نحوه نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر نکات مهمی دارد: مدت زمان نگهداری انواع گوشت در یخچال و فریزر متفاوت است و مواد پخته و خام نیز هر کدام با دیگری فرق دارند.

يخچال

همشهری آنلاین - فاطمه عباسی: دانستن محل نگهداری مواد غذایی در یخچال نکته‌ای است که بسیاری از مردم به آن توجه ندارند؛ نگهداری صحیح غذا در یخچال برای اطمینان از سلامت و جلوگیری از انتشار باکتری‌های مضر بین مواد خام و آماده بسیار مهم است. اما چه ماده‌ای را در کدام بخش قرار دهیم؟

غذاهای آماده مانند لبنیات، غذاهای بسته بندی شده، باقی مانده غذاها، گوشت‌های پخته و سالادهای آماده، همه اینها باید در ظروف در بسته نگهداری شوند تا از آلوده شدن محفوظ بمانند. غذاهای آماده در بالای یخچال و دور از غذاهای خام نگهداری می‌شوند تا باکتری‌های مضر نتوانند از غذای خام به غذای پخته شده منتقل شوند.

به یاد داشته باشید که دمای یخچال شما باید بین ۰ تا ۵ درجه سانتیگراد تنظیم شود تا سرعت فساد مواد غذایی و تکثیر باکتری‌های مضر کاهش یابد. اطمینان حاصل کنید که یخچال هرگز بیش از حد پر نمی‌شود و هوای سرد می‌تواند میان مواد غذایی بچرخد.

دکتر زینب کریمی متخصص تغذیه و عضو انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور تاکید کرد که گوشت قرمز کامل در یخچالی با دمای بین ۰ تا ۴، ۲ تا ۳ روز و در فریزر حدودا ۱۲ ماه باقی می‌ماند؛ گوشت قطعه شده اما حدود ۹ ماه در فریزر ماندگاری خواهد داشت.

نکات مهم نگهداری مواد غذایی | مدت نگهداری گوشت در یخچال و فریزر چقدر است؟

ماهی درسته ۳ تا ۵ روز در یخچال و بسته به میزان چربی گوشت ماهی بین ۶ تا ۹ ماه در دمای منفی ۲۰ قابل نگهداری است. اما این دما معمولا ثابت نمی‌ماند؛ در یخچال و فریزر مرتب باز و بسته می‌شود و بهتر است در فاصله ۶ هفته از بسته‌بندی و فریز کردن انواع گوشت تازه آن را مصرف کنیم.

دکتر کریمی در گفتگو با همشهری آنلاین به این نکته تاکید کرد که دمای ۵ تا ۶۰ درجه برای رشد میکرو ارگانیسم‌ها مناسب است، بنابراین یخ‌زدایی مواد غذایی باید در یخچال انجام شود و نه در محیط؛ غذای پخته شده به سرعت سرد شود، بیش از سه روز باقی نماند و بیش از یکبار هم گرم نشود تا سلامت ماده غذایی و مصرف کننده تضمین شود.

باید به خاطر داشت که طبقات سردتر باید به نگهداری گوشت‌ها اختصاص پیدا کند و از قرار دادن گوشت جدید و گرم روی گوشت قبلا فریز شده خودداری کنیم. این کار باعث لک شدن گوشت فریز شده و از دست رفتن ریزمغذی‌ها می‌شود.

یکی از نکات مهم توجه به تاریخ مصرف مواد غذایی است. هر غذایی که تاریخ مصرف آن گذشته است نباید خورده شود زیرا باکتری‌های مضر فرصت رشد یافته‌ و برای سلامتی خطرناک هستند. غذاهایی که از بهترین تاریخ مصرفشان گذشته است را اما می‌توان مصرف کرد زیرا این تاریخ فقط نشانه کیفیت است و نه ایمنی.

مواد غذایی تازه همیشه باید پشت مواد قدیمی قرار گیرند. این همان قانون سوپرمارکت‌هاست! مطمئن شوید که غذای داخل یخچال را بر اساس تاریخ مصرف می‌خورید تا از هدر رفتن غذا جلوگیری کنید و البته هیچ قوطی کنسرو باز شده‌ای را داخل یخچال قرار ندهید؛  این کار ممکن است باعث انتشار آلودگی شیمیایی به خصوص در مورد مواد غذایی اسیدی مانند میوه و گوجه فرنگی شود. اگر می خواهید مواد غذایی کنسرو شده را در یخچال قرار دهید، آن را در ظرفی قرار دهید که برای سرد شدن مناسب است.

کد خبر 661723
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha