به گزارش همشهری آنلاین، کلیره نام یک نان در کردستان است که در ایام ماه مبارک رمضان تهیه میشود. زنان کُرد طبق آیین دیرینهشان این نان را برای شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان میپزند و بعد از پخت، آن را بین همسایگان و اهالی محل تقسیم میکنند.
برای پخت کولیره آرد، مغز گردو و مقداری روغن را با هم مخلوط میکنند و در تنور میگذارند.
پخت کولیره از روز ۲۶ ماه مبارک رمضان و بعد از نماز ظهر شروع میشود و خمیرهای آماده شده، در روز ۲۷ رمضان به تنور میروند.
هنوز هم مردم بانه و روستاهای اطراف کولیره را میپزند. بیشتر خانوادههای طبقه متوسط و بالای بانه این نان را در تعداد زیاد پخت میکنند تا بین نیازمندان توزیع شود. همچنین برخی افراد بعد از افطاری و خواندن نماز عشاء نیزکولیرهها را به مسجد میبرند و همراه با ماست در میان نمازگزاران توزیع میکنند.
اما نکته جالب این است که مردم بانه از گذشته کولیرهها را در اندازههای کوچک میپزند تا تعدادی ۶ یا ۷ تایی از این کولیرهها را به نخ بکشند و در انبار برنج یا آرد قرار دهند. به این امید که خیر و برکت ماه رمضان به زندگی آنها برکت دهد.
نظر شما