به گزارش همشهری آنلاین به نقل از انتخاب، مطالعهای که توسط محققان در انستیتوی تحقیقات جهانی بارسلونا و پژوهشگاه بهداشت پره ویرجلی انجام شده و در مجله آلودگی محیط زیست در سپتامبر ۲۰۲۱ منتشر شده است، دادههای ۱۲۹۸ جفت متشکل از مادران و فرزند آنها را که سن آنها بین ۶ تا ۱۱ سال است، مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.
محققان دریافتند که مصرف غذای ارگانیک در میان کودکان سنین مدرسه با امتیازات بالاتر در آزمایش حافظه فعال، روشی برای پردازش و ذخیرهسازی اطلاعات جدید و هوش سیال، توانایی شناسایی اطلاعات جدید و استفاده از منطق و توانایی حل مسئله همراه است.
برای درک اهمیت تغذیه و طرف سیاه دیگر، مصرف فستفود، زندگی در خانهای شلوغ و قرار گرفتن در معرض دود تنباکو با کاهش میزان هوش سیال و حافظه فعال همراه بود.
مارتین ویرجید، یکی از نویسندگان این مقاله گفت: ما مشاهده کردیم که چندین آلاینده محیطی قبل از تولد (آلودگی هوای داخل خانه و دود تنباکو) و عادات سبک زندگی در دوران کودکی (رژیم غذایی، خواب و سرمایه اجتماعی خانواده) با مشکلات رفتاری در کودکان ارتباط دارد.
با این حال، برخی از نتایج شگفتآور توسط محققان کشف شده است، از جمله ارتباط بین قرار گرفتن در معرض سبز زنان باردار و عملکرد شناختی پایینتر در کودکان آنها.
این اولین بار نیست که متخصصان ارتباطی بین عادات غذایی دوران کودکی و توانایی شناختی پیدا میکنند. مطالعهای که در سال ۲۰۱۴ در ژورنال Clinical Pediatrics منتشر شد نشان داد که دانشآموزان کلاس پنجم که خود میزان بالاتری از مصرف فستفود را اعلام کردهاند، تا رسیدن به کلاس هشتم نمره آزمون علمی، ریاضی و خواندن پایین تری دارند.
نظر شما