نزدیک به ۴۰سال است که فروشگاه‌هایی با نام «تاناکورا» در کشور فعالیت می‌کنند که لباس‌های دست دوم از برندهای خارجی می‌فروشند. با توجه به پایین آمدن سطح معیشتی اقشار متوسط و پایین جامعه و همچنین گرانی پوشاک نو، اتفاقا این فروشگاه‌ها مشتری‌های زیادی هم دارند.

تاناکورا

به گزارش همشهری آنلاین، اکثر ما سریال سال‌های دور از خانه را به یاد داریم. این سریال ژاپنی روایت زندگی «اوشین» بود که در سنین پیری خاطرات زندگی سختش از زمان کودکی تا بزرگسالی را تعریف می‌کند.

فروشگاه‌های لباس‌ دست دوم هم، نام تاناکورا را از نام فامیل همسر اوشین که در سریال فروشنده پارچه و لباس بود وام گرفته‌اند. تعداد این‌ فروشگاه‌ها در شهرهای‌ بزرگ‌ به‌ویژه‌ تهران‌ بیشتر است. تاناکورافروشی‌های پایتخت که هر روز از مشتری پر و خالی می‌شوند؛ با همان بوی خاص مواد ضدعفونی، لباس‌ها را از هند و پاکستان و گهگداری هم از کشورهای اروپایی با قیمت‌هایی پایین‌تر وارد می‌کنند و مشتری‌هایشان هم یا کسانی هستند که پول خریدن لباس نو را ندارند و یا کسانی که دلشان لباس برند می‌خواهد و توانایی خریدش را ندارند و ترجیح می‌دهند لباس دست دوم بپوشند. اما یکی از مسائل مطرح در استفاده از پوشاک دست دوم یا تاناکورا، رعایت نشدن موارد بهداشتی است چرا که روی این لباس‌ها هیچ نظارتی نمی‌شود و می‌توانند عامل بسیاری از بیماری‌های ویروسی ، قارچی و عفونی باشند و باعث بروز انواع بیماری‌ها شوند، به‌ویژه حالا که کرونا هم دنیا را فتح کرده و به هیچ عنوان نمی‌توان به این مدل لباس‌ها اعتماد کرد.

نکته جالب ماجرا اینجاست که چند سالی است دیگر تنها این فروشگاه‌های تاناکورا نیستند که لباس دست دوم می‌فروشند، بلکه مزون‌های لباس هم چندوقتی است که فقط لباس نو نمی‌فروشند و افتاده‌اند به فروش لباس‌های دست دوم.

تاناکورافروشی‌های لاکچری که البته هنوز تعدادشان کم است و فقط به مشتری‌های خاص، لباس ویژه می‌فروشند، فاز جدیدی از خلاقیت در تجارت را وارد دنیای خرید و فروش کرده‌اند. مشتری‌ها هم وقتی از جریان این مدل مزون‌ها خبردار می‌شوند لباس‌هایشان را می‌آورند و برای فروش می‌گذارند.

همه اینها را گفتیم که بگوییم با اینکه در همه این سال‌ها مسئولان بهداشت و درمان به مردم توصیه کرده‌اند که لباس‌های تاناکورا نخرند، اما همچنان این فروشگاه‌ها مشتری دارند و به همین دلیل حالا خود مسئولان وارد گود شده‌اند و فروش لباس‌های دست دوم را ممنوع کرده‌اند.

روز گذشته هم عضو اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تأکید کرد که فروش پوشاک تاناکورا، به‌دلیل مسائل بهداشتی و قاچاق‌بودن این نوع پوشاک، ممنوع است و درصورت برخورد با این نوع فروشگاه‌ها، آنها را پلمب می‌کنند. هر چند که این طرح اقدام خوبی از سوی مسئولان است و باید زودتر از اینها انجام می‌شد، اما بد نیست در کنار بسته‌شدن فروشگاه‌های تاناکورا، برندهای وطنی و البته ارزان بیشتر شود تا مردم مجبور نباشند لباس دست‌دوم بخرند.

کد خبر 642159

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار جامعه

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • AU ۱۴:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    10 0
    کشوری که وجب به وجب آن نعمت و ثروت است این شرایط پوشش مردم شریف این خاک است
  • علی IR ۱۵:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۸
    6 1
    خودم مخالف سرسخت اینگونه لباسها هستم ولی .... ایا برندهای ایرانی مشابه او ن لباسهای به اصطلاح دست دوم در استطاعت وتوان مردم ما هست چون لباسهای ایرانی برای ما ایرانیها با این حقوق ها که اکثرا تا بیستم ماه درخرج ومخارج وتحصیل فرزندانشان مانده ایم .پس مسئله بهداشت بالاخره این لباسها شستشو وضد عفوی میشوند بهتر است بگویم قاچاق وختم کلام .برند ایرانی مناسب با استطاعت مردم با دوخت خوب تولید کنید تا دیگر مردم دنبال اینگونه لباسها نروند. چون بایستی متناسب با درامد مردم حرکت کرد.
  • مینا.م IR ۱۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    8 0
    والا لباسهای برند ایرانی هم گرونه
  • ناشناس SE ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۰
    1 0
    در بسیاری از کشورهای اروپایی مراکز خرید انواع لوازم و البسه ی دست دوم یافت میشود و مردم اصلا خرید از این فروشگاه ها را بد نمیدانند. خرید اجناس دست دوم حتی بین اقشار مرفه و با سطح اجتماعی و تحصیلات بالا هم دیده میشود و این را نه تنها بد نمیدانند بلکه کمک به کمتر شدن مصرف گرایی و کمک به محیط زیست میدانند چرا که با استفاده ی مجدد از وسایل و لوازم دست دوم ولی سالم و قابل استفاده، انرژی و ماده ی خام کمتری صرف تولید اجناس نو میشود و در نتیجه آلودگی محیط زیست کمتر میشود.
  • IR ۰۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۱
    4 0
    خنده دار هست