به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، حمیدرضا دهقان منشادی، متخصص رادیوتراپی آنکولوژی درباره «مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان»،گفت: هریک از ما به طور مداوم میزبان آنتی اکسیدانها و رادیکالهای آزاد در بدن خود هستیم. برخی از آنتی اکسیدانها توسط خود بدن ساخته میشوند و بقیه موارد از طریق تغذیه و خوردن غذاهای حاوی آنتی اکسیدان تأمین میشوند
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی افزود: بدن ما بعد از انجام واکنشهای سلولی، رادیکالهای آزاد تولید میکند. برای مثال کبد رادیکالهای آزاد را تولید و از آنها برای سمزدایی بدن استفاده میکند؛ در حالی که گلبولهای سفید خون از رادیکالهای آزاد برای مقابله و از بین بردن ویروسها، باکتریها و سلولهای آسیبدیده استفاده میکنند.
وی متذکر شد: وقتی نوع خاصی از مولکولهای حاوی اکسیژن میتوانند آزادانه در بدن حرکت کنند، موجب ایجاد نوعی آسیب اکسیداتیو و در نتیجه تشکیل رادیکالهای آزاد میشوند، اما وقتی بر اثر تغذیه نامناسب یا قرار گرفتن در معرض سموم مختلف یا عوامل دیگر، سطح آنتی اکسیدانها در بدن کمتر از رادیکالهای آزاد شود، سبب افزایش فشار بر سیستم ایمنی بدن میشود.
دهقان منشادی با بیان اینکه آنتی اکسیدان به هر مادهای گفته میشود که بتواند فرآیند اکسیداسیون را مهار کند، خاطرنشان کرد: آنتی اکسیدانها شامل مواد غذایی مختلفی هستند؛ مثلا کارتنوئیدها مانند بتاکاروتن، لیکوپن و ویتامین C؛ این مواد نمونهای از آنتی اکسیدانهایی هستند که فرآیند اکسیداسیون یا واکنش سلولی در برابر اکسیژن، پراکسید یا رادیکالهای آزاد را مهار میکنند.
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی بیان کرد: میوه و سبزیجاتی مانند پرتقال، کلم بروکلی، فلفل دلمهای، انار، آلبالو دارای آنتی اکسیدان هستند.
نظر شما