مجموع نظرات: ۱
چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۵
۰ نفر

یک بررسی جدید نشان می‌دهد هزاران سال وابستگی گربه‌ها به انسان‌ها مغز آنها را کوچک کرده است.

cat

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از لایوساینس پژوهشگران در این بررسی اندازه‌های جمجمه گربه خانگی مدرن (که با اندازه مغز آنها همبسته است) را با اندازه جمجمه‌های نزدیکترین خویشاوندان وحشی آنها یعنی گربه وحشی آفریقایی و اروپایی مقایسه کردند.

این دانشمندان دریافتند که اندازه جمجمه و بنابراین مغز گربه‌های اهلی درطول ۱۰۰۰۰ سال گذشته در مقایسه با نیاکان وحشی آنها به طور قابل‌توجهی کوچکتر شده است.

البته این یافته‌ها لزوما به این معنا نیست که گربه‌های اهلی احمق‌تر از گربه‌های وحشی هستند.

اما یک فرضیه این است که الویت دادن به رام بودن در روند اهلی کردن گربه‌ها ممکن است عملا مسیر رشد مغزهای این حیوانات را تغییر داده باشد. این تغییرات احتمالا از هنگامی که حیوان در مرحله جنینی درون رحم قرار دارد و تازه سلول‌های «ستیغ عصبی» آن دارند تشکیل می‌شوند، شروع می‌شود. سلول‌های ستیغ عصبی نوع خاصی از سلول‌ها هستند که حاص مهره‌داران هستند و از جمله نقشی کلیدی در ایجاد دستگاه عصبی دارند.

فرضیه این پژوهشگران این است که انتخاب برای رام بودن در روند اهلی کردن حیوانات ممکن است باعث فروتنظیم (downregulation) در مهاجرت و تکثیر سلول‌های ستیغ عصبی شده باشد که به کاهش تحریک‌پذیری و ترس انجامیده است. این فروتنظیم همچنین ممکن است تغییرات همبسته در ریخت‌شناسی، پاسخ به استرس و اندازه مغز را باعث شده باشد.

قبلا نیز در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ نیز اندازه جمجمه گربه‌های اهلی و وحشی با هم مقایسه شده بود و به نتیجه مشابهی رسیده بود، یعنی اینکه اندازه مغز گربه‌های اهلی در طول سال‌ها کاهش قابل‌توجهی پیدا کرده است. اما در این بررسی‌ها گربه‌های اهلی مدرن فقط با گربه‌های وحشی اروپایی مقایسه شده بودند.

در این بررسی جدید مقایسه با گربه‌های وحشی آفریقایی هم انجام شد که بررسی‌های ژنتیکی از آن هنگام نشان داده‌اند که نزدیک‌ترین خویشاوند زنده گربه‌های اهلی فعلی هستند.

بررسی این پژوهشگران به یافته‌های مشابه پژوهش‌های قبلی رسید، یعنی معلوم شد که گربه‌های خانگی در مقایسه با گربه‌های وحشی آفریقایی و اروپایی تا ۲۵ درصد کاهش اندازه جمجمه داشته‌اند. این پژوهشگران همچنین شماری از گونه‌های دورگه وحشی/اهلی گربه‌ را بررسی کردند و دریافتند که این اندازه جمجمه آنها در حد وسط گونه‌های اهلی و وحشی قرار می‌گیرد.

این پژوهشگران می‌گویند همه این یافته‌ها نشان می‌دهد اهلی کردن اثر قابل‌توجهی بر روند تکاملی گربه‌ها در چند هزار سال گذشته داشته است- پدیده‌ای که در بسیاری از گونه‌های اهلی‌شده دیگر مانند گوسفندها، خرگوش‌ها و سگ‌ها هم دیده می‌شود.

در همین زمینه:

کد خبر 654651

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دکتر دامپزشک IR ۲۲:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۳
    3 0
    برای غذا دادن به روباه در منزل در استان ..... متاسفانه عموم مردم احساسی عمل کردن و همه این عمل را محبت به حیوان دانستند. مجددا خلاصه عرض میکنم: ورود انسان به حیات وحش =نابودی حیات وحش. دستی غذا دادن به گروه سگ سانان و گربه سانان خسارت بسیار زیادی دارد. مجددا تمنا میکنم مستند دومینو و سگ گردانی از صدا و سیما را با دقت مشاهده کنید. گربه ای که در شرق تهران باعث سقط جنین بانوی 24 شد یا دریده شدن کودک 4 ساله دختر در بجنورد و جدیدترین مورد حمله سگها به خانم دکتر عضو هیات علمی ......مورد تائید است.انصاف داشته باشید. ادامه حیات این عزیزان از دست رفته مهم است یا نگهداری و غذا دادن غیر علمی به حیوانات