شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳
۰ نفر

جوزقندی یکی از شیرینی‌ها و خشکبار سنتی استان مرکزی است که از قرار دادن پودر مخصوص یا گردو داخل میوه‌های خشک مثل هلو، آلو و انجیر تهیه می‌شود.

جوزقندی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیتوته، جوز قندی یکی از خشکبار خوشمزه و مقوی شهر نراق است که در فصل پاییز تهیه می‌شود. جوز قندی سوغات استان مرکزی به خصوص شهر نراق است. از جوز قندی برای پذیرایی در مهمانی‌های ویژه به خصوص اعیاد استفاده می‌کنند. 

برای تهیه جوز قندی معمولا از هلوی محلی به نام الگ استفاده می‌شود که طعمی ترش و شیرین دارد. این سوغات استان مرکزی به عنوان گران‌ترین خشکبار یا شیرینی سنتی ایران شناخته می‌شود. 

جوز قندی بسیار مقوی و خوشمزه است و انرژی بدن را تا ساعت‌ها تامین می‌کند. می‌توانید از آن به عنوان میان وعده‌ای سالم استفاده کنید. 

از جوز قندی به واسطه ترکیبات کاملی که دارد می‌توان به عنوان وعده غذایی و بمب انرژی زا استفاده کرد. این غذا فاسد نمی‌شود، فضای کمی می‌گیرد و کالری بالایی به بدن می‌رساند و باعث می‌شود مدت زیادی احساس سیری داشته باشید. به همین دلیل  یکی از بهترین جیره‌های جنگی برای سربازان در زمان قدیم محسوب می‌شده است و شاید علت اولیه ساختن این شیرینی هم استفاده راحت و حمل بی دردسر آن توسط سربازان در جنگ‌ها بوده باشد. 

امروزه استفاده از جوز قندی برای افرادی که علاقه زیادی به کوهنوردی و طبیعت‌گردی دارند بهترین گزینه است و در صورتی که دسترسی به مواد غذایی نداشته باشند می‌تواند انرژی لازم برای بدنشان را تامین کند.

تنوع جوز قندی در شهرستان برزک بسیار بیشتر است و با انواع میوه‌های محلی در انواع آلویی، انجیری، گلابی امرودی، هلو الگی، گلابی گنجونی تهیه می‌شود. 

برای تهیه جوز قندی ابتدا میوه‌ها را در آفتاب می‌گذارند تا نیم خشک شود، سپس هسته آن را خارج کرده و میانش را با پودری مخصوص یا گردوی نصف شده پر می‌کنند (به گردو در لهجه محلی «جوز» می‌گویند) و دوباره در آفتاب می‌گذارند تا خشک شود. 

مواد لازم جوز قندی

 هلو خشک به میزان دلخواه

مغز بادام و گردو، شکر، هل، آرد نخودچی  به میزان دلخواه

گردو نصف شده  به میزان دلخواه

طرز تهیه جوز قندی

برای تهیه جوز قندی با هلوی خشک، هلوی محلی به نام الگ را پوست می‌کنند و حدود ۳ روز در آفتاب می‌گذارند تا نیمه خشک شود. 

با چاقو برشی کوچک ته میوه ایجاد کنید و هسته هلو را خارج کنید و یک روز  دیگر در آفتاب بگذارید بماند. 

داخل هلو را با مغز گردو نصف شده با مخلوطی از ترکیب آرد مغز بادام، گردو، پودر قند، هل متناسب با ذائقه خودتان پر کنید. 

در برخی مناطق آرد نخودچی هم به این ترکیب اضافه می‌کنند. 

در هلو را ببندید و چند روز دیگر در آفتاب بگذارید تا کاملا خشک شود. 

جوز قندی هلو را در ظرف در بسته یا در پلاستیک داخل یخچال نگهداری کنید.

ماندگاری جوز قندی در یخچال حدود یک سال است.

در روش محلی، جوز قندی‌ها را بعد از خشک شدن مانند تسبیح به نخ می‌کشند و در محلی سرد و تاریک از سقف آویزان می‌کنند تا ماندگاری بیشتری داشته باشد. 

می‌توانید پودر هسته زردآلو را جایگزین بادام و گردو کنید. 

کد خبر 649824

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha