هرچند در آن زمان تنها کتیرا و روغنهایی نظیر روغن بادام در دسترس بود اما همزمان با پیشرفت فناوری، گونههای شیمیایی حالت دهندههای مو که به ژل، موس یا چسب مو معروف هستند، تولید و روانه بازار شد.
البته کارایی این محصولات در مقایسه با کتیرا و روغن های قدیمی بهتر و استفاده از آنها سادهتر است اما باید توجه داشت از آنجایی که حالتدهنده های قدیمی منشأ گیاهی داشتند، آسیب کمتری را متوجه موها میکردند.
در حال حاضر نیز با توجه به اثبات اثرات مفید حالتدهندههای قدیمی سعی بر آن است که در تولید محصولات شیمیایی هم از این گیاهان استفاده شود. به عبارت بهتر استفاده از کتیرا یا روغن بادام در حالتدهندههای شیمیایی مو نوعی تبلیغ برای آنها به شمار می آید و نشان دهنده کیفیت بهتر آنها نسبت به محصولاتی است که صرفا از مواد شیمیایی تهیه شدهاند.
محصولات حالت دهنده مو، همگی از نظر شیمیایی پلیمرهای حل شده در حلال مایع هستند. وظیفه پلیمرهای موجود در این ترکیبات آن است که رشتههای مو را به هم متصل کند، ضمن آنکه، پوشش پلیمری محیط بر تارهای به هم چسبیده مو، باعث افزایش حجم کلی آنها نیز می شود.
با استفاده از این فرآورده میتوانید مدل دلخواه خود را برای مدت نسبتا طولانی بر روی مو تثبیت کنید. باید گفت که ژلها نسبت به موسها قوام سفتتر و کم انعطافتری به موها میبخشند.
موس یا فوم یکی از محصولات شکل دهنده مو به شمار می آید که به شکل کف کرم مانند از بطری خارج می شود. چسب مو هم همانگونه که از نام آن پیداست بسیار قوی بوده و موها را به هم میچسباند.
البته در کنار این محصولات حالتدهندههای دیگری نظیر کرم، واکس، اسپری و روغنمو هم در بازار موجود است که هر یک کارایی مخصوص به خود را دارند.
توصیه متخصصان بر این است که تا جای ممکن کمتر از این حالت دهنده ها استفاده شود و در صورتی که این محصولات مورد استفاده قرار گرفتند، شستوشوی موها فراموش نشود.
متخصصان میگویند باقی ماندن این محصولات روی مو برای مدت طولانی موجب پوسیدگی مو میشود.