به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اکالا، بیکد زیتی (Baked ziti) یک نوع غذای معروف ایتالیایی و آمریکایی است. این غذای جدید با پاستای زیتی و سس تهیه میشود. در این غذای جدید سس پخت و تهیه میشود و همزمان زیتی نیز در آب و نمک پخت میشود. سس این غذا که با گوشت چرخکرده درست میشود، میتواند یک سس گوجه فرنگی ساده باشد یا سس مارینارا باشد. روشهای پخت متعددی برای این غذاهاست که معمولا از پنیر پارمزان، پنیر گودا وریکوتا و موزارلا استفاده میشود. طبیعی است که هر چقدر پنیرش بیشتر باشد خوشمزهتر خواهد شد.
این غذای جدید فوق العاده خوشمزه و لذیذ است و مطمئنا با یکبار درست کردنش تبدیل به یکی از وعدههای غذایی ماهانه یا حتی هفتگیتان خواهد شد و قطعا از خوردنش لذت خواهید برد.
مواد لازم
پاستا زیتی ۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز یک عدد
سیر دو تا سه حبه
گوجه فرنگی چهار تا پنج عدد متوسط
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری سر پر
پنیر خامهای یا ریکوتا یک پیمانه
خامه نصف پیمانه (اختیاری)
پنیر موزارلا یا پیتزا یک پیمانه
روغن زیتون یا روغن مایع به میزان لازم
ریحان چند برگ تازه
ارگانو یا آویشن یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
زردچوبه، نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
طرز تهیه بیکد زیتی؛ پاستای ایتالیایی
۱- پیاز را نگینی خرد کنید. در تابه مناسبی کمی روغن بریزید. پیاز خرد شده را به روغن اضافه کنید. کمی پیاز را تفت دهید.
۲- سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید. گوشت را نیز یک تا دو دقیقه تفت دهید تا بهخوبی حرارت ببیند و تغییر رنگ دهد. سپس سیر را رنده کنید و به گوشت اضافه کنید.
۳- ادویهها شامل زردچوبه، ارگانو، فلفل سیاه و فلفل قرمز و نمک را هم به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید و بهخوبی هم بزنید. رب گوجه فرنگی را نیز بیفزایید و به خوبی با مواد مخلوط کنید و تفت دهید.
۴- سپس گوجهفرنگیها را پوست بگیرید و در غذاساز یا مخلوط کنید پوره یا رنده کنید. گوجهفرنگیهای پوره شده را به مخلوط گوشتی اضافه کنید.
۵- به هم بزنید و اجازه دهید با حرارت متوسط مواد با هم جا بیفتد و آب سس کشیده شود و در نهایت سس غلیظ شود.
در حین تهیه سس پاستا بهتر است، پاستای زیتی را آبکش کنید به این صورت که در قابلمهای به مقدار مناسب آب بریزید و اجازه دهید روی حرارت به جوش آید. کمی نمک هم اضافه کنید. سپس بعد از جوش آمدن آب، پاستای زیتی را به آب در حال جوش اضافه کنید.
۶- دقت کنید که پاستا مدت زیادی در آب جوش نباشد تا کامل بپزد و نرم شود. نباید کاملا نرم شود و باید پاستا را آلدنته بردارید. یعنی دور پاستا نرم باشد و مرکزش هنوز کمی سفت باشد. این کار به این خاطر است که قرار است پاستا در فر هم پخت شود و اگر زیاد پاستا را نرم بردارید بعدا بیکد زیتی شما خمیری خواهد شد. زیتی را خوب آبکش کنید تا آبی داخلش باقی نماند.
۷- حالا وقت آماده کردن بیکد زیتی و ترکیب مواد است. سس گوشتی هم دیگر کاملا آماده شده است. در اواخر پخت برگهای ریحان خرد شده را نیز اضافه کنید و مخلوط کنید. یک ظرف مناسب را انتخاب کنید چون قرار است ظرف را در فر قرار دهید و بعد با همان ظرف بیکد زیتی را سرو کنید. بعد از انتخاب ظرف مناسب، مقداری سس را در کف ظرف پخش کنید.
۸- سپس مقداری از پاستای زیتی را در ظرف بریزید. کمی از سس گوشتی روی زیتیها بریزید.
۹- پنیر خامهای و خامه را با هم مخلوط کنید. سپس از این مخلوط روی سس بریزید و بعد کمی پنیر پیتزا را روی لایهها بریزید.
۱۰- سپس مجدد پاستا زیتی روی پنیر بچینید، بعد سس گوشتی را اضافه کنید.
۱۱- مخلوط پنیر خامهای و سپس پنیر پیتزا را اضافه کنید و این کار را به صورت لایهبهلایه ادامه دهید تا مواد تمام شود و ظرف پر شود. در مرحله آخر روی مواد پنیر پیتزا بریزید.
۱۲- باید روی ظرف را فویل بکشید. میتوانید فویل را کمی چرب کنید تا پنیر موقع آب شدن به فویل نچسبد اگر ظرف پر شده و فکر میکنید پنیر به فویل خواهد چسبید بهتر است پنیر پیتزا برای لایه رویی بیکد زیتی را در پایان پخت بیکد زیتی روی آن بریزید.
به این صورت که دیگر لایه انتهایی پنیر نریزید یا کمتر بریزید. روی ظرف را کامل با فویل بپوشانید سپس ظرف را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای مدت حدودی نیم ساعت قرار دهید. بعد از گذشت این زمان از فر خارج کنید. فویل را با احتیاط بردارید و روی بیکد زیتی پخته شده پنیر بریزید و مجدد در فر قرار دهید.
اینبار فقط به این خاطر که پنیر روی بیکد زیتی آب شود. پس فقط دمای بالای فر را روشن کنید و تا پنیر آب شود و بیکد زیتی جذاب شما آماده شود.
نظر شما