دوشنبه ۶ تیر ۱۴۰۱ - ۰۱:۲۱
۰ نفر

سبک تغذیه با گرم‌ شدن هوا باید تغییر کند تا سطح مایعات بدن تامین شود؛ در این مطلب به مواد غذایی اشاره خواهیم کرد که بهتر است در روزهای گرم سال، کمتر مصرف شوند.  

نوشابه - نوشیدنی - soda

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت، با گرم‌شدن هوا سبک تغذیه نیز باید تغییر کند تا سطح مایعات بدن تامین شود و از طرفی هضم غذا نیز دمای درونی بدن را بالا نبرد. از همین‌رو، لازم است مصرف بعضی از خوراکی‌ها کاهش پیدا کند. در ادامه این مطلب، به مواد غذایی اشاره خواهیم کرد که بهتر است در روزهای گرم سال، کمتر مصرف شوند.  

غذاهای چرب

زمانی که هوا خیلی گرم است، توصیه می‌شود تا حدامکان از غذاهای چرب مانند خوراکی‌های سرخ‌شده، گوشت چرب و... پرهیز شود. علت این است که خوردن این غذاها فعالیت بیشتری به بدن برای هضم وارد می‌کند و در نتیجه دمای درونی بدن افزایش پیدا می کند.  

قهوه

نوشیدن فنجان کوچک قهوه همراه صبحانه مشکلی ندارد اما در روزهای گرم بهتر است از مصرف زیاد کافئین پرهیز کرد. این توصیه از دو جهت اهمیت دارد؛ نخست اینکه قهوه دیورتیک است و باعث دفع آب بدن می‌شود. همچنین، قهوه حالت تحریک‌پذیری ایجاد می‌کند حالت اسیدیته معده را افزایش می‌دهد که در نتیجه بدن عملکرد بیشتری خواهد داشت و منجر به گرمای درونی می‌شود.

نوشابه‌های گازدار

نوشابه‌های گازدار به‌دلیل قند خیلی زیاد احساس تشنگی را تشدید می‌کنند که در هوای گرم بسیار آزاردهنده است. از طرفی، این نوشیدنی‌ها به‌دلیل تاثیر دیورتیک نمی‌توانند برای تامین مایعات بدن مفید باشند. وجود گاز در نوشابه‌ها نیز می‌تواند گرفتگی عضلات را که اتفاق شایعی در هوای گرم است، تشدید کند.

خوراکی‌های خیلی سرد

برخلاف تصور، خوراکی‌های خیلی سرد مانند یخ تاثیر مثبتی در خنک‌ کردن بدن ندارد. شاید در ابتدا احساس خنکی خوشایندی ایجاد شود، اما خیلی زود از بین می‌رود. در واقع، بدن انرژی زیادی برای به تعادل‌ رساندن دمای درونی مصرف می‌کند که منجر به گرم‌ شدن بدن خواهد بود. به‌ همین دلیل چند دقیقه پس از مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های خیلی سرد، احساس گرگرفتگی به‌وجود می‌آید.

کد خبر 686047

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha