شهردار تهران گفت: تهران در حوزه سلامت و درمان مستغنی است اما سطح بهداشتی آن پایین است و در حوزه بهداشت اختلاف فاحش و فاصله معناداری با سایر نقاط کشور دارد

زاکانی

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا زاکانی در جلسه هم اندیشی و هماهنگی در خصوص بهداشت شهر تهران که شامگاه دوشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۱- با حضور مدیرانی از وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در محل ساختمان شهرداری تهران برگزار شد، با بیان اینکه تهران در حوزه سلامت و درمان مستغنی است اما سطح بهداشتی آن پایین است و در حوزه بهداشت اختلاف فاحش و فاصله معناداری با سایر نقاط کشور دارد، افزود: در شهرداری سرفصلی تحت عنوان مسئولیت‌پذیری در حوزه‌های مختلف را دنبال می‌کنیم، که در این میان بخش پیشگیری و بهداشت امری است که باید با دقت بالا نسبت به آن توجه شود و ضرورت دارد که در این بخش خدمت شایسته‌ای به سیستم دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت داشته باشیم. 

شهردار تهران اضافه کرد: مجموعه فعال در حوزه سلامت شهرداری سلسله درمانگاه‌های شهر سالم است و بخشی از آن شبکه سلامت و یک شبکه مردمی است که تحت عنوان خانه‌های سلامت در ۳۴۷ سرای محله فعال است؛ در شهرداری در هر سطحی علاقه مندیم تا به ارتقای وضعیت کمک کنیم. 

بازطراحی شبکه بهداشت تهران

او با تاکید براینکه باید بازطراحی شبکه بهداشت تهران را انجام دهیم تا در هر منطقه، ناحیه و محله، پایگاه‌ها و مراکز سلامت و خانه‌های بهداشت مورد نظر ایجاد شود، گفت: ما نیز در شهرداری این شبکه‌ها را پشتیبانی می‌کنیم.

زاکانی ضمن پیشنهاد تشکیل گروه مشترک کار بین شهرداری، وزارتخانه بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی بیان کرد: همچنین باید از ظرفیت‌های مردمی که در این بخش وجود دارد استفاده کنیم؛ همکاری بین بخشی و مدیریت مشارکتی در حال شکل گیری است که این نقطه رشد و ارتقا است و در کنار آن تلاش می‌شود مردم نیز در این موضوع مشارکت داشته باشند.

در ادامه این جلسه کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در تهران با توجه به تراکم جمعیتی، استقرار مراکز بهداشتی دشوار است، گفت: دولت اهداف بزرگی را برای حوزه سلامت و تحقق پزشک خانواده مدنظر دارد و این تحقق دغدغه‌های مردم و خانواده‌ها را برطرف می‌کند. 

۸۰ درصد مراکز بهداشت تهران اجاره‌ای هستند

حسین قناعتی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با اشاره به سه موضوع کیفیت، هدایت و قابل دسترس بودن نظام سلامت گفت: شهر تهران در بعد طبابت وضعیت خوبی دارد اما از جهت کیفیت نظام سلامت وضعیت مناسبی ندارد؛ مستندات علمی نشان می‌دهد که یک دلار سرمایه گذاری در نظام بهداشت و پیشگیرانه معادل هزار دلار در نظام درمان است.
 
به گفته او؛ ۸۰ درصد مراکز بهداشتی و خانه‌های سلامت استیجاری هستند که باید این مشکل حل شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در قرنی قرار داریم که مسائل بیولوژیک به عنوان تهدید خودش را نشان می‌دهد که کرونا نمونه‌ای از آن است که دنیا را به هم ریخت، عنوان کرد: بنابراین ضرورت‌ دارد شبکه‌ها، نظام ارجاع، پزشک خانواده و اصلاح سیستم‌های آب، غذا و هوا را مورد توجه قرار دهیم.  

در ادامه حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران گفت: شاخص‌های سلامت با تندرستی متفاوت است و انسان فقط محدود به تن نیست بنابراین باید در کنار آن به حال خوب افراد جامعه توجه کنیم. 

به گفته صاحب؛ مدیریت واحد سلامت و ایجاد شورای توسعه سلامت در هر محله می‌تواند به شناسایی نیازهای مردم در بحث سلامت کمک کند. 

امیر نورمحمدی مدیر عامل شرکت شهر سالم شهرداری تهران نیز در این جلسه عنوان کرد: بستری که در شهرداری بابت بهداشت و درمان وجود دارد به گونه‌ای است که ما سلامت محوری را در نظر داریم و پزشک خانواده و نظام ارجاع را در شهرداری دنبال کردیم؛ این زیرساختی که در شهرداری وجود دارد را می‌توانیم به عنوان پایلوت در نظر بگیریم و به کل جامعه و شهر تسری دهیم و این مسأله می‌تواند فضایی ایجاد کند که در راستای اهداف بزرگتر، خدمتی را انجام دهیم‌.

کد خبر 709921
منبع: خبرگزاری شهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردار

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha