به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرانکوک، حلوای تیره سادهترین نوع حلوا و فوقالعاده خوشمزه و دلچسب است و عطر گلاب و هل و زعفران در آن غوغا میکند. این حلوا را به عنوان نذری هم میتوانید درست کنید. شک نکنید که این نوع حلوا مورد استقبال همه قرار میگیرد و روش تهیه آن هم به همین صورت است؛ مثلا طرز تهیه حلوا برای ۱۰ نفر هم دقیقا به همین صورت است. فقط کافی است مقدار مواد را دو برابر کنید.
مواد لازم برای حلوای تیره
آرد سفید ۲ لیوان
شکر یک لیوان
آب یک لیوان و نصفی
گلاب یکسوم لیوان ( با خواص شگفتانگیز گلاب آشنا شوید )
کره ۵۰ گرم
روغن مایع یک لیوان
زعفران آب کرده ۵ قاشق غذاخوری
پودر هل یکچهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوای تیره
► مرحله اول
برای تهیه شربت حلوا باید شکر، آب، گلاب، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمهای روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد، روغن را نیز داخل قابلمهای بریزید تا گرم شود؛ آرد را ۲ بار الک کنید، سپس داخل ظرفی بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید.
بهترین راه برای اضافهکردن زعفران و گلاب به حلوا، اضافه کردن آن به شربت است. اگر میزان شربت کم باشد حلوا بافت منسجمی پیدا نمیکند.► مرحله دوم
آرد را آنقدر تفت دهید تا رنگش کرم شود. بسیار مراقب باشید آرد شما ته نگیرد (با قاشق مرتب آرد را هم بزنید)؛ پس از آنکه رنگ آرد کرم شد روغن داغ را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا آرد سرخ شود و رنگ آرد طلایی شود.
► مرحله سوم
حرارت را کم کنید و شیره داغ (مخلوط آب و شکر که از قبل آماده کردهاید ) را اضافه کنید، پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوای شما خودش را بگیرد و به روغن بیفتد.
► مرحله آخر
حلوای آماده شده را داغ درون ظرف بریزید و سطحش را صاف کنید. حلوای آرد گندم را میتوانید با خلال بادام، پسته، پودر نارگیل و… تزئین کنید.
نکتههای طلایی برای درست کردن یک حلوای خوشمزه و خوشعطر
۱- بهترین آرد برای حلوا آرد نان و بخصوص آرد سنگک است؛ اما آرد سفید طعم بهتر و بافت لطیفتری دارد ولی آرد گندم پرخاصیتتر است. میتوانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو ( نان بستنی ) نیز سرو کنید، برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و کامل پخش کنید، سپس رویش نان دیگری قرار دهید و پس از خنک شدن به صورت شیرینی برش بزنید.
۲- اگر در زمان درست کردن حلوای تیره درون مخلوط آرد و روغن گلولههای ریزی مشاهده کردید با رد کردن آرد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد، میتوانید قبل از اضافه کردن آرد به روغن یک بار آرد را الک کنید تا این مشکل به وجود نیاید.
۳- برای دادن رنگ بیشتر به حلوا میتوانید یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن آرد به روغن بریزید ، طعم کاکائو درون حلوا مشخص نیست.
۴- نکته مهم در مورد شربت این است که شربت باید با دمای گرم به حلوا اضافه شود. اگه شربت سرد باشد مخلوط کردن حلوا سخت میشود و انسجام کافی در حلوا به دست نمیآید.
۵- اگر شربت را بیش از اندازه به حلوا اضافه کردید و حلوا شل شد، بهتر است حلوا را مجددا روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
۶- اگر شل بودن حلوا به دلیل اضافهکردن بیش از اندازه روغن بود، توصیه به شما این است که مقدار دیگری آرد اضافه کنید و آن را با حلوا تفت دهید (البته این کار در مرحله قبل از اضافه کردن شربت امکانپذیر است.)
۷- استفاده مناسب از میزان روغن و کره ارتباط مستقیمی با کیفیت حلوا دارد؛ اگر بیش از اندازه از روغن استفاده کنید، روغن میبندد و کمتر از معمول استفاده کردن از روغن باعث ترک خوردن حلوا میشود.
نظر شما