به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از فیز، در این مطالعه که به تازگی در مجلهی "Materials Today Bio" منتشر شده است، با ترکیب پروتئینی از خون انسان با ترکیبات ادرار، عرق یا اشک میتوان چسبی ایجاد کرد که به وسیله آن میتوان مادهای مشابه بتن از شبیهساز خاک ماه یا مریخ ساخت. این ماده از بتن معمولی مستحکمتر است و میتوان از آن در ساختوساز در سایر سیارات استفاده کرد.
هزینه ارسال تنها یک آجر به مریخ دو میلیون دلار آمریکا برآورد شده است و این بدان معناست که نمیتوان در آینده مصالح مورد نیاز را با خود به مریخ برد و باید از منابع موجود در محیط برای ساخت و ساز استفاده کرد.
در این روش که استفاده از منابع "درمکان" نامیده میشود از سنگهای سست، خاک مریخ و ذخایر آب برای ساخت مصالح مورد نیاز استفاده خواهد شد. با این حال یک منبع دیگر نیز وجود دارد که در همهی ماموریتها به سیاره سرخ در دسترس خواهد بود و آن خود خدمه هستند.
در این مقاله، دانشمندان توضیح دادند که یک پروتئین معمولی در پلاسمای خون میتواند به عنوان چسب در تولید مادهای مشابه بتن از خاک مریخ و ماه عمل کند. مقاومت فشاری این مادهی جدید که "استروکریت" (AstroCrete) نامیده میشود تا ۲۵ مگاپاسکال است. این میزان در بتن معمولی ۲۰ تا ۳۲ مگاپاسکال است.
با این حال دانشمندان دریافتند که افزودن اوره که مادهای است که بدن از طریق ادرار، اشک و عرق دفع میکند، میتواند مقاومت این نوع بتن را بیش از ۳۰۰ درصد افزایش دهد و در بهترین حالت مقاومت فشاری این بتن به ۴۰ مگاپاسکال میرسد که بیشتر از مقاومت بتنهای معمولی است.
دکتر "آلد رابرتز" از دانشگاه منچستر که بر روی این پروژه کار کرده است میگوید که این روش جدید مزایای قابل توجه بیشتری نسبت به سایر روشهای پیشنهادی ساخت و ساز در مریخ و ماه دارد.
دانشمندان محاسبه کردهاند که بیش از ۵۰۰ کیلوگرم از این "استروکریت" را میتوان طی یک ماموریت دو ساله در سطح مریخ توسط شش خدمه تولید کرد. با استفاده از ملات هر خدمه میتواند میزان کافی از این نوع بتن برای ساخت سکونتگاه برای یک خدمه دیگر تولید کند بنابراین طی هر ماموریت محل سکونت خدمه دوبرابر خواهد شد.
پیش از این نیز در طول تاریخ از خون حیوانات به عنوان چسب برای ساخت مصالح استفاده شده است.
نظر شما