پاسخ این پرسش بستگی به شرایط هر فرد دارد و یکی از مهمترین عوامل در این مورد این است که آیا در اطراف شما اشخاص آسیبپذیر در برابر کرونا وجود دارند یا نه.
اگر خودتان یا کسی که با او زندگی میکنند، به علتی مانند داشتن سرطان، انجام شیمیدرمانی، دریافت داروهای ضد رد پیوند و ...دچار اختلال دستگاه ایمنی هستید، همچنان باید ماسک بزنید و فاصله اجتماعی را با افراد غزیبه به خصوص در محیطهای دربسته که هوا در آنها در جریان نیست، رعایت کنید.
همچنین اگر به هر دلیلی واکسن نزدهاید یا مجبورید مدتی را با کسانی که واکسن نزدهاند، بگذرانید، بهتر است ماسک بزنید. افراد واکسینهنشده در معرض خطر بسیار بیشتر بستری شدن و مرگ به علت کووید-۱۹ هستند.
ماسک زدن در بیمارستانها که بسیاری از افراد آسیبپذیر در آن بستری هستند، ضروری باقی میماند.
اما اگر فرد سالمی هستید که دوزهای واکسن کرونا و دوز یادآور یا تقویتی آن را هم تزریق کردهاید، خطر اینکه دچار بیماری وخیم کووید-۱۹ شوید، اندک است. در این وضعیت خطری که از طرف کرونا شما را تهدید میکند، مانند سایر خطرات روزمره مثل تصادف رانندگی است.
یک موضوع دیگر مسئله «کووید درازمدت» یعنی علائم آزارنده مداوم پس از پایان یافتن عفونت حاد کرونا است که حتی در افراد واکسینهشده هم در صورت دچار شدن به عفونت ممکن است رخ دهد، هر چند که هنوز دانستههای ما درباره این عارضه اندک است.
یک نکته دیگر شدت شیوع کرونا در محلی است که زندگی میکنید. اگر در محلی زندگی میکنید که موج فزایندهای از شیوع کرونا در حال رخ دادن است، همچنان به ماسک زدن در فضاهای عمومی دربسته ادامه دهید. اما اگر این چنین نیست، ماسک زدن تا حدی به انتخاب شخصی شما بستگی خوهد داشت.
در عین حال، همیشه به دستورات مقامات بهداشتی محل زندگیتان یا مقررات مکانهایی که به آن وارد میشوید، درباره ماسک زدن را رعایت کنید.
نظر شما