خیابان سهروردی، خیابان ترکمنستان، خیابان نارنج. اینجا که باشید، به خیابان‌های اصلی دسترسی خوبی دارید، فروشگاه زنجیره‌ای درست در چندمتری شماست، تاکسی و اتوبوس هم به‌راحتی قابل دسترس است.

فاضلاب

همشهری آنلاین_شقایق عرفی‌نژاد:  اما یک مشکل بزرگ دارید. فاضلاب سر خیابان ترکمنستان به جای لوله‌های فاضلاب در خیابان جاری است. این یعنی منظره‌ای زننده و بویی آزاردهنده که اهالی این محله چندین ماه است آن را تحمل ‌می‌کنند.  

چند وقت پیش دریچه‌های فاضلاب ابتدای خیابان نارنج در ترکمنستان، مشکل‌ساز شده بودند و فاضلاب از آنها به خیابان می‌ریخت. اهالی گزارش ماجرا را به شهرداری و اداره آب و فاضلاب دادند تا مشکل حل شود. مدتی بعد، زمانی که اهالی در انتظار کاری اساسی برای رفع این آلودگی بودند، تانکری از اداره آب فرستاده شد و فاضلاب تخلیه شد! مدتی بعد با پر شدن دوباره فاضلاب، تانکر دیگری برای تخلیه آمد، اما مشکل حل‌شدنی نبود. با پیگیری مداوم بعضی اهالی، این‌بار کناره دریچه فاضلاب کنده شد و فاضلاب به جوی آب وصل شد تا در آن رها شود و به خیابان نریزد. بله، مشخص است که بقیه ماجرا به ایجاد یک جوی متعفن و غیربهداشتی ختم می‌شود که جای آب روان، فاضلاب در آن جاری است.  

  • کسی مسئولیت نمی‌پذیرد

وقتی  فاضلاب به نهر آب می‌ریزد

«سعید تهرانی»، از اهالی این خیابان، که مدت‌ها برای رفع مشکل یادشده تلاش کرده و نتیجه‌ای نگرفته است، ‌می‌گوید: «بیشتر از یک سال است که از این دریچه آب و فاضلاب بیرون ‌می‌آید. الان ۳ ماه است که کنار دریچه را باز کرده‌اند و فاضلاب که از دریچه بیرون ‌می‌زند، وارد جوی ‌می‌شود و بعد هم به خیابان ‌می‌ریزد. هرچقدر هم تماس ‌می‌گیریم، نتیجه ندارد.

در این مدت فقط یکی، ۲ ‌تا بار فاضلاب انباشته‌شده با تانکر خالی شده است و بعد هم باز کانال پر ‌می‌شود و فاضلاب به جوی ‌می‌ریزد. تصور ما این بود که وقتی فاضلاب را با تانکر از اینجا می‌برند، خارج از شهر خالی‌اش ‌می‌کنند، اما آن را داخل کانال خیابان وزوایی ‌می‌ریختند.» او از بوی بد این فاضلاب شکایت ‌می‌کند که با نزدیک شدن به تابستان بیشتر هم شده است. از این بیشتر، او از مراجعات متعدد به شهرداری و اداره آب و فاضلاب منطقه شاکی است که هیچ‌کدام مسئولیت حل مشکل را نمی‌پذیرند: «وقتی به شهرداری مراجعه ‌می‌کنیم، ‌می‌گویند باید به اداره آب بروید، وقتی هم به اداره آب شکایت ‌می‌کنیم، ‌می‌گویند ماجرا به شهرداری مربوط ‌می‌شود. در این میان، ما مانده‌ایم و فاضلاب و محیط غیربهداشتی و مشکلی که ظاهرا حل‌نشدنی است.»

  • کانال فاضلاب درست اجرا نشده 

وقتی  فاضلاب به نهر آب می‌ریزد

یکی دیگر از اهالی که فیلم‌ها و عکس‌های زیادی هم از وضعیت این فاضلاب گرفته، همسایه‌ها را هم در ادامه‌دار شدن این ماجرا مقصر ‌می‌داند: «برای خیلی از همسایه‌ها این وضعیت گویی یک مسئله طبیعی است. به‌راحتی از کنار آن ‌می‌گذرند و شکایت و اعتراضی هم ندارند و برای حل آن پیگیر نیستند. انگار حس و حال ندارند. من خیلی پیگیری کرده‌ام. با شهرداری تماس گرفتم که گفتند باید با اداره آب و فاضلاب تماس بگیری. با اداره آب که تماس گرفتم، گفتند مشکل را ثبت ‌می‌کنند و نتیجه را اعلام خواهند کرد. البته هیچ خبری نشد. اگر مبلغ ناچیزی ‌بدهی در قبض آب و فاضلاب باشد، مدام اخطاریه دریافت ‌می‌کنیم که باید بدهی‌مان را بدهیم وگرنه آب را قطع ‌می‌کنند، اما پیگیر این‌طور مشکلات ما نیستند.» 
«عباس پناهی» از مبلغی هم که از شهروندان بابت ایجاد شبکه فاضلاب گرفته شده، صحبت ‌می‌کند و ‌می‌گوید: «از همه ما هزینه زیادی بابت ایجاد شبکه فاضلاب دریافت شده، اما اگر قرار است کار به این شکل انجام شود که لوله‌های فاضلاب کشش نداشته باشد، پیمانکار تعهد کاری نداشته باشد و کار را ناقص و مشکل‌دار تحویل داده باشد، باید چه کرد؟ چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ روشن است که یا قطعات ایراد دارد یا کار درست انجام نشده است. در هر صورت این مشکل به وجود آمده است. حالا باید جوابگو باشند.»
او از بوی تعفنی که در محله پیچیده است، شکایت دارد و ‌می‌گوید این وضعیت باعث شرمساری است. پناهی توضیح ‌می‌دهد که این فاضلاب در تمام روز جریان دارد و به‌خصوص طرف‌های عصر وضعیت بدتری پیدا ‌می‌کند و بیشتر ‌می‌شود. او ‌می‌گوید: «فاضلاب از ابتدای خیابان نارنج شروع ‌می‌شود و تا پایین خیابان ادامه پیدا ‌می‌کند و حتی در خیابان ترکمنستان هم وجود دارد. در کوچه‌های فرعی مثل صنوبر هم که شیب جوی در آن درست نیست، آب از جوی به خیابان می‌ریزد و بوی بسیار آزاردهنده‌ای ایجاد ‌می‌شود. به دنبال این وضع، آلودگی به خانه‌های مردم هم کشیده ‌می‌شود.» 

  • سلامتی بچه‌ها در خطر است

«پرویز رجب‌پور» یکی دیگر از ساکنان این خیابان است که چند بار برای رفع این مشکل به شهرداری منطقه مراجعه کرده است: «وقتی به شهرداری رفتم، گفتند باید با ۱۳۷ تماس بگیرم. به ۱۳۷ هم که زنگ زدم، گفتند به ما مربوط نمی‌شود و باید به آب و فاضلاب مراجعه کنید. به هر حال نتیجه نگرفته‌ایم و مشکل همچنان باقی است. بقیه اهالی هم از پیگیری خسته شده‌اند و کاری نمی‌کنند.»
او از مشکلات بهداشتی این وضعیت برای بچه‌ها هم صحبت ‌می‌کند: «اینجا پارکی وجود دارد که گاهی بچه‌ها در آن بازی ‌می‌کنند. توپشان داخل این فاضلاب ‌می‌افتد و مجبورند پا در این آب آلوده  بگذارند، به توپ دست ‌می‌زنند و برش ‌می‌دارند. این کار برای سلامتی‌شان مضر است. نمی‌توان مدام مراقبشان بود.»
او از فروشگاه زنجیره‌ای در این خیابان ‌می‌گوید که باعث رفت‌وآمدهای زیادی شده در حالی که درست روبه‌رویش این دریچه وجود دارد.

  • اعضای شورایاری محله سهروردی /مشکل به‌زودی رفع ‌می‌شود

وقتی  فاضلاب به نهر آب می‌ریزد


اما «زهرا لطفی‌زاده»، از اعضای شورایاری محله سهروردی و باغ صبا، مشکل را پیگیری کرده است. او مسئله را با «مریم صفایی»، مدیر عمران ناحیه ۳ منطقه ۷، در میان گذاشته و با این‌که باز هم تأکید شده که ماجرا به شهرداری ارتباط پیدا نمی‌کند، قول‌هایی مبنی بر پیگیری مشکل از طریق اداره آب و فاضلاب منطقه دریافت کرده است. مریم صفایی اعلام کرده که موضوع پیرو مکاتبه ۶ ماه پیش مجدداً به شرکت آب و فاضلاب منطقه منعکس شده است. ضمن این‌که در تماس تلفنی با فوریت‌های ۱۲۲ هم موضوع گزارش شده است. او به این ترتیب اعلام کرده که مشکل به‌زودی رفع ‌می‌شود.

کد خبر 608552

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار زیر پوست شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha