به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، بررسیهای جدید حاکی از آن است که دوزهای بالای ویتامین ث میتواند منجر به نابودی سلولهای سرطانی مقصر در ایجاد سرطان روده بزرگ شود. تیم تحقیقاتی آمریکایی با دادن حجم زیادی از ویتامین ث شاهد تضعیف و کشته شدن ژنهای جهش یافته BRAF و KRAS در موشها شدند.
این مطالعه که در مجله ساینس نیز نتایج آن به چاپ رسیده همچنین حاکی از آن است که جهش در این ژنها منجر به شکل تهاجمیتر سرطان روده بزرگ میشود و به خوبی به درمانهای فعلی یا شیمی درمانی پاسخ نمیدهد. در مقابل اثر آنتی اکسیدانی ویتامین ث برخی از انواع آسیبهای سلولی را به تاخیر میاندازد.
محققان دریافتند که در کشت سلولی موش، میزان بالای ویتامین ث یعنی معادل حدود ۳۰۰ پرتقال منجر به اختلال رشد تومورهای کولورکتال میشود و جهش ژنهای یادشده را به تاخیر میاندازد. این تیم در حال حاضر امیدوارند که این یافتهها بتواند به توسعه درمانهای جدید منجر شود.
سرطان روده سومین سرطان شایع در جهان و چهارمین علت مرگ ناشی از سرطان است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا، در سال ۲۰۱۱ میلادی ۵۱ هزار و ۷۸۳ نفر بر اثر این بیماری جان خود را در این کشور از دست دادهاند.
نظر شما