خرید سالانه برنج هم مقرون به صرفه است و هم با توجه به نوسانات اخیر قیمت به نظر عاقلانه می‌آید، هرچند مردم همه جای دنیا برنج را بیشتر به صورت عمده تهیه و انبار می‌کنند؛ با این حال نگهداری طولانی مدت برنج نکاتی دارد که باید رعایت شوند و گرنه در اواخر سال، با برنجی آفت زده، بد بو و بی‌کیفیت روبرو خواهید شد.

برنج

همشهری آنلاین - فاطمه عباسی: برنج یک گزینه عالی برای نگهداری در انبارهای طولانی مدت مواد غذایی است، اما شما نمی‌توانید یک کیسه از فروشگاه بخرید و آن را در انبار خانه خود و برای مدتی طولانی نگه دارید.

برنج از حداقل ۸۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، یکی از پایه‌های اصلی تغذیه مردم سراسر جهان بوده و به دلیل کشت فصلی آن، همیشه راه‌هایی برای نگهداری طولانی مدت از آن وجود داشته و اگر به‌درستی نگهداری شود، بیش از ۲۰ سال بدون یخچال یا انجماد ماندگاری دارد. (به هر حال فضای فریزر محدود است و باید مواد غذایی یخ‌زدنی را در آن نگه داشت.)

کدام نوع برنج بیشتر می‌ماند؟

به توصیه انجمن برنج آمریکا، برنج سفید اگر به درستی نگهداری شود، می‌تواند بیش از ۳۰ سال دوام بیاورد. برنج قهوه‌ای، سیاه و بنفش اما تنها حدود ۱۸ ماه ماندگاری دارد. این برنج‌های رنگی، هنوز پوسته (سبوس) دارند و محتویات روغنی این بخش، آنها را مستعد اکسید شدن و فساد می‌کند.

برنج سفید (انواع دانه‌ها از ایرانی گرفته تا هندی و باسماتی و ژاپنی و ... ) بدون چربی است، بنابراین هیچ ماده‌ای برای فاسد شدن ندارد اما مانند سایر مواد غذایی فاسد نشدنی، برای نگهداری با کیفیت آن، باید چهار چیز را در نظر بگیرید:

۱- درجه حرارت
۲- رطوبت
۳- اکسیژن
۴- آفات

همه نکات نگهداری برنج خام به طولانی مدت | برنج را با این روش بیش از ۲۰ سال نگه دارید

  • برای نگهداری برنج سفید، یک مکان خنک، دور از منابع گرما پیدا کنید. جلوگیری از نوسانات دما هم نکته مهمی است، بنابراین برنج را در نزدیکی اجاق گاز یا بخاری نگهداری نکنید. زیرزمین، یا زیر تخت می‌تواند مکان مناسبی باشد.
  • بهترین دمای نگهداری برنج خام زیر ۵ درجه سانتیگراد است، اما برنجی که در دمای ثابت ۲۱ درجه سانتیگراد نگهداری شود هم حداقل ۱۰ سال دوام خواهد آورد.
  • انبار برنج خود را خشک نگه دارید. رطوبت احتمال کپک زدن برنج را افزایش می‌دهد. مقدار برنجی را که در ماه استفاده می‌کنید در ظرفی که به راحتی باز می‌شود نگهداری کنید و باقیمانده را در پوششی محکم و بسته نگه دارید تا نتواند رطوبت را جذب کند.
  • اکسیژن برابر با اکسیداسیون (فاسد شدن) است. می‌توانید از پک‌های جاذب اکسیژن استفاده کنید یا با جاروبرقی و کیسه‌های ویکیوم (بدون هوا)، هوای داخل بسته‌بندی برنج را خارج کنید.
  • برای از بین بردن حشرات یا تخم‌های ذخیره شده در برنج کافی آن را به مدت سه روز منجمد کنید یا آن را در ظرف بدون اکسیژن ببندید (حشرات نیز باید نفس بکشند.) دو هفته بدون اکسیژن باید همه حشرات و تخم‌ها را از بین ببرد.

یکی از رایج‌ترین آفات برنج، شپشک برنج است که می‌تواند به ذخیره سازی برنج آسیب برساند، اما خوردن آنها بی‌خطر است. هندی‌ها به عنوان یکی از بزرگترین مصرف کنندگان برنج توصیه می‌کنند (به نقل از ایندین اکسپرس) اگر یک ظرف باز برنج در انبار دارید، می‌توانید برای جلوگیری از آفات انباری، برگ بو یا میخک را به برنج اضافه کنید.

کد خبر 699164
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 31
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 13
  • IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    17 10
    بهترین کار اینه وقتی برنج سالیانه میخرین ..حتما توی کیسه های پلاستیکی محکم بریزین..وحسابی چسب بزنین .تا اصلا هوا همون اکسیژن تویش نفوذ نکنه حتی اگر جاش گرم هم باشه ..امکان نداره حشره بزاره
  • IR ۱۲:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    54 8
    دیگه بااین گرونی مجبوریم یک کیلویه کیلوبرنج بخریم دیگه به انبارکردن نمیرسه
    • آرین IR ۰۱:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
      4 0
      آخه استاد برنج بزاری توکیسه پلاستیکی هم بخار میکنه هم کیسه پلاستیکی باعث میشه مزه برنج عوض بشه
    • علی IR ۰۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۳
      0 0
      کاملا علط .
  • نرگس IR ۱۴:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    42 9
    کو برنج که انبار کنیم،،کوپول که سالانه بخریم،،خدا رحمت کنه،،،،،
    • علی اکبر DE ۲۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
      9 5
      میزان مصرف برنج در کشور از تواید داخل تا واردات مشخص است کافی است اهل فن مقایسه کنند و اطلاع رسانی کنند
  • علی اکبر DE ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    19 4
    تجبه من نگهداری حبوبات در بطری نوشابه هست
  • US ۰۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    28 16
    صدایتان از جای خیلی گرمی میاد برنج کو انبار کجا.
  • IR ۰۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    30 4
    برنج هندی وپاکستانی اصلاواسه نگهداری مشگل ندارندفقط برنج ایرانی درظروف پلاستیکی وچنددانه میخک واسه ازبردن حشرات وپروانه فقط چهارساعت درفریزربعد مجدداپاک کنید ودرظرف پلاستيکی ومیخک
  • IR ۰۷:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    23 4
    برنج های هندی و پاکستانی را هم حتی مورچه ها هم دورش نمیروند چه برسه خراب بشوند وشپشک بزنه برنج ایران هست که باید مواظب باشیم خراب نشود
  • م.ب IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    14 8
    برا نگه داری برنج ایرانی بهتر بریزین تو دبه های بزرگ که اکثرا خیار شور هم میزارن،خیلی خوب میمونه چوب در هاشون هم فلکه ای هست و محکم برای احتیاط یدونه سر یا فلفل تند هم بندازین توش،من امتحان کردم خوبه
  • ناشناس IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    13 7
    خیالتون راحت دیگه کسی به مدت طولانی نمیتونه برنج بخره یک کیلو میخریم خیلی شاه کاری کردیم
  • غ م ب ر IR ۱۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    16 5
    برنج هندی و پاکستانی چرا یک دونه شکسته پیدا نمیشه و کرمک نمیزنه واسه مرغ دو ن پاشی کن نمی خوره علت دویست گرم در ده کیلو فریزر در استحکام دانه بلند
    • عسکری سادات IR ۱۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
      0 0
      دقیقا الان دیگه مردم قدرت خرید برنج ندارن همون هندی پاگستانی مصرف میکنند اونم کیلویی سگم اونا نمیخوره
  • IR ۱۸:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    10 6
    بهترین روش اینه که با این وضعیت مثل قدیما سالی یک روز اون هم در شب اول عید پلو بخوریم.
  • علی IR ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    12 3
    فقط میخواهیدیک مطلبی بنویسید. کلی صغرا کبرا چیدی آخرش نگفتی که حداقل 200کیلو برنج سالانه چطور فریز کنیم.
    • نويسنده گزارش IR ۰۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
      0 2
      با تشكر از شما؛ در گزارش پيشنهاد شده بود كه دماي مناسب و دوري از رطوبت را رعايت كنيد تا برنج دوام داشته باشد اما اگر آفت زد نياز به دماي فريزري خواهيد داشت. اگر 200 كيلو برنج شما آفت زده مي‌توانيد به مرور با تقسيم كردن حجم برنج آن را فريز كنيد تا آفت از بين برود. بعد از آن با كنترل رطوبت و دما در جايي مثل انبار نگهداري كنيد.
    • IR ۱۷:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۴
      0 1
      خیلی با حال گفتی
  • مصطفی IR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۱
    7 2
    ما که تمام برنجامون رو دادیم مغازه‌دار برامون توی مغازه نگه داره. اصلا خونه نمیاریم.
  • : مریم IR ۰۷:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    0 3
    برنج میاد خونه خودمان زود می خوریم غم ماندن انرا نداریم فکر انیم ایا میتوانیم یکبار دیگر بخریم
  • اکبری IR ۱۳:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    5 4
    سلام اگر مردم برنج پیدا کنن می خورن نیازی به نگهداری بیست ساله نیست ممنون
  • حسن IR ۱۴:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    5 3
    خونه آباد کجاست برنج بخوریم چه برسه انبار کردن هرکسی خراب شده بود بده به من بخورم حالا این همه مشکلات گرانی این شده مشکل
  • سحر IR ۱۴:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    5 2
    من در ظروع ده کیلویی درب زرد که مخصوص خبارشور و ترشی ست نگهداری میکنم،درهر دمایی و رطوبتی هم آسیبی نمیبینه چون راه نفوذ نداره
  • فرید IR ۲۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    3 2
    راحتترین بی دردسرترین راه اینه که یک عدد قرص برنج داخل قوطی کبریت بزارید و آنرا در لای گونی قرار دهید بعد از یک هفته قرص محو میشود دیگه هیچ مشکلی نیست قبل از پخت فقط دوبار بشویید جهت اطمینان یک بار هم بشویید مشکلی نیست نگران نباشید من خودم ۳۵ ساله که میخورم
  • ج م IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۱
    2 2
    فقد اینو میدونم هر کسی تو کارش دزدی یا کلک یا دوروغ نگه فکر میکنه صبح‌ش شب نمیشه ...این همه توضیح برای چند کلمه پوچ...خدا آخر عاقبت تمام ایرانیا را بخیر کند ..انشاالله
  • حسین IR ۰۱:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    2 2
    الان برنج بخرین ۲۰ سال انبار کنین نمیدونی قیمتش چقدر میشه والله،البته اگه به جرم احتکار نگیرن مارو چون ۲۰ سال دیگه برنج قیمت طلا رو داره
  • آی IR ۰۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    4 1
    برنج بیارید براتون انبار کنم خودم شش ماهه برنج نخوردم دیگه عادت کردم اما این دین بزرگ بر گردن مسئولین است که مردمش نمیتوانند برنج بخورند اما برنجشان صادر میشود
  • IR ۱۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    1 0
    خوب نگفتی چطور. سرکارییم
  • IR ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۲
    0 0
    انباربرنج اره ۵۰سال میشه نگه داری کجاست پول خریدکی دیگه پول خریدداره ...کجایندمردان بی ادعا
  • ظهیر IR ۰۰:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۳
    0 0
    بهترین کار: ما پلاستیک توگونی برنج میداریم بعد قشنگ پلاستیک رو می‌بندیم بعد سر گونی رو می دوزیم. امتحان کنید
  • IR ۲۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۳
    0 0
    تو رو خدا چی میگین شما نفستون از جا گرم میاد بالا ما ارزو ی کیلو برنج مونده ب دلم بعد شما میگین چطور انبارکنید