رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت دما و بارش در سال جاری از احتمال افزایش بارش در ماه‌های پیش رو خبر داد.

باران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، احد وظیفه، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت بارش در سال آبی جاری خاطرنشان کرد: از اول سال آبی تاکنون ۲۷ درصد بارش‌ها در کشور کمتر از میزان نرمال بوده‌ است. به همین علت انتظار می‌رفت که با پاییزی کم‌بارش به‌ویژه در جنوب غرب مواجه باشیم.

وی افزود: استان‌های ساحلی دریای خزر وضعیت مطلوبی دارند و فراتر از نرمال بارندگی دریافت کردند. استان‌هایی مانند اصفهان، قم، مرکزی و یزد در حد نرمال و حتی بیش از آن بارش دریافت کرده‌اند. البته استان‌های فلات مرکزی مانند اصفهان، قم و ... به‌طور کلی بارش زیادی ندارند. برای مثال بارش در استانی مانند یزد در طول سال به ۱۰۰ میلی متر هم نمی‌رسد و زمانی که یک سامانه وارد کشور و بارش به مقدار اندکی در این استان‌ها بیشتر می‌شود، در آمار بارش این استان‌ها تغییر چشمگیری به وجود می‌آید. به همین دلیل بارندگی فراتر از حد نرمال در استان‌های مرکزی نمی‌تواند نشانه شگفت‌انگیز و عجیبی باشد.

وظیفه با اشاره به وضعیت بد بارش در استان‌های غرب و شمال غرب کشور اظهارکرد: ما به‌طور کلی سال بدی را از نظر بارندگی تجربه می‌کنیم. وضعیت بارش در استان‌هایی که سرچشمه رودهای بزرگ هستند اصلا مطلوب نیست. استان‌هایی مانند آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و فارس به‌سختی به شرایط نرمال بارش می‌رسند.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی افزود: در هفته جاری سامانه‌ای وارد کشور خواهد شد و استان‌های جنوب غربی و غرب کشور را درگیر خواهد کرد اما فعالیت این سامانه بارندگی اندک سال جاری را جبران نمی‌کند. در استان‌هایی مانند لرستان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان میزان بارش ۷۰ تا ۸۰ درصد کاهش یافته‌ است. شرایط در استان‌های تهران، البرز و قزوین بد نیست و تقریبا بارش در حد نرمال بوده‌ است. پس از گذشت این موج در هفته جاری، تا دو هفته خبری از سامانه‌های بارشی نخواهد بود و پس از دو هفته موج بعدی بارش‌ها وارد کشور می‌شود.

وظیفه با اشاره به وضعیت بارش در پنجره آبی امسال ادامه داد: با توجه به اینکه ما در پنجره بارش کشور یعنی نیمه دوم آبان تا اواخر آذر و ابتدای زمستان قرار داریم، انتظار می‌رود که بارندگی خوبی در کشور شاهد باشیم اما تا اینجا شرایط بارش‌ها ناامید کننده بوده‌ است. انتظار داریم که از نیمه دوم آذرماه شرایط کمی بهتر شود البته زمانی که پیش‌بینی از دو هفته فراتر می‌رود، با احتمالات بیان می‌شود و قطعی نیست. به طور کلی سه حالت پیش‌بینی می‌شود؛ یا بارش ما به مقدار نرمال خواهد رسید یا از حد نرمال کمتر خواهد بود و یا میزان بارش از حد نرمال فراتر خواهد رفت. احتمال اینکه بارش ما در حد نرمال باشد بیش از دو حالت دیگر است.

وی با اشاره به وضعیت دما در کشور گفت: وضعیت دما در کشور نیز به سمت نرمال و بیش از نرمال تمایل دارد. سال گذشته زمستان بدی داشتیم و بارش کم و بالابودن دما باعث آب‌شدن زودهنگام برف‌ها شد. این اتفاقات سبب شد تا اکنون خبر خشک‌شدن چشمه کوهرنگ به گوش برسد. وضعیت دما امسال بسیار بهتر از سال گذشته است. سال گذشته ما با آنومالی (بی‌هنجاری) مثبت دمایی شدید مواجه بودیم. امسال نیز آنومالی دیده می‌شود اما کمتر از سال قبل است. دمای نیمه شمالی و شرقی کشور گرایش به زیر نرمال دارد و یک تا ۱.۵ درجه کمتر از حد نرمال بوده است.

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی افزود: در استان‌های جنوبی البرز نیز شرایط دمایی در حد نرمال بوده است اما بخش‌های جنوبی‌تر دمای بیش از حد نرمال را تجربه کرده‌اند. به‌طور کلی دمای کشور در سال جاری نیم درجه بیش از حد نرمال بوده است. افزایش مصرف گاز که عمدتا در مناطق سردسیر کشور مشاهده می‌شود، می تواند گواهی بر کاهش دمای امسال نسبت به سال گذشته باشد.

وظیفه در پایان با اشاره به احتمال اندک وقوع زمستانی سرد در ماه‌های پیش رو گفت: مدل‌های پیش‌بینی فصلی نشان‌دهنده این است که ما تا پایان سال دمایی در حد نرمال و بیش از حد نرمال داشته‌ باشیم و وقوع زمستانی سرد احتمال کمی دارد.

کد خبر 638894

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha