توسعه طب سنتی چین همزمان با پیش‌برد پرو‍ژه‌های زیرساختی این کشور در قاره آفریقا، حیات وحش این قاره را در معرض تهدید قرار داده و با اعتراض فعالین محیط زیست روبرو شده است. این برنامه توسعه‌ای آنقدر جدی است که برخی کشورهای آفریقایی طب سنتی چینی را به عنوان برنامه بهداشت عمومی خود اعلام کرده‌اند.

پانگولين

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از الجزیره، یک گزارش جدید هشدار داده است که گسترش طب سنتی چینی (TCM) با حمایت پکن در بسیاری از کشورهای آفریقایی خطر افزایش تجارت غیرقانونی حیات وحش را به همراه دارد و آینده برخی از گونه‌های در معرض خطر انقراض جهان را تهدید می‌کند.

آژانس تحقیقات محیطی مستقر در لندن اعلام کرد، رشد بازار TCM در آفریقا نسخه‌ای فاجعه‌بار برای برخی از گونه‌های جانوری در معرض خطر، مانند پلنگ، پانگولین و کرگدن پیچیده است. چین طب سنتی خود را که قدمت آن به بیش از ۲۵۰۰ سال قبل بازمی‌گردد، در کنار طرح شاخص کمربند و جاده خود که در حال توسعه جاده‌ها، راه‌آهن و دیگر پروژه‌های زیرساختی بزرگ در سراسر آفریقا است، ترویج می‌کند.

بیشتر درمان‌های این طب مبتنی بر گیاهان است اما تقاضای این صنعت به استفاده از حیواناتی مانند پانگولین‌ها و کرگدن‌ها، آنها را به سمت لبه انقراض سوق داده است. همین رویکرد است که رشد بی‌قاعده TCM را به تهدیدی جدی برای تنوع زیستی موجود در بسیاری از کشورهای آفریقایی در قابل سودی کوتاه مدت بدل کرده است.

شرکت ها و کلینیک‌های مرتبط با این طب در کشورهای سراسر قاره آفریقا در حال افزایش هستند و فعالیت‌های تبلیغاتی وسیعی را در راستای همه گیری کووید-۱۹ آغاز کرده‌اند. چین استفاده از گونه‌های کمیاب را در طب سنتی خود محدود کرده اما هنوز هم برخی هستند که برای درمان بیماری‌ها -از سرطان گرفته تا مشکلات پوستی- داروهایی را تجویز می‌کنند که از شاخ کرگدن و قطعات ببر تهیه می‌شوند.

کارشناسان و فعالین محیط زیست با تاکید بر اینکه طب سنتی یک جزء جدایی ناپذیر از بسیاری از فرهنگ‌هاست و نقش مهمی در مراقبت‌های بهداشتی در آفریقا دارد از نگرانی خود نسبت به افزایش شدید تقاضا برای درمان‌هایی گفتند که حاوی بخش‌هایی کمیاب از حیات وحش است و به نوبه خود باعث می‌شود که گونه‌های بیشتری در خطر انقراض قرار گیرند.

با تداوم همه‌گیری کووید-۱۹، مراقبت‌های بهداشتی، از جمله تقویت روابط بین TCM و طب سنتی آفریقا، یک موضوع کلیدی در اجلاس آتی همکاری چین و آفریقا (FOCAC) خواهد بود. این نشست قرار است اواخر امسال در سنگال آغاز شود. 

آفریقای جنوبی، کامرون، تانزانیا و توگو از جمله کشورهای آفریقایی هستند که تا کنون با چین برای توسعه TCM امضای قرارداد داشته‌ و آفریقای جنوبی و نامیبیا TCM را به عنوان سیستم بهداشت عمومی خود به رسمیت شناخته‌اند. بر اساس گزارش مرکز مطالعات استراتژیک آفریقا، چین در سال ۲۰۰۹ به عنوان بزرگترین شریک تجاری آفریقا جایگزین ایالات متحده شده و در سال ۲۰۲۰ به رقمی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در تجارت رسیده است.

کد خبر 636814
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha