درست در قلب محله چیذر، یک موزه منحصربه‌فرد جا خوش کرده‌ است. موزه شهدای چیذر در جوار امامزاده علی اکبر(ع) است. امامزاده‌ها همیشه مأمنی برای استخوان سبک کردن بوده‌اند؛ جایی امن و آرام که لحظاتی از هیاهوی آهن و سیمان و غوغای زندگی شهر رها می‌شوی و به آرامش می‌رسی.

موزه چیذر

همشهری آنلاین- راحله عبدالحسینی: امامزاده علی اکبر(ع) روزانه میزبان صدها زائر از نقاط دور و نزدیک پایتخت است. در گوشه‌ای از امامزاده علی اکبر(ع) بهشتی دیگر هست به نام موزه شهدا. در فرصتی کوتاه به موزه شهدا می‌رویم و در این بهشت کوچک دل و جانی جلا می‌دهیم.

یادگارها

برای بازدید از موزه شهدای چیذر، صحن امامزاده علی‌اکبر(ع) را می‌گذرانیم. پله‌های ساختمان اداری امامزاده را بالا می‌رویم. عطری که به مشام می‌رسد یعنی به موزه شهدا رسیده‌ایم. به روال همه موزه‌ها ماکت و عکس‌ها با دقت انتخاب و چیده شده‌اند. اما نمی‌شود ساده از این همه یادگار گذر کرد. کنار هر ویترین پا سست می‌کنی و با دنیای ساده و بی‌آلایش رزمندگان همراه می‌شوی. وصیتنامه دستنوشته، انگشتری، تسیبح، قرآن و کتاب دعا، عکس امام(ره)، عطر، مهر و جانماز، چفیه، پلاک و تمام یادگارهای شهدا در ویترین، زائران را به سال‌های عشق و ایثار می‌برد.
موزه شهدای چیذر، تنها موزه شهدا در شمال تهران است. وسایل و آثار ۵۶۰ شهید در غرفه‌ها و مخزن آن نگهداری می‌شود. ۸۰درصد وسایل و یادگاری‌های موزه مربوط به شهدای محله چیذر است که در معرض بازدید گذاشته شده؛ از جمله آثار و اشیای متعلق به شهیدانی مانند مرتضی آوینی، حسین فهمیده، سپهبد علی صیاد شیرازی و آیت‌الله شاه‌آبادی که از اهالی همین محله بودند.
این موزه ۴اردیبهشت سال ۱۳۷۶ به دست شهید صیاد شیرازی افتتاح شد.
 

گنجینه لاله‌ها در موزه شهدای چیذر | دنیای ساده و بی‌آلایش دلاورمردان را بشناسیم | یادگارهایی از شهید آوینی تا صیاد شیرازی

شهدای ایران از مشروطه تا مدافع حرم

تا قبل از اینکه کرونا عالم‌گیر شود، موزه شهدای چیذر هر هفته میزبان گروه‌های دانش‌آموزی بود. گروه‌های تهرانگردی هم این موزه را به‌عنوان مقصد گردشگری انتخاب می‌کردند. حالا دیگر برای بازدید باید هماهنگی انجام شود تا تعداد محدودی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به موزه بیایند. بازدیدکنندگان، با نهضت اسلامی و شهدای ایران از زمان شیخ فضل‌الله نوری تا شهدای هسته‌ای و شهیدان مدافع حرم به روایت عکس‌ها و اسناد آشنا می‌شوند.

یکی از نکات متمایز این موزه نگهداری از پلاکاردهای مربوط به تظاهرات بهمن ۱۳۵۷ در کنار عکس‌های قدیمی است که اغلب مورد توجه بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد. در سالن نمایش آثار و اشیای شهدا، آثار شهدای ارتش و سپاه پاسداران از جمله آثار شهیدان نوریان (فرمانده اطلاعات و گردان تخریب)، عبدالحمید شاه‌حسینی و حبیب‌الله چیذری به نمایش درآمده است.

گلدان دست‌ساز مادر شهید

گفت‌وگو با خانواده شهدای دفاع‌مقدس به‌ویژه خانواده‌های محله چیذر و محله‌های شمیران یکی از اولویت‌های این موزه است. تاکنون از خانواده ۱۵هزار شهید کشور مصاحبه و فیلم، تهیه و بیش از ۳۰۰آلبوم خاطرات و عکس شهدا هم به‌عنوان هدیه به خانواده‌شان اهدا شده است. موزه شهدای چیذر از این نظر منحصربه‌فرد است که در گوشه‌ای از موزه، گل و گلدان‌هایی هست که با هنر دست «محبوبه غضنفری» مادر شهید «محمدعلی کاوه» مزین شده است.
در گوشه‌ای دیگر هم پلاکارد مربوط به بهمن ۱۳۵۷ است که توسط اهالی محله چیذر درست شده بود.
کتابخانه موزه هم بالغ بر ۴هزار جلد کتاب دارد. در سالن آمفی‌تئاتر، سمینار و یادواره‌ و مراسم فرهنگی برگزار می‌شود. فیلم‌های مستند و نماهنگ نیز برای بازدیدکنندگان در این سالن پخش می‌شود.

 در همین نزدیکی

برای بازدید از موزه شهدای چیذر باید به خیابان اندرزگو، میدان چیذر، آستان مقدس امامزاده علی اکبر(ع)، طبقه سوم ساختمان اداری بروید. این موزه روزهای غیرتعطیل ساعت ۹ تا ۲۰ میزبان شماست.

برای کسب اطلاعات بیشتر نیز می‌توانید با شماره ۲۲۲۱۴۴۵۵ تماس بگیرید. مسیر دسترسی هم آسان است. به راحتی می‌توانید با استفاده از خط ۷ اتوبوس‌های تندرو یا خط یک مترو به میدان تجریش و بعد با تاکسی‌های خط تجریش‌ـ چیذر به میدان چیذر بروید. در کوچه‌های اطراف امامزاده علی اکبر(ع) و میدان چیذر جای پارک پیدا می‌شود.نزدیک‌ترین پارکینگ عمومی هم در میدان قدس هست. اگر این پارکینگ را انتخاب کنید، بعد از آن باید با تاکسی‌های تجریش‌ـ چیذر به میدان چیذر بروید.

کد خبر 669586

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha