سه‌شنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۸
۰ نفر

هنگام آشپزی ناخودآگاه اشتباهات زیادی مرتکب می‌شویم که در برخی موارد باعث خراب شدن یا بدطعم شدن غذایمان می‌شود. در این مطلب به ۱۰ اشتباه رایج در آشپزی که همه مرتکب می‌شوند پرداخته‌ایم و برای هر کدام راه‌حلی ارائه داده‌ایم.

cooking - آشپزی - پخت و پز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایران‌کوک، پختن انواع غذا نیاز به تجربه و مهارت کافی دارد. اکثر مردم دستورالعمل مخصوص خود را دارند و سال‌هاست که از آن پیروی می‌کنند، اما برخی از آنها اشتباهند؛ در این مطلب به ۱۰ اشتباه رایج در آشپزی که همه مرتکب می‌شوند پرداخته‌ایم و برای هر کدام راه‌حلی ارائه داده‌ایم.

۱ ) جایگزینی مواد: جابجا کردن یکی از مواد غذایی با دیگری همیشه جواب نمی‌دهد، به عنوان مثال استفاده از بیکینگ پودر بجای بیکینگ سودا در بعضی موارد احتمالاً همان مقدار که می‌خواهید پف مثلا نمی‌کند.

راه‌ حل: این مشکل همیشگی نیست مثلا می‌توانید عسل را به جای شکر سفید و خامه را به جای شیر غلیظ و یا آرد ذرت را به جای آرد گندم به کار ببرید اما برای اجتناب از اشتباه اول، هنگام جایگزینی از یک آشپز حرفه‌ای یا یک کتاب معتبر آشپزی کمک بگیرید.

۲ ) داغ نکردن ماهیتابه قبل از شروع به آشپزی: اگر شما مواد غذایی سرد را در روغن داغ نشده و در یک ماهیتابه سرد بریزید غذا به سادگی روغن را قبل از اینکه داغ شود جذب می‌کند و مجبورید دوباره روغن اضافه کنید و در پایان یک غذای چرب خواهید داشت.

راه‌ حل: ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و پس از اینکه داغ شد روغن را اضافه کنید و یک قاشق چوبی درون آن قرار دهید و هنگامی که دور قاشق حباب‌های ریزی به وجود آمد مواد غذایی را که به دمای محیط رسیده است، اضافه کنید، این کار از چسبیدن غذا نیز جلوگیری می‌کند.

۳ ) پر کردن بیش از اندازه ماهیتابه: وقتی عجله دارید دلتان می‌خواهد سریع غذا را سرخ کنید و همه مواد با هم و در یک نوبت اضافه کنید.

راه حل: برای نتیجه بهتر مواد غذایی را در چند نوبت سرخ کنید تا هم آب نیندازد و هم یکنواخت سرخ شود، در غیر این صورت یا یک غذای پخته بجای سرخ‌شده خواهید داشت یا نیمی از غذا بیش از حد سرخ می‌شود و مابقی نیم‌پز خواهد ماند.

۴ ) ترس از حرارت: اگر غذای خود را روی شعله کم سرخ کنید هرگز برشته نمی‌شود و این به معنی آن است که عطر غذا از آن خارج نمی‌شود.

راه‌ حل: از حرارت بالا برای سرخ کردن موادی مانند ماهی، فیله مرغ و غذاهایی استفاده کنید که ضخامت کمی داشته و نیاز به مغز پخت شدن ندارند و حرارت متوسط برای مواد غذایی ضخیم‌تر استفاده کنید.

۵ ) سرو سریع گوشت: برش گوشت بلافاصله پس از پختن آن باعث می‌شود آب آن خارج شود و گوشتی که آب آن خارج شده هم خاصیت کمتری دارد و هم سفت می‌شود.

راه‌حل: وقتی به گوشت پس از پخت حداقل ۱۰ دقیقه استراحت دهید رشته‌های گوشت  آب درون گوشت را به خود جذب می‌کند و در نتیجه گوشت آبدارتر، طعم‌دارتر و نرم‌تری خواهید داشت.

۶ ) ترس از نمک: اکثر مردم نمک زیادی را در زمان مصرف مواد غذایی آماده یا فرآوری شده مصرف می‌کنند در حالی‌که از آن بی‌خبرند، استفاده معقول و به اندازه از نمک نه تنها ایرادی ندارد بلکه طعم غذا را کامل می‌کند، کاری که هیچ چاشنی‌ و طعم‌دهنده‌ دیگری نمی‌تواند انجام دهد.

راه حل: مقدار نمک مناسب هم غذای شما را خوشمزه می‌کند و هم به سلامتی شما آسیب نمی‌رساند، نمک علاوه بر طعم‌دهندگی در غذا کاربردهای دیگری نیز دارد، به عنوان مثال نمک به همراه مایه خمیر به ور آمدن خمیر کمک می‌کند، پس تنها در صورتی از نمک اجتناب کنید که به دستور پزشک باشد.

۷ ) نگهداری روغن و ادویه نزدیک اجاق گاز: شاید دوست داشته باشید ادویه‌ها و روغن خود را حول و حوش اجاق گاز نگه دارید تا هم در دسترس باشد هم ظرف‌های زیبای آن در چشم باشد؛ اما این کار باعث می‌شود تا ادویه و روغن، عطر و کیفیت خود را به مرور به دلیل گرما از دست بدهند.

راه حل: روغن و ادویه‌جات خود را ترجیحاً در جای خنک، تاریک و خشک نگه دارید، فاصله حداقل ۲۰ سانتیمتر از اجاق گاز مناسب است.

۸ ) پر کردن لیوان آرد: بسیاری از آشپزها با اینکه از لیوان استفاده می‌کنند اما نتیجه کارشان رضایت‌بخش نیست و دلیل آن را نمی‌فهمند، دلیل این مشکل آن است که لیوان را داخل آرد کرده و آن را با فشار پر می‌کنند و در این صورت مقدار آرد از اندازه مورد نظر بیشتر می‌شود.

راه حل: برای اندازه‌گیری درست لیوان را با یک قاشق پر کرده و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید تا آرد اضافی بیرون بریزد.

۹ ) روغن در آب پاستا: اضافه کردن روغن در آبی که پاستا را در آن می‌پزید از جمله کارهایی است که همه آشپزها هنگام تهیه پاستا انجام می‌دهند.

راه حل: اگر پاستای شما با کیفیت است نیازی به اضافه کردن روغن در آب جوش ندارید، می‌توانید با اضافه کردن کمی زردچوبه به آب پاستا از چسبیدن آن جلوگیری کنید، اگر پاستا را بیش از زمانی که لازم است نجوشانید نیازی به اضافه کردن هیچ‌کدام از این مواد نیست.

۱۰ ) مخلوط کردن بیش از حد مواد خمیر: در تمام دستورهای تهیه مافین، پنکیک و کیک‌ها به این جمله برمی‌خورید که مواد را به‌خوبی با هم مخلوط کنید اما اگر شما بیش از اندازه این کار را انجام دهید، گلوتن موجود در آرد از آن جدا شده و باعث سفت شدن کیک یا مافین می‌شود.

راه حل: مواد خمیر را بیش از اندازه هم نزنید، همین که احساس کردید مواد به صورت یکنواخت مخلوط شده‌اند کفایت می‌کند.

کد خبر 625189

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناهید شوقی IR ۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۷
    16 0
    سلام. نکته اشتباهی را در این مقاله گزارش کرده بودید. که مواد غذایی را با حرارت بالا سرخ کنید در صورتیکه با حرارت بالا مواد سمی بنام اکرولین و بنزو پرین و... دراثرتغییرات شیمایی که عمل پلیمرایزاسیون است. روغن سرطان زا می‌شود.