷۶۳ منتشر شده است. در این کتاب از سوسیس همبرگر دودی تهیه شده از گوشت گاو چرخ‌کرده و مزه‌دار شده با فلفل، نمک، میخک، جوز هندی، سیر و … صحبت شده است.

در سال ۱۸۰۲ دیکشنری انگلیسی آکسفورد اصطلاح استیک هامبورگ یا همبرگ را که از تکه‌ای کوشت چرخ‌کرده نمکی و دودی شده همراه با پیاز و دو تکه نان تهیه می‌شد، اضافه کرد.

درباره همبرگر

در قرن ۱۸ استیک هامبورگ به غذایی برای دریانوردان و مسافرانی که مدت های طولانی در کشتی و سفر بودند، تبدیل شد و راه خود را به سرتاسر دریای آتلانتیک و سپس نیویورک باز کرد. بر اساس کتابخانه کنگره، برای اولین بار در سال ۱۸۹۵ لوئیس لانچ در نیو هِون کنتیکت استیک همبرگر را لای دو تکه نان قرار داده است.

به طور رسمی در سال ۱۹۰۴ ساندویچ همبرگر در نمایشگاه جهانی سنت لوئیس ارائه شد و سرآشپز مشهور در سال ۱۹۱۶ والتر اندرسون، کانزاسی نان ویژه ساندویچ همبرگر را تولید کرد و ۵ سال بعد رستوران وایت کاسل افتتاح شد و در دنیا اولین رستوران زنجیره‌ای ویژه برگر و ساندویچ همبرگر ایجاد شد.

امروزه انواع زیادی از ساندویچ همبرگر به وجود آمده و رستوران‌های زنجیره‌ای متعددی مثل مک دونالد به ارائه تخصصی همبرگر مشغول هستند. هنوز بر سر این که اولین بار چه کسی همبرگر را اختراع کرد، اختلاف نظر وجود دارد. به هر حال مهم نیست که چه کسی این کار را انجام داد و مهم این است که مخترع همبرگر لطف کرده و این غذای خوشمزه را برای ما خلق کرده است.

اولین همبرگرفروشی در ایران، تهران

در تهران طی دو دهه سی تا پنجاه تعداد ساندویچ‌فروشی‌ها از ۱۰ هزار گذشت و اوایل دهه چهل همبرگر وارد بازار غذای ایران شد. «تاپس همبرگر» در بلوار ناهید، خیابان جردن (آفریقا) اولین همبرگرها را با بهای سه تومان عرضه می‌کرد که با یک بطری پنج ریالی نوشابه و یک پاکت سیب‌زمینی به بهای پنج ریال، قیمت کل غذا از ۴۰ ریال بیشتر نبود، وقتی این همبرگرفروشی بهای غذای خود را گران کرد و بابت یک همبرگر ۴۰ ریال گرفت، غوغایی در تهران برپا شد. شهرداری دخالت کرد و دستور بازگشت به بهای سابق را داد که صاحب همبرگرفروشی زیر بار نرفت و به جای همبرگر پیتزا عرضه کرد که گران‌تر بود.

طرز تهیه همبرگر ؛ راز جمع نشدن گوشت برگر | ویژه روز جهانی این ساندویچ خوشمزه

طرز تهیه همبرگر به روش فست‌فودها

مواد لازم برای ۶ نفر

گوشت چرخ‌کرده گوساله با ۷% چربی: ۶۰۰ گرم
تخم‌مرغ: ۱عدد
پیاز ریز خرد شده: ½ لیوان
پودر نان خشک: ¼ لیوان (می‌توانید یک نان باگت را در فر خشک کنید و با آسیاب به پودر تبدیل کنید یا از پودر سوخاری استفاده کنید)
سیر: ۱ یا دو حبه رنده شده
نمک: ½ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: ½ قاشق چایخوری
نان باگت گرد: ۴ عدد
گوجه فرنگی اسلایس شده: به مقدار دلخواه
برگ کاهو: به مقدار دلخواه
سس مایونز: ¼ لیوان
سس کچاپ: ¼ لیوان
پیاز قرمز حلقه شده: ۴ برش نازک

مراحل درست کردن همبرگر خانگی

► مرحله اول

برای درست کردن همبرگر ابتدا گوشت چرخکرده را خوب ورز دهید. حالا در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ، پیاز رنده شده و آب گرفته شده یا خیلی ریز خرد شده، ادویه مخصوص همبرگر شامل پودر نان خشک، سیر، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید و حسابی با هم ورز دهید تا تمام مواد با هم یکی شوند و یک مایه یکدست و هموار به دست بیاید. اجازه دهید مایه گوشت چند دقیقه استراحت کند.

► مرحله دوم

مایه همبرگر را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام را به صورت گرد پهن کنید. پهنای هر عدد همبرگر باید حدود ۱۲ سانتی‌متر و ضخامت آن یک تا ۱ و نیم سانتی‌متر باشد.

► مرحله سوم

یک تابه گریل یا دستگاه گریل را گرم کنید و همبرگرها را روی شعله خیلی ملایم گریل کنید. برای گریل شدن هر دو طرف گوشت در مجموع ۷ تا هشت دقیقه زمان کافی است. دو طرف نان را هم می‌توانید گریل کنید. برای این کار در نهایت ۳۰ ثانیه زمان کافی است.

اگر می‌خواهید در خانه ساندویچ همبرگرتان را مثل طرز تهیه همبرگر رستورانی آماده کنید هر عدد نان را با دقت از وسط برش بزنید. روی یک برش نان سس کچاپ و سس مایونز بمالید و سپس برای هر ساندویچ، ابتدا برگ کاهو، برش‌های گوجه‌فرنگی، همبرگر و حلقه پیاز را بگذارید  و در صورت تمایل کمی فلفل و نمک بپاشید. می‌توانید کمی قارچ با کره و فلفل سیاه تفت بدهید و به مخلفات ساندویچ اضافه کنید. در این صورت ساندویچ «ماشروم برگر» دارید.

► مرحله آخر

یا یک ورقه پنیر گودا را در یک دقیقه پایانی گریل شدن گوشت روی آن بگذارید تا کمی آب شود؛ در این صورت یک ساندویچ «چیزبرگر» لذیذ در انتظار شماست. اگر هم دلتان گوشت بیشتری می‌خواهد دو تکه همبرگر و دو ورقه پنیر را در نان همبرگر بگذارید تا یک ساندیچ «دبل چیزبرگر» پُر ملات داشته باشید.

طرز تهیه همبرگر ؛ راز جمع نشدن گوشت برگر | ویژه روز جهانی این ساندویچ خوشمزه

فوت‌وفن‌های خوشمزه شدن انواع همبرگر خانگی

۱- آمریکایی‌ها این ساندویچ را با پیاز کاراملی می‌خورند. برای درست کردن پیاز کاراملی، یک عدد پیاز را حلقه کنید و در مقدار کره با حرارت خیلی ملایم به مدت نیم ساعت تفت دهید. در لحظات آخر مقداری شکر روی پیازها بریزید.

۲- برای این‌که همبرگر خانگی جمع نشود بهتر است برای درست کردن همبرگر خانگی از گوشت گوساله استفاده کنید. اما اگر طعم گوشت گوسفند را می‌پسندید از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده کنید. در این صورت به خاطر چربی گوشت گوسفند برگرها کمی خودشان را جمع می‌کنند اما طعم بهترین همبرگر را تجربه خواهید کرد.

۳- طرز تهیه همبرگر با سویا را هم در خانه امتحان کنید. در صورت تمایل می‌توانید یک پیمانه سویا خیس کنید و به این مقدار گوشت استفاده کنید. در مرحله آماده کردن مایه گوشت آب سویا را خوب بگیرید و با گوشت در غذاساز بریزید تا مایه یکدستی به دست بیاورید و سپس با سایر مخلفات مخلوط کنید.

► در تهیه این مطلب از منابع مختلفی مانند مجله کوروش، نمناک، kitchentech، history استفاده شده است.

کد خبر 604023

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha