به گزارش همشهری آنلاین، کله پاچه یا به قول معروف «کلپچ» یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که از محبوبیت فراوانی برخوردار است. بیشتر ایرانیها عاشق خوردن کله پاچه در وعده صبحانه هستند، به همین خاطر کله پاچه را از شب قبل بار گذاشته تا بتوانند به عنوان صبحانه سرو کنند. اگر کلهپاچه در لیست غذاهای محبوبتان قرار دارد اما راز خوشمزه شدنش را نمیدانید و به همین خاطر در صورت هوس کردن کله پاچه صبح زود مجبورید به کله پزیها مراجعه نمایید، این بخش با راز خوشمزه شدن کله پاچه آشنا شوید.
چگونه کله پاچه خوشمزه بپزم؟
برای خوشمزه شدن کله پاچه نکات زیر را در زمان تهیه آن رعایت کنید:
کله پاچه مناسب انتخاب کنید
کله پاچه گوسفند خیلی محبوبتر و خوشمزهتر از کله پاچه گوساله، گاو و بز است و قیمت بالاتری دارد. برای تشخیص کله گوسفند از کله بز به این نکته توجه کنید، در قسمت زیر چشم کله گوسفند دو فرو رفتگی وجود دارد در صورتی که کله بز این فرو رفتگی را ندارد. وجود هر گونه بوی نامطبوع چون عفونت، گندیدگی همگی نشان از فاسد بودن کله پاچه دارد، کله پاچه باید تازه و فاقد برجستگی، ضایعات غیر عادی و تغییر رنگ باشد. یکی از نشانههای کله پاچه تازه این است که هنگام تمیز کردن آن موی آن سریعتر در میآید.
کله پاچه را خوب تمیز کنید
یکی از رازهای خوشمزه شدن کله پاچه، تمیز بودن آن است. برای از بین بردن موهای روی کله و پاچهها، درون یک قابلمه بزرگ آب ریخته و آن را روی حرارت قرار داده تا آب به جوش آید سپس کله و پاچهها را در داخل آب جوش قرار دهید تا چند دقیقهای بماند و موها کمی سست شود. سپس با یک چاقو یا با دست، همه موها را بکنید. سپس کله پاچه را روی آتش بگیرید و بعد از کز دادن موهایش با چاقو، سطح روی آن را بتراشید تا موها و لایه سوخته روی کله پاچه تمیز شود.
برای بیرون آوردن کرم داخل مغز کله پاچه باید قسمت بینی کله را محکم روی زمین بکوبید تا از دماغ آن بیرون بیاید و از قسمت مری کله به خوبی آب را با فشار بالا بگیرید تا تمامی آلودگیهای آن خارج شود.
برای تمیز نمودن دهان دو طرف صورت را از کنار لب ها با یک چاقوی خیلی تیز، برش بدهید و فک بالا و پایین را از هم جدا کنید تا کله به دو قسمت جدا تقسیم شود. دندانها را یا با انبردست بکشید و یا حتما به خوبی با مسواک تمیز کنید.
برای تمیز کردن پاچه هم به طریق بالا عمل کنید و برای جدا کردن سم از پاچه چاقو را داخل سم بیندازید و فشار دهید. حتما کیسه مویی بین شیار کف پاچه را خارج کنید.
بوی زهم کله پاچه را بگیرید
برای اینکه کله پاچه شما خوشمزه شود، باید بتوانید بوی زهم آن را از بین ببرید. برای گرفتن بوی زهم کله پاچه، کله پارچه را با مقداری آب و دو عدد پیاز و چند حبه سیر در آب بیندازید و اجازه بدهید بجوشد. وقتی آب جوش آمد، کف روی آب را با قاشق بردارید و دور بریزید، تاجایی که دیگر کف تیره روی سطح آب نیاید و کاملا تمیز شود. با این کار بوی زهم کله پاچه کاملا گرفته میشود.
از نخود استفاده کنید
برای اینکه کله پاچه شما خوشمزه و لعابدار شود، از مقداری نخود در طرز تهیه کله پاچه استفاده کنید اما حتما از چند ساعت قبل (۲ تا ۸ ساعت) نخودها را خیس کرده تا نفخ نداشته باشند.
به کله پاچه ادویه مناسب بیفزایید
برای خوشمزه شدن کله پاچه هنگام طبخ به آن ادویههای مثل زردچوبه، دارچین و برگ بو را اضافه کنید. در آخرین مرحله پخت کله پاچه به آن نمک بزنید.
رب را تفت دهید
اگر شما به کله پاچه رب اضافه میکنید حتما برای خوشمزه شدن آن بعد از پیاز داغ کردن به پیاز رب گوجه اضافه کنید یا رب گوجه را در ظرف جدا با مقداری روغن و سیر له شده تفت دهید و سپس به کله پاچه بیافزایید.
اجازه دهید کله پاچه خوب بپزد
برای اینکه کله پاچه شما طعم بهتری بگیرد، آن را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید به آرامی بپزد زیرا کله پاچه هر چه بیشتر بپزد، هم طعم و عطر بهتری میگیرد و هم استخوانها راحتتر از گوشت جدا میشود.
به کله پاچه آب لیمو یا نارنج بیفزایید
برای خوشمزه شدن کله پاچه ۱۵ دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت به آن آبلیمو یا آب نارنج و کمی دارچین اضافه کنید تا آبلیمو کاملا به خورد غذا برود و کله پاچه طعم بهتری بگیرد.
منبع: خبر فوری
نظر شما