دکترای سم‌شناسی و داروشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سموم قارچی را از جمله خطرناک‌ترین سموم در مواد غذایی دانست و عنوان کرد: این سموم توسط قارچ‌ها در مواد غذایی تشکیل می‌شوند، بررسی این سموم سال‌های متمادی است که به صورت یکپارچه و جدی انجام می‌شود و محصولات غذایی موجود در بازار اعم از تولیدات داخلی و یا وارداتی مورد ارزیابی دقیق قرار می‌گیرند.

محصول كشاورزي

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، دکترحسن یزدان پناه به بررسی آفت کش‌ها در محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: میزان سموم کشاورزی و سایر سموم موجود در محصولات تولید شده در داخل و فرآورده‌های وارداتی به طور روتین توسط سازمان‌های نظارتی پایش می‌شود.

وی بررسی فلزات سنگین در محصولات کشاورزی و غذایی را مورد توجه قرار داد و عنوان کرد: خوشبختانه برای بررسی حدود مجاز این سموم هم برنامه‌های مدونی تدوین و اجرایی شده است و میزان این سموم در انواع محصولات ارزیابی و پایش می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مشخصات محصولات غذایی کشاورزی استاندارد، اظهار کرد: بر اساس استانداردهای جهانی سه اصل سلامت، کیفیت و اصالت مواد غذایی برای اطمینان از استاندارد محصولات کشاورزی بررسی می‌شود.

وی با بیان این که امروزه بررسی سلامت محصول کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخورداراست، ادامه داد: به طور مثال برای بررسی محصولی مانند زعفران علاوه بر سلامت، اصالت محصول و محل تولید نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر زعفرانی مثلا محصول استان مرکزی است و ادعا شود که مثلا در استان خراسان تولید شده در واقع این محصول اصیل نبوده و از نظر سازمان‌های بین المللی امکان فروش ندارد.

کیفیت، سلامت و اصالت؛ اصول یکپارچگی غذای سالم

معاون پژوهشی دانشکده داروسازی، ادامه داد: کیفیت، سلامت و اصالت محصولات غذایی تعیین می کند که این محصولات می‌توانند توسط مصرف کننده استفاده شود یا خیر.

وی با بیان این که اگر قصد داشته باشیم صرفا موضوع سلامت مواد غذایی را مورد بررسی قرار دهیم، مهمترین آلاینده‌ها، آلاینده‌های شیمیایی و میکروبی هستند، توضیح داد: خوشبختانه استانداردهای ملی حدود مجاز این آلاینده ها در کشور ما تدوین شده و توسط سازمان ملی استاندارد، سازمان دامپزشکی کشور، سازمان عذا و دارو و وزرات بهداشت به طور دقیق اجرا می‌شود.

سلامت مواد غذایی در چه مبادی کنترل می‌شود؟

عضو هیئت علمی دانشگاه، ادامه داد: سلامت مواد غذایی در آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی کشور که دارای تاییدیه از سازمان غذا و دارو، سازمان دامپزشکی و سازمان ملی استاندارد است، کنترل می‌شود.

وجود سم در غذاها؛ برابر با ابتلا به بیماری‌های حاد و مزمن

وی در پاسخ به این سوال که اگر سلامت مواد غذایی کنترل نشود چه تاثیری در سلامت عمومی مردم  دارد؟ گفت: طبیعتا سموم در مقادیر بالاتر از حد مجاز که در غذاها وجود دارد می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری‌های حاد ومزمن شود.

یزدان پناه با تاکید بر این که بر مبنای مطالعات علمی اثرات سمی آلاینده‌های مواد غذایی در بدن مشخص شده است، توضیح داد: بخشی از این اطلاعات را سازمان بهداشت جهانی از منابع علمی استخراج می‌کنند و میزان سموم در مواد غذایی توسط سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد(fao) تهیه می‌شود و در ادامه نیز کمیته‌های تخصصی این سازمان‌ها با انجام ارزیابی خطر، حدود مجاز سموم در مواد غذایی را اعلام می‌کنند.

بنابراعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این استاد دانشگاه، تاکید کرد: وظیفه اصلی سازمان‌های نظارتی پایش روتین محصولات است؛ چراکه اگر میزان سموم موجود بالاتر از حد استاندارد باشد خطرات جدی را برای انسان ایجاد می‌کند.

کد خبر 649137

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha