جمعه ۱۹ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۱
۰ نفر

روغن نارگیل همچنان بسیار محبوب است، اما برخی از کارشناسان می گویند که این روغن برای کسانی که از آن استفاده می کنند چندان سالم نیست.

فايده روغن نارگيل در كاهش وزن و فشار خون

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، در چند سال گذشته، مصرف کنندگان با اطلاعاتی در مورد فواید روغن نارگیل برای سلامتی بمباران شده‌اند: می‌تواند روند پیری را کُند کند؛ می‌تواند به سلامت قلب و تیروئید کمک کند؛ می‌تواند از شما در برابر بیماری‌هایی مانند بیماری آلزایمر، آرتروز و دیابت محافظت کند؛ و حتی در کاهش وزن هم موثر است.

دکتر «اندرو فریمن»، مدیر پیشگیری و سلامت قلب و عروق در دنور، می‌گوید: «داده‌های بسیار کمی وجود دارد که فواید سلامتی روغن نارگیل را نشان می‌دهد.»

وی در ادامه افزود: «روغن نارگیل سرشار از چربی است، بنابراین بدترین چیزی است که می‌توان آن را به یک رژیم غذایی معمولی که سرشار از گوشت و پنیر فرآوری شده است، افزود.»

در حالی که این احتمال وجود دارد MCFA ها [اسیدهای چرب با زنجیره متوسط] در بدن متفاوت از چربی‌های اشباع شده با زنجیره طولانی‌تر رفتار کنند، اما هیچ مدرک مستقیمی وجود ندارد که روغن نارگیل حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد یا می‌تواند در پیشگیری یا درمان دیابت در انسان مفید باشد. انجمن دیابت آمریکا روغن نارگیل را یک چربی اشباع شده محدود می‌داند.

روغن نارگیل با فشردگی چربی موجود در لایه سفید داخل نارگیل تولید می‌شود. حدود ۸۳ درصد از کالری آن از چربی‌های اشباع شده تامین می‌شود. حال آن را با ۱۴ درصد کالری چربی اشباع شده در روغن زیتون و ۶۳ درصد در کره مقایسه کنید.

دکتر «لیزا یانگ»، متخصص تغذیه، می‌گوید: «همین مسئله توضیح می‌دهد که چرا روغن نارگیل، مانند کره، در دمای اتاق جامد است و ماندگاری طولانی دارد و توانایی تحمل دمای پخت بالا را دارد.»

روغن نارگیل سرشار از چربی‌های اشباع شده است، اما بیشتر از تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط (MCTs) تشکیل شده است. برخی می‌گویند که بدن با این چربی‌ها متفاوت از سایر چربی‌ها رفتار می‌کند.

MCFA ها که همیشه اشباع هستند، با ۶ تا ۱۲ کربن تعریف می‌شوند. اسیدهای چرب با زنجیره بلند (LCFAs) بیش از ۱۲ کربن دارند و می‌توانند اشباع یا غیراشباع باشند.

با این حال، روغن نارگیل سرشار از چربی اشباع شده است که کلسترول بد (LDL) را افزایش می‌دهد. در نتیجه با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه است.

تحقیقات بیشتری برای تایید سایر فواید سلامت ادعا شده در مورد روغن نارگیل مورد نیاز است. در حال حاضر، اکثر کارشناسان توصیه می‌کنند به جای تکیه بر روغن نارگیل، از انواع روغن‌ها از جمله روغن زیتون و آووکادو در آشپزی استفاده کنید.

کد خبر 668212

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • M.M IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
    6 0
    روغن،فقط روغن زیتون...زیتون اصل..‌
  • سعید IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
    2 1
    در جنوب کشور هندوستان وسری لانکا قرنها ست که مردم از روغن نارگیل وخود نارگیل برای پخت وپز استفاده میکنندو عوارض جانبی امثال بیماریهای قلب وعرق بسیار کم هستش و مردمانی با اندام لاغر وهوش بسیار.
  • IR ۱۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
    8 0
    دلتون خوشه ها !!! روغن نارگیل ... روغن آووکادو ... روغن زیتون ... مصرف این ها برای خانوار های با در آمد عادی جامعه غیر ممکن است . اگر خانواده ای فقط روغن زیتون مصرف کند در ماه چند صد هزار تومان باید پول روغن بدهد .
    • IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
      4 0
      کلا روغن نخوریم هم مالی و هم جانی در امانیم
    • IR ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
      1 0
      با این تورم سرسام آور مگه میشه اینهارو استفاده کرد چه حرفا میزنید
  • IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
    1 1
    روغن روغن دنبه. هم منجمد در هوای معمولی است و اشباع بالای دارد ولی مفید است بعنوان بهترین روغن زیرا با سیستم بدن همخوانی دارد اما روغن گیاهی جدار رگها لایه میگذارد و هضم و جذب کند دارد
  • مرمر IR ۱۹:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۹
    0 1
    روغن زرد بهترینه و اگه یک کیلو از اون تهیه کنید جای ۴کیلو روغن نباتی جواب میده و مفید هم هست