به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، گوجه فرنگی رنگ قرمز تیره خود را از رنگدانهای به نام "لیکوپن" میگیرد و این آنتی اکسیدان قوی به جلوگیری از آسیب و التهاب که منجر به بیماریهای قلبی میشود، کمک میکند؛ به این خاطر متخصصان تغذیه توصیه میکنند که افزودن گوجه فرنگی به برنامه غذایی روزانه مثلا در سالاد و ساندویچهای خانگی میتواند اثرات مثبتی بر کاهش فشار خون داشته باشد.
آنها در عین حال تاکید میکنند که با وجود این خواص مهم، اما ترکیب غالب در سس گوجه فرنگی آماده و صنعتی (کچاپ)، گوجه فرنگی نیست بلکه قند فرآوری شده مانند شربت ذرت یا حتی شربت ذرت با فروکتوز بالاست.
شربت ذرت نوعی شربت خوراکی است که از نشاسته ذرت تهیه میشود و پژوهشگران باور دارند که افزایش مصرف این ماده باعث شیوع دیابت نوع دوم، سندرم متابولیک و بیماری کبد چرب در انسان میشود. بنابراین یک قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی آماده ممکن است به اندازه یک عدد بیسکوئیت شکلاتی حاوی قند باشد.
اگر نیاز به استفاده از سس گوجه فرنگی دارید، مطمئن شوید که شربت ذرت با فروکتوز بالا نداشته باشد و یکی از راههای اطمینان از این امر آن است که خودتان آن را با مواد غذایی سالم و مطمئن درست کنید.
نظر شما