به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایلنا، مربای به یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین مرباهاست که قسمتی از شیرینی مربا از طعم خود میوه به است و با توجه به اینکه در تمامی فصول سال موجود است. هر زمان که بخواهید میتوانید مربای به تازه و خوشمزهای درست کنید.
نکاتی مهم در تهیه مربای به
۱. اگر نمیخواهید بهها نرم شوند، از همان ابتدا شکر را روی آنها میپاشیم، آب را اضافه میکنیم و روی شعله قرار میدهیم.
۲. میزان خرد شدن به سلیقهای است. برخی به را رنده میکنند.
۳. توجه داشته باشید که هنگام پخت، شعله گاز باید کم باشد و در ظرف را بگذارید تا مربای خوشرنگی داشته باشید.
۴. به جای آبلیمو از جوهر لیمو هم میتوانید استفاده کنید.
۵. برخی معتقدند دارچین هارمونی بیشتری با طعم به دارد و بجای آبلیمو از چوب دارچین استفاده میکنند. توجه داشته باشید که استفاده از پودر دارچین رنگ مربا را تیره میکند.
۶. برای خوشرنگ شدن بهتر است از قابلمه مس سفید استفاده شود.
۷. اگر میخواهید رنگ مربا قرمز باشد آن را دم بیندازید. در واقع برای قرمز شدن رنگ مربا باید زمان پخت حرارت ملایم باشد و درِ قابلمه نیز بسته باشد. در این صورت مربای خوشرنگ و قرمزی خواهید داشت.
۸. اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به این دلیل است که آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و یا شکر آن کم بوده است. در این صورت مقداری شکر روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.
۹. مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم. اگر مربا را پس از آنکه پخته شد یک شب نگهداریم، سپس آن را در شیشه بریزیم بهتر است. پس از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. اگر رقیق بود آن را چند جوش میدهیم تا غلیظ شود.
۱۰. معمولا مربا را هر بار پیش از دو یا سه کیلو بهتر است درست نکنیم. با این مقدار مربای بهتری بدست میآید. اگر میخواهید مربای بیشتری بپزید در چند نوبت و هر نوبت دو یا سه کیلو درست کنید.
۱۱. شربت مربا باید کامل قوام بیاید. برای آنکه بفهمیم شربت قوام آمده مقداری از شربت را با قاشق برمیداریم، سرد که شد باید شربت حالت کشدار مانند عسل باشد و به سختی از قاشق ریخته شود.
۱۲. مربا از لحظهای که به جوش میآید کف میکند، باید تا آخرین لحظه مرتب کف آن را بگیریم.
۱۳. اگر مربا به زیاد روی حرارت بماند رنگش تیره میشود، البته رنگ مربا به سلیقه شما بستگی دارد.
۱۴. تمیز بودن ظرفی که مربا را در آن میریزید بسیار مهم است. قابلمهای که مربا را در آن میپزید باید کاملا تمیز و عاری از هر گونه چربی باشد. شیشههایی که برای نگهداری مربا در نظر میگیرید هم باید کاملا تمیز و خشک باشند.
۱۵. اگر میخواهید مربای به حالت ژلهای داشته باشد، میتوانید از دانههای به استفاده کنید. آنها را تمیز کرده و یک ساعت بعد از پخت به مربا اضافه کنید، تا لعاب بیندازد.
۱۶. اگر مربای شما پخته و قرمز شده بود ولی شهد آن هنوز رقیق بود، میتوانید در قابلمه را برداشته و حرارت را کمی زیاد کنید تا غلیظ شود.
نظر شما