یک بررسی جدید نشان می‌دهد که مردان جوان دارای رژیم غذایی بد با روی آوردن به رژیم غذایی مدیترانه‌ای کاهش علائم افسردگی را گزارش می‌دهند.

diet

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وب‌ام‌دی بر اساس مقاله این بررسی که در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا منتشر شده است، پژوهشگران در دانشگاه تکنولوژی سیدنی ۷۲ مرد در سنین ۱۸ تا ۲۵ را برای بیش از ۱۲ هفته تحت مشاهده قرار دادند.

برخی از این مردان رژیم غذایی مدیترانه‌ای دریافت کردند که شامل خوردن مقدار زیادی سبزی و میوه، حبوبات و مغزهای خوراکی، غلات کامل، ماهی، روغن زیتون و مقدار اندکی گوشت و لبنیات است.

گروه شاهد تحت «دوستی‌درمانی» قرار گرفتند که در آن حمایت اجتماعی برای فرد فراهم می‌شود. ارزیابی‌ها در شروع این بررسی و پس از شش و ۱۲ هفته انجام شد.

به گفته این پژوهشگران، مردان جوانی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای داشتند، در مقیاس پرسشنامه افسردگی «بک» و در اندازه‌گیری کیفیت زندگی نمره به طور قابل‌توجهی بالاتری را گرفتند.

به گفته این پژوهشگران این یافته‌ها نشان می‌دهند که پزشکان و روانشناسان باید ارجاع مردان جوان افسرده را به یک متخصص تغذیه یا رژیم غذایی در نظر داشته باشند.

این پژوهشگران می‌گویند دلایل علمی بسیاری برای اثر گذاشتن غذا بر خلق‌وخو وجود دارد، برای مثال، حدود ۹۰ درصد سروتونین، واسطه شیمیایی که به کمک می‌کند که احساس خوشحالی کنیم در روده بوسیله میکروب‌های روده ساخته می‌شود.

شواهد فزایده‌ای وجود دارند که این میکروب‌ها می‌تواند از طریق عصب واگ با مغز در آنچه محور-روده-مغز نامیده می‌شود، ارتباط داشته باشند. رشد این میکروب‌های مفید به خصوص به در اختیار قرار گرفتن فیبرهای غذایی برای آنها بستگی دارد که در حبوبات، میوه‌ها و سبزی‌ها یافت می‌شوند.

تقریبا همه مشارکت‌کنندگان این برنامه غذایی را در طول بررسی ادامه دادند و قصد داشتند تا آن را پس از پایان بررسی هم ادامه دهند.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای دارای منافع بسیاری است، از جمله کاهش خطر دچار شدن فرد به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، بیماری آلزایمر، سکته مغزی و سایر عوارض.

کد خبر 676465

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha